"Софийска вода" отваря вратите на Пречиствателна станция "Бистрица"

Денят на отворените врати ще бъде на 5 юни, петък
Обновена: 1 юни 2015 17:31 | 1 юни 2015 14:55, Красимир Ангелов
0
"Софийска вода" отваря вратите на Пречиствателна станция "Бистрица"
Снимка: Софийска вода

На 5 юни 2015 г. (петък), Световен ден на околната среда, "Софийска вода“ организира Отворени врати в Пречиствателна станция за питейни води „Бистрица“ за всички, които имат желание да се запознаят с процеса на пречистване на водата.

Пречистването и доставянето на питейна вода с най-високо качество  и връщането й с качества на взетата от природата обратно в р. "Искър" са сред основните приоритети на „Софийска вода“ АД. Компанията строго  контролира технологичните процеси.  Извършва се денонощен мониторинг на качествата на питейната вода, за да може клиентите да получат най-добрата услуга.

Посетителите ще могат да се запознаят с процеса на пречистване на питейната вода, пътя по който тя стига до всеки дом и начинът, по който се следят нейните качества. Освен това гостите на станцията ще могат да видят стари карти, измервателни уреди и други предмети, свързани с историята на водоснабдяването в София. Един от най-интересните експонати е първата кола за миене на улици в София, която се е задвижвала с коне.

Посещенията ще се организират на групи на всеки кръгъл час от 10:00 до 15:00 часа.  До станцията може да се стигне с автомобил от улица „Хотнишки водопад“  във вилна зона „Бункера“.

“Софийска вода АД” организира транспорт и от Бизнес парк София:

Курс 1:  Спирка на метрото Бизнес парк София - 10:30 ч., обиколката на ПСПВ започва в 11:00 часа.  Връщане от станцията – 12:00 часа.

Курс 2: Спирка на метрото Бизнес парк София - 13:30 ч., обиколката започва в 14:00. Връщане  - 15:00 часа.

До пречиствателната станция може да се стигне и с градски транспорт – автобуси 69 и 70.  Слиза се на спирка „Пречиствателна станция“.

При посещението се изисква  задължително документ за самоличност и регистрация на входа. Деца под 16 годинисе допускат само с придружител.

Повече подробности и карта на местоположението на станцията може да видите  на сайта www.sofiyskavoda.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари