Цветни пътеки улесняват пътниците на Летище София

Те ще насочват хората до такси, метро или автобус
30 юли 2015 14:23, Красимир Ангелов
15

Снимка: Летище София

От днес цветни пътеки ще улесняват пътниците на летище София при придвижването им към транспортните връзки на столицата. Тези мерки са част от предприетите от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски действия за ограничаване на случаите на подведени и излъгани пътници от недобросъвестните таксиметрови превозвачи в района на аерогарата.

Трите пътеки са маркирани в различени цветове и с различно графично изображение. Те ще насочват пътниците към транспортното средство, което те ще използват.

Жълтият цвят обозначава пътеката, водеща до мястото, където са позиционирани таксиметровите автомобили на превозвача, с които "Летище София" ЕАД има сключен договор. Тази практика се използва в много страни с цел свеждане до минимум на нерегламентираната дейност на някои таксита, отчитат от Летище София.

В синьо пък ще е оцветена пътеката, водеща до метрото, което позволява бърза и лесна връзка с центъра на София, както и до големите жилищни квартали.

За обозначаване на пътеката, отвеждаща пътниците до автобусната спирка, е избран червеният цвят. От летището гостите на столицата ще могат да хванат автобусните линии № 84 и №384.

Световната практика показва, че цветовите визуализации в комбинация с графичните изображения на транспортните средства ориентират по-добре пристигащите пътници и ги улеснят при избора им на транспорт, отчитат от столичното летище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
H преди 8 години
Вървя и си гледам в краката ( цветните линии ) блъскам се в хората. По голяма простотия не съм виждал
8
2
 
11
 
! Отговори
Обективен преди 8 години
По-добре да направят връзка между Терминал 1 и Терминал 2 без да се излиза от летището. Един пътник, който каца на единият терминал и излита от другият Терминал, защо трябва да се мъчи да се придвижи между двата терминала? Или още по-често срещаният случай - метрото не стига до Терминал 1 и хората няма как да се придвижват между станцията на метрото и Терминал 1.
7
1
 
14
 
! Отговори
Mun4о преди 8 години
нека все пал е ясно, че дизайнът на пътеките беше направешн напълно безплатно от Спаси София.
6
15
 
11
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Браво Бойко! Много добро хрумване
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
samo svetofarite lipsvat
4
10
 
13
 
! Отговори
Момо преди 8 години
То пък голямото летище... От единия край на терминала до другия се минава за 2 минути пеша.
3
0
 
33
 
! Отговори
no name преди 8 години
Тва добре, ама гусин министъра или гусжа кметицата да вземат да се сетят да сменят малко и табелките в метрото - на сердика 1 има табела за Младост в едната посока и Люлин/Обеля в другата (табела за Летище НЯМА) - а кажете сега как Ханс от Германия примерно или някой човек който не живее в СФ ще разбере в коя посока да хване влакчето? редовно срещам на перона лутащи се хора с куфари, които се чудят на къде да хванат. И това е само един пример.... мн сме зле с табелите и информацията....
2
17
 
21
 
! Отговори
бла бла преди 8 години
Да направят и обозначение от центъра на София до Терминал 2, за да е по лесно да хората да емигрират от тая държава... ОП извинете държава ли казах ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА, ТОВА Е СЕРГИЯ !!
1
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има ли пътека и до копърките? :))