"Умна" бариера бори наглеците в Борисовата градина

Водачи обаче упорито паркират... пък и си плащат чинно
3 авг 2015 13:19,
12
"Умна" бариера бори наглеците в Борисовата градина
Снимка: Булфото, ахрив

Столичният инспекторат се бори упорито с неправилно паркиралите коли в Борисовата градина. В някои дни служителите глобяват по над 10 души, които паркират на входа откъм ул. ''Незабравка'', съобщава БНР.

Има шофьори, които паркират в самия парк и заемат алеите, пречейки на пешеходци, майки с колички и на посетителите на парка да се разхождат свободно.

Това обаче е в нарушение на Наредбата за паркиране на територията на София, както и на Закона за движение по пътищата. Също така, по този начин се унищожават и зелените площи.

Служителите на Столичния инспекторат глобяват редовно неправилно паркиралите, а най-много глоби се събират през уикенда. На всичкото отгоре, най-често глобявани са водачи, които имат не една и две глоби за същото нарушение, но са упорити и продължават да влизат в парка с колите си.

От Столичната община ще се борят с този проблем с умна бариера и камера. Пред БНР шефът на Столичния инспекторат инж. Веска Георгиева обяви, че предстои да се изгради паркинг с 99 места на бул. ''Драган Цанков''.

"Все още не е изграден този паркинг. Надявам се час по-скоро да бъде изграден. Тогава ще бъде поставено рамото на бариерата и тя ще се отваря или не отваря в зависимост от това дали номерът на вашия автомобил фигурира в паметта на модула към бариерата и на вас ви е разрешено или не разрешено да влизате в Борисовата градина. Направено е нужното при необходимост да може безпроблемно вътре да влизат линейки и пожарни, както и полицейски автомобили", добави тя. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Мамун Орангутан преди 8 години
Бе миналото лято май имаше една акция, дето цял ден вдигаха коли и показваха вечерта по новините. След това - нищо. Днес - статия.Смятам че това е достатъчно - преборихте наглите автомобилисти в парка.
10
1
 
4
 
! Отговори
До 9 преди 8 години
Нямаш право да влизаш срещу знак - забранено влизането и в двете посоки!!!
9
5
 
1
 
! Отговори
Нещо скривате - до 8 преди 8 години
Ако нещо стане с теб в спортната зала и не може да влезе линейката да те изнесе май ще запееш друга песен! Казах, че и пешеходците ИМАТ право, но и АЗ имам право да влизам с колата. Това трябва да се реши от общината, не от мен или вас, нали така. Но вие само псувате, то затова сме на тоя хал...
8
1
 
3
 
! Отговори
До 3 преди 8 години
Алоооо , малоумникааааа, ЗНАКА ДО КАПИТОЛИЯ ВИДЕЛ ЛИ СИ ГО, А?
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЛЕЛЕ БОЖИЧКО КАКВО ДОЖИВЯХМЕ:1. НЯМА ПРАВО НА ДВИЖЕНИЕ НИКАКВО МПС ИЛИ ППС В ПАРКОВЕ, АЛЕИ И ГРАДИНИ...!2. ОТ ГОДИНИ ХОДЯ ТАМ И ДО СЕГА НЕ СЪМ ВИДЯЛ ДА СА ГЛОБИЛИ НЯКОЙ, НАПРОТИВ НАЙ-НАГЛО СИ ПАРКИРАТ
6
0
 
6
 
! Отговори
Доктора преди 8 години
До Нещо май скриватецитат : " Плюс това няма знак, забраняващ влизането, нали така. А полицаите взимат най-нагло рушвети там! "Ами като няма знак, забраняващ влизането, що им давате пари на тия тюфлеци ", а ?А тука ми мрънкяте из форумите !Да не съм ви чул повече да ми мрънкяте !:((((((
5
0
 
2
 
! Отговори
Бате Гошо преди 8 години
До Бай КироАз бих я " хакнал " от раз тая "умна бариера !Умна, умна, колко да е умна ?:))))))
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази Борисова градина е за закриване!
3
12
 
2
 
! Отговори
Нещо май скривате преди 8 години
Работя в района. Идвам с кола и влизам в парка. Работата ми го изисква. ТРЯБВА да има достъп до спортните съоражения в Борисовата градина. Да направят една алея само за автомобили и останалите да са за пешеходци. Така или иначе има паркинг пред залите в парка и може да се използва. Вместо това се карам всеки път с полиция, майки с деца, колоездачи и т.н. Те имат право, но и АЗ имам право. Плюс това няма знак, забраняващ влизането, нали така. А полицаите взимат най-нагло рушвети там!
2
1
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
значи за някой може за други не какъв е смисъла от тази умна бариера ?
1
1
 
8
 
! Отговори
Бай Киро преди 8 години
Трябва да си копирам верния номер и да видим наистина ли е умна.