Следващото трафик шоу – Руски паметник

От сряда тръгва ремонта на емблематичното кръгово кръстовище
8 юни 2015 08:40,
24
Следващото трафик шоу – Руски паметник
Снимка: архив, Булфото

Тази седмица седмица започва още един ремонт в София. От сряда се очаква да има големи задръствания и в района на Руски паметник.

Ще се работи на малки участъци и ще бъде подновена пътната настилка, както и  електропреносните мрежи и канализацията.

Предвижда се трамвайното трасе да бъде преместено от страната на булевард "Скобелев".

Още по темата

Според плановете асфалт ще смени паветата само по лентите за колите. Едрият гранитен калдъръм ще остане около самото кръгово, както и в локалните платна. Майсторите ще направят и декоративната паважна ивица около платната. Цялото обновяване ще продължи 70 дни.

С ремонта трасето ще стане класическо кръгово, а трамваят ще излезе от площада. Мотрисите ще се движат вече в крайните югоизточни пространства.

Преди повече от 20 г. в тази част на кръстовището са положени бетонови блокове с релси, по които е трябвало да се изнесе движението на мотрисите. Това така и не става, бетоновата основа е оставена да се руши, а част от релсите са откраднати.

За ремонт на трасето общината е заделила 3,7 млн. лв. С парите ще се направи и велоалея, ще се оформят и нови зони за озеленяване и паркиране.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно това кръгово, бърка жестоко в здравето на автомобила ми...но като знам , че ще го ремонтират половин година, и моето здраве е застрашено ://
21
1
 
2
 
! Отговори
жоро с. преди 8 години
неграмотници, ремонта не може да тръгне, но ремонтът би могъл, при това, въпреки недоразумението кмет и пародията главен архитект.
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайдаааа, общинарите включиха кАмпютЪрите и започна защита на смотаното и крадливо Данче. Да те хвали гений като Рапона означава, слушка и крадне но и дава, но не свойта душа братя а душата на народа. Изберете си смотанячката за да живеете в разкопано, мръсно, лошо организирано движение с двойни цени и ниско качество. Успешна е нали, да, като слушка доцента от Б.
19
4
 
4
 
! Отговори
Grom преди 8 години
А класическото кръгово какво точно ще реши там, когато от другата страна трамваите отново влизат в средата на бул.Македония и ще пречи при излизането от кръговото на тези, които отиват към бул.Скобелев? Това изпълнение ми мирише на блокаж и задръствания...
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искщам да Знам топлофикация и енергото ще намалятг ли цените, заради това спиранията на тока и това че се подменя топлопровод който е НОВ и нямаме топло през този месец, а сме на стар бойлер?
17
7
 
1
 
! Отговори
pff преди 8 години
До Анонимен наемателите не са виновни за данък сгради. Софийските тарикати дето не плащат данък за това че са дали смръдливата си панелка под наем са виновни :)
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
влозенец в момента сме като на война - окопи, над тях телени огради, топлата вода - спряна за месец, тока спира през пет-шест часа внезапно за по три-четири часа, преместени кофи, коли няма откъде да минтават, тапи с километгри.... Защо - подменят в топлопровод, който подменяха и МИНАЛАТА година. АМа нали трябав да се краде..
15
1
 
9
 
! Отговори
???? преди 8 години
Ха, ха класическо кръгово с едностранно разположени трамвайни линии - може ли онзи другар, наричащ се Главен архитект да го обясни това явление - кръгово движение с изнесено трамвайно трасе от едната страна!!!!!
14
0
 
6
 
! Отговори
Човек преди 8 години
Днес сутринта от младост 2 до разклона за Цариградско 50 мин. Не можаха ли Малинов да го почнат Юли когато движението намалее.
13
3
 
5
 
! Отговори
Б.Б преди 8 години
Толкова пътища построих,че няма да има и по един социалист"" На всеки километър"".
12
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който не плаща данък сгради в София, няма право и дума да обели. Най-обичам мякащ обслужващ персонал, живуркащ под наем в някоя панелка, да се възмущава колко зле било в София.
11
6
 
31
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Ремонтите са необходими, но лошото е, че се извършват крайно некачествено и много бавно. Цялата работа е в краденото. Крадат като за световно, а ние им се радваме!?
10
15
 
33
 
! Отговори
Гошо преди 8 години
Престанете да завиждате. Не виждате ли ,че София започва бавно да се оправя. Гадняри!
9
9
 
21
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Кутевци и тука налазили с простотията си - даскалица, картофена принцеса, фън-дупкова... Още малко ще кажат, че Руски паметник не се нуждае от ремонт и така си е добре.
8
1
 
17
 
! Отговори
Общо взето преди 8 години
Народа очевидно предпочита да го оставят така, както е в момента.
7
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха-ха-ха, имало цветя тук и там?!? Картофената принцеса ако може ще разкопае цяла София защото от ремонтите се краде здраво. Рапона обича кинтите а и идват избори. Ще се пазарува защото кметските избори значат европари за крадене. Сега ще запуши София, ще създаде хаос и мръсотия. Вижте ремонта на Цариградско. Големи приказки за качество и бързина а какво се оказа? Слаба организация и мудно управление защото цялата пара на заГРОБването е във свирката. Даскалицата да се разкара и да си изберем уме
6
18
 
18
 
! Отговори
Изобретател преди 8 години
Специално за Фън-Дупкова и Ти-*** изобретих нов преносим строителен инструмент - Ленторез. С него успешно се завършват всички големи ремонти.А по същество - улицата, на която живея, от години е в дупки, течащи води и неоправен тротоар. Защото при нея не може да се режат ленти. Малка е. Няма да събере достатъчно журналисти. Но си плащам данъците вече 28 години, преди това са плащали родителите ми и т.н.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 2тия "журналисти" и ти сте на един "акъл"
4
3
 
8
 
! Отговори
До 2 преди 8 години
Пич, виж заглавието! Смотаните журналисти мрънкат, та пушек се вдига.
3
14
 
20
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
До АнонименЦветята безспорно са хубави, но всичката мара втасала, та да даваме десет милиона за цветя. Има един куп детски градини без дворове, един куп ръждясали детски площадки по кварталите, счупени тротоари, и какво ли не, ама ние даваме 10-12 милиона на година на за цветя. Съвсем спокойно можеше тази сума да е наполовина, и останали пари да се ползват за някоя детска градина. Не трябва ли децата да са приоритет номер едно? Не и за самоковската даскалица.