Още 25 забавачки ще бъдат построени в София

Довършват 8 тази година, проектират още толкова
3
 Още 25 забавачки ще бъдат построени в София
Снимка: Булфото, архив

От 2006 година досега в София са построени 72 детски градини. Тази година 8 сгради ще бъдат довършени, а нови 8 ще бъдат проектирани. Планира се през следващите години да бъдат построени още 25 детски градини, за да се преодолее недостигът на места.

Заместник-кметът по строителството Ирина Савина провери изпълнението на ремонта на детската градина в кв. „Симеоново“, който надхвърля 5 млн. лева и е за 8 групи.

„През 2015 година в програмата за основни ремонти, включваща конструктивни укрепвания и мерки за енергийна ефективност, извършваме ремонтни дейности в 34 училища и детски градини на територията на Столичната община“, припомни тя.

Савина беше категорична, че ремонтите трябва да приключат до 15 септември, но ще има изключение за 25 Основно училище „Д-р Петър Берон“, логопедичната детска градина в район „Красно село“ и 74 СОУ „Гоце Делчев“ в район „Връбница“.

На сайта на дирекция „Образование“ към общината и на районната администрация могат да видят родителите в кои детски градини ще бъдат пренасочени децата, докато текат ремонтните дейности, уточни Савина.

Според нея това няма да попречи на образователния процес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес има и новина за това колко ще сме през 2050 г така ,че правете повече детски защото тия които ще са мнозинство тогава хич не ги търси за работа
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, все пак селянчетата трябва да имат къде да учат. А София се напълни със селяни през последните години.