Първото кафе – по-важно от реда

Полицай отказва да изгони нарушител, той пък се оказал и познат
Обновена: 7 окт 2015 13:29 | 7 окт 2015 11:13,
121
Първото кафе – по-важно от реда
Снимка: Ивайло Дойнов / Facebook

За съжаление да се паркира неправилно у нас е всекидневие. Тротоари, зелени площи, забранителни знаци - нямат никаква сила пред "аварийките" или пък: "Аз само за 2 минути".

Ивайло Дойнов обаче публикува снимки и разказ на една особена наглост. Случката се развива на ул. "Раковски", близо до пресечката с ул. "Иван Вазов" в София.

Автомобилът е спрял в едно от платната, на забранено. Шофьорът бил в колата, чакал нещо. Дойнов подминал "явлението", защото колите го заобикаляли, а трафикът бил слаб.

"Но виждам на 10 метра кварталния катаджия ветеран", започва разказът мъжа. Катаджията си почивал на масичка, пиел кафе и пушил цигара.

При първата снимка катаджията забелязва момчето, но не предприема нищо, само го гледа. Дойнов се приближава до полицая и започва разговор:

- Добър ден. - започна Ивайло.
- Добър ден. - отвръща катаджията.
- Виждате ли ето онзи автомобил, запушил едната лента?
- Виждам го.
- А не трябва ли да направите нещо по въпроса?
- Ами няма го шофьора.
- Не, вътре си е, в колата, в нарушение. Няма ли да го санкционирате?
- Ей сега ще го изгоня.
- Кога?
- Кафе пиете ли?
- Не пия.
- Това ми е първото от сутринта.
- Да?
- Ще го изгоня след малко.

Тук станало ясно на Дойнов каква е връзката с кафето. "Идеята му е че няма как да си остави кафето и цигарата за да се занимава с глупости, а и не върви да ми го каже директно или да ме псува, понеже не знае какъв ми е случая", обяснява той във Facebook.

След това Ивайло влязъл в магазина за кафе. Малко след това колата се предвижила назад и спряла до полицая и партньора му, появил се междувременно.

"Пита ги за кафе, познават се. Влиза в магазина да си пазарува. Аз си тръгвам, и правя още една снимка за спомен от еманацията на българския полицай. Двамата са весели, явно току що е разказал на партньора си за един луд с претенции", завършва разказа си Ивайло.

Първото кафе – по-важно от реда
Снимка: Ивайло Дойнов / Facebook

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
28
 
! Отговори
КАТ да се закрие преди 8 години
Отдавна се разбра, че КАТ не просто е безполезен, а е и вреден и трябва да се закрие. Само така може да намалеят нарушенията по пътищата.
67
0
 
13
 
! Отговори
Ангелин до №86 преди 8 години
Доста грешно тълкувате това, което съм написал. Аз не желая една мафия да сменя друга (както се случва и до момента)... аз желая да има полиция, която да служи в полза на обществото, а не на частни или други интереси. Ако има нещо, което харесвам на Щатите, е това, че тяхната полиция служи на обществотo ("To protect and to serve")... нещо, което не виждам тук да се прави.
66
3
 
3
 
! Отговори
kaka преди 8 години
Дойнов, Дойнов да те не издоим бе?
65
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***, е как да станем като германците като няма РЕД и всеки гледа на мине метър! А в крайна сметка тъпчем на едно място (септичната яма не ЕС) вече 26 години!Не съм социалист-комунист но преди 1989 си бяхме "Образцов дом" в квартала на СССР.
64
5
 
4
 
! Отговори
кука без поука преди 8 години
Дойнов ,ти ли ще си вдигнеш книжката на трупчета или аз да ти обърна внимание:)....
63
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първата бира е най важна... кафето е за психопати.
62
12
 
4
 
! Отговори
Чиновник преди 8 години
Ей шушумиги, всички спирате така. И не само, че спирате така, ами правите ляв завой от най- дясна лента, изпреварвате отдясно, престроявате се без мигачи, завивате на забранени места и всякакви други простотии. Ако ви глобяваха винаги, когато сте в нарушение (а поветето постоянно сте в нарушение), тогава жалките ви заплати щяха да ви стигат за глобите само от първата половина от месеца. Така, че мълчете и не се излагайте.
61
0
 
13
 
! Отговори
Ангелин-продължение преди 8 години
Там уволниха всички стари кадри, хванати в корупция, назначиха нови, млади момчета, с образование, задължителен английски език и ето че нещата могат да станат като хората... но, тъй като на тази територия наречена България, липсват държавници, а има само интереси, така ще бъде. Аз лично не виждам как може да се изкорени тези практики, ако не се започне отначало... на чисто. Дотогава всеки с връзки, ще си прави каквото поиска, защото знае, че няма възмездие за неговите аморални постъпки.
60
0
 
3
 
! Отговори
Оня отгоре преди 8 години
Да чуем какво ще каже Бъчвата. Или ще замълчи снизходително....
59
0
 
1
 
! Отговори
do 50 преди 8 години
Поправям се.
58
11
 
0
 
! Отговори
пореден преди 8 години
Е те ТОЛКОВА ГОЛЕМ ПРАЗ ... *** супер новината
57
2
 
18
 
! Отговори
Ангелин преди 8 години
"Една от най-вредните и най-опасни мисли е "Всички правят така" - Лев Толстой. За мен главен виновник не е нарушителят, който явно няма срам... виновни са въпросните полицаи, които нямат никаква гражданска съвест, и разбира се със своето бездействие, карат хората да нямат никакво уважение към тях. Не мога да уважавам човек, който не уважава мен, нали? Уважението трябва да се заслужи, а не да го получавате, само защото сте полицаи, капиш? Реформа трябва, както направи Грузия преди години.
56
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гост,Аварийните са, за да спреш, когато има авария, а не когато ти скимне.Има предложение книжки да се дават само на завършили средно образовние.Трябва и на тези, които нямат средно да им се отнемат.Аман от неграмотници!
55
8
 
2
 
! Отговори
Гост преди 8 години
Много се разпенихте тролчетата. Вие кола някога в центъра на София карали ли сте?
54
0
 
9
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Човека си е на работа както обикновено,пича си спира както обикновено,много хора прочитат новината както обикновено,стават и отиват да изтъркат поредното билетче от някоя лотария както обикновено,какво е нередно?
53
0
 
31
 
! Отговори
mdaa преди 8 години
Новина ... нямаме!В първия момент се изплаших, че нещо е станало, но като прочетох статията се успокоих - всичко си е наред! Системата е в стабилно състояние.
52
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като почнат да емигрират катаджии тогава пак ще си говорим
51
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оправил им е деня на милиционерчетата, започнали са с усмивки. Вечерта са се прибрали още по-щастливи с по няколко стотака.
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
60 ами не позна кафето си го взимам от заведение и си го пия с колегите пред работата не те бива да даваш предположения..
49
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поостаряла е S класата като гледам, но за всички времето е спряло някъде през 90-те, така, че собственика й трябва да се брои за "уважаван" според марката, модела и номера. Много коплексарщина в българите и тези с "пари" и тези със "службица" се мислят за велики и недосегаеми, а когато някой е сповече пари и с по голяма службица крутуват пред него и това ни е йерархията. Това са ни критерийте по които ценим хората, но не е на добре...