Автобус "осем пеш" тръгна в София!

Рейсът по линия №85 останал на спирката на "Лъвов мост"
4 авг 2015 17:52,
14
Автобус "осем пеш" тръгна в София!
Снимка: ВМРО

Как автобус "осем пет" стана автобус "осем пеш"? Историята разказва Стефан Грънчаров, организатор на ВМРО-БНД за София.

"Датата е 3 август 2015 година, мястото е пл. "Лъвов мост" в столицата. Часът е 21 часа и 20 минути. След 35-минутно чакане на автобус №85 на спирката пристига дългоочакваният от всички скърцащ и пушещ  мерцедес.

Изморените хора побързаха да се качат и да се приберат в работническия квартал "Надежда". След около 5-минутна борба на шофьора с ръмжащото возило - форсиране, гасене, палене, слизане, отваряне на капаци, отвиване и завиване на разни гайки - стана ясно, че няма да го бъде и всеки пътник трябва да се спасява там".

Грънчаров припомня обещанието от март на управниците в София, че до средата на годината старите автобуси по линии 285, 85, 86 ще бъдат подменени с нови. Той твърди и че сигнали за подобни случки имало и за други линии в столицата. Най-често това се случвало по маршрута на номер 63.

"Със сигнали за такива проблеми са ни търсили и жителите на кв. „Подуяне“, „Орландовци“, „Бенковски“, Чепинци, Локорско, „Враждебна“, Владая, Марчаево и други. Проблемът е в нередовния транспорт и техника, която отдавна е трябвало да бъде бракувана", пише още Грънчаров.

Според него пътниците не трябва да си изкарват гнева на шофьорите, защото не е лесно да се кара в 30-годишен автобус на температура два пъти по-висока от тази навън.

"Лошото е, че всичкото, което се предлага, е като в онзи политически слоган: "Ти имаш избор". И той е или да викнеш, както в случая от снощи аварийна помощ, която да изкара господа управляващите от столична община, или както пак от същия случай - да се прибереш у дома си с "осем пеш", завършва историята на воеводата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Софияавтобусспирка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
До Иван преди 8 години
Иване, знаеш ли къде върви автобус 85 и къде върви метрото. Ако си възрастен човек и живееш по-далече от метрото ще ти е трудно да се придвижиш. Самият факт, че асоциираш някого с лалугер от работнически квартал, говори за интелектуалния ти потенциал и отношението към една по-бедна но вярвай ми много по душевно богата класа.Предполагам, че са те довели от село с въженцето и си забравил да окачиш цървулите на пирончето. А трябва !
6
3
 
4
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Щото в ОСЕМ ПЕШ в 9 вечерта можеш да се возиш без билетче от ЛЪВОВ ДО НАДЕЖДА, за това го чакаш разтракан и разбит, нали, ... Само да ви светна, че на ПЛОЩАД ЛЪВОВ МОСТ има МЕТРОСТАНЦИЯ, която, имам новина за вас, ВОЗИ ДО НАДЕЖДА, където имате ТРИ МЕТРОСТАНЦИИ, обаче СКЪПОЦЕННОТО БИЛЕТЧЕ дори и в 9 вечерта е ЕДИН ЛЕВ, а лалугера от работническия квартал дето е писал статията не може да даде ЕДИН ЛЕВ да се повози на метрото, и чака раздрънкани автобуси, които после на псува. У ЛЕВО!
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отървахме се от гнусните икаруси, а от тия *** кога?
4
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ne mi puka za sofiiskite paraziti ,mainata im varveli pesh ..ima hora na avtobys ne se kachat idioni .
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е голяма драма! :) Аз съм се прибирал пеша до Надежда с кеф. Сега и метро има.
2
1
 
14
 
! Отговори
Човек преди 8 години
До АнонименТо няма и да разбереш...
1
2
 
16
 
! Отговори
иван преди 8 години
ми то средата на годината мина а 66 известен като 8 свеш ,че палиш свештичка да доиде на време ми бръмчи под прозореца сутрин.аз предлагам линиите с такива реисове да са безплатни