Първото кафе – по-важно от реда

Полицай отказва да изгони нарушител, той пък се оказал и познат
Обновена: 7 окт 2015 13:29 | 7 окт 2015 11:13,
121
Първото кафе – по-важно от реда
Снимка: Ивайло Дойнов / Facebook

За съжаление да се паркира неправилно у нас е всекидневие. Тротоари, зелени площи, забранителни знаци - нямат никаква сила пред "аварийките" или пък: "Аз само за 2 минути".

Ивайло Дойнов обаче публикува снимки и разказ на една особена наглост. Случката се развива на ул. "Раковски", близо до пресечката с ул. "Иван Вазов" в София.

Автомобилът е спрял в едно от платната, на забранено. Шофьорът бил в колата, чакал нещо. Дойнов подминал "явлението", защото колите го заобикаляли, а трафикът бил слаб.

"Но виждам на 10 метра кварталния катаджия ветеран", започва разказът мъжа. Катаджията си почивал на масичка, пиел кафе и пушил цигара.

При първата снимка катаджията забелязва момчето, но не предприема нищо, само го гледа. Дойнов се приближава до полицая и започва разговор:

- Добър ден. - започна Ивайло.
- Добър ден. - отвръща катаджията.
- Виждате ли ето онзи автомобил, запушил едната лента?
- Виждам го.
- А не трябва ли да направите нещо по въпроса?
- Ами няма го шофьора.
- Не, вътре си е, в колата, в нарушение. Няма ли да го санкционирате?
- Ей сега ще го изгоня.
- Кога?
- Кафе пиете ли?
- Не пия.
- Това ми е първото от сутринта.
- Да?
- Ще го изгоня след малко.

Тук станало ясно на Дойнов каква е връзката с кафето. "Идеята му е че няма как да си остави кафето и цигарата за да се занимава с глупости, а и не върви да ми го каже директно или да ме псува, понеже не знае какъв ми е случая", обяснява той във Facebook.

След това Ивайло влязъл в магазина за кафе. Малко след това колата се предвижила назад и спряла до полицая и партньора му, появил се междувременно.

"Пита ги за кафе, познават се. Влиза в магазина да си пазарува. Аз си тръгвам, и правя още една снимка за спомен от еманацията на българския полицай. Двамата са весели, явно току що е разказал на партньора си за един луд с претенции", завършва разказа си Ивайло.

Първото кафе – по-важно от реда
Снимка: Ивайло Дойнов / Facebook

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе това е "няква" S класа (вероятно 500 бензин на газ) с оптика на Lorinser ...и в далечната 2002-2003 е била много ама много "вървежна". В момента това нещо струва колкото чисто нова Дачия Логан 1.4 MPI - пълен смях и цирк!
47
1
 
23
 
! Отговори
друг преди 8 години
И този полицай - служител на реда, получава заплата от данъците които плащаме всички ние. Виновни сме че полицаите ходят на работа за да осигуряват личното си спокойствие и благополучие за наша сметка. В такъв случай е по-добре да ги няма.
46
1
 
16
 
! Отговори
гошко преди 8 години
Тоя сорос как смее да кара родната полиция да си върши работата??? Едно време в белене ги вкарвахме такива умници!
45
2
 
3
 
! Отговори
56 преди 8 години
Може... ама не вярвам. А пък за теб съм сигурен, че ще се въртиш на пета, ако някое шефче те накара да бачкаш. Ще се полееш с безплатното кафе, за което отиваш по-рано на работа.
44
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Гостно не е спрял на 30 см от бордюра, а това си е повече от нарушение!Колкото до наглостта, тя има една важна особеност, размножава се лавиноопасно при липса на внимание и контрол. И ако днес е просто спира за 5 мин., утре паркира на инвалидното място за 2-3 часа в мола, а други ден - удря те отзад, наранява или убива спътниците ти и пак чуваш резонното: К'во толкова, на 'секи може да се случи!
43
2
 
24
 
! Отговори
54 преди 8 години
Знам, че ориенталците не го разбирате, но има едно нещо, което се казва ЗАКОН и то ТРЯБВА да важи за всички.
42
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може да не му е започнало работното време и аз ходя по рано на работа да пия кафе спокойно ако някой шеф ме помоли да върша нещо ще чака. Ако на полицая обаче му е омръзнало да си върши работата той е почти непотребен като такъв
41
0
 
8
 
! Отговори
edin преди 8 години
както каза гражданина РОМ, две полицаи да сложат
40
35
 
1
 
! Отговори
Гост преди 8 години
Тук всички платени *** сте комплексари и сдуханяци. Какво ви е направил човека.Не е паркирал нагло, не си е качил джипа на тротоара. На кривите ви кратуни никой не може да угоди. Ами дайте в затвора да го вкараме, че е спрял човека на аварийни.
39
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виждате ли сега, че проблема не е в закона, а в това, че има едно цяло министерство ( МВР ), което нищо не върши най-демонстративно погазва законите, които ТО трябва да прилага и защитава. НЕ е проблема, че нямаме закони, проблема е че полицайте са ни най-тъпите и мързеливи и корумпирани граждани на тая държава. Той е там не да служи на закона и на обществото, а на себе си и на своите приятели и колеги.Скапана ***!
38
2
 
36
 
! Отговори
Епилирана брада преди 8 години
Чакайте сега, "кампанията" за неправилното паркиране беше преди седмица-две, сега вече не е актуална. Работата е отчетена, успеха отбелязан, електората доволен. Какво повече искате?То правила, правила - ама не може всеки ден?!
37
0
 
28
 
! Отговори
Ясна работа преди 8 години
Колата не е толкова скъпа. Купена е 6-та употреба от дошъл от селата тарикат, които има магазинче 20 квадрата в центъра и едвам плаща наема на *** в Люлин.Проблемът е изцяло в мързеливото нагло ченге. Уволнението е най-малкото, което трябва да получи !
36
0
 
2
 
! Отговори
и преди 8 години
До do 36не е Е класа
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато КАТ не започне да наказва за нарушенията, каквито и несъразмерно високи санкции, да се запишат в законът, нарушенията само ще се увеличават. Е, виждате в този случай - ако глобата е примерно 100 лева и ви промият мозъците глобата да стане 1000 лева, нещо ще се промени ли? Кафе ли ще спрат да пият тези от КАТ, ще почнат и да ги налагат ли тези глоби? Разбира се, че нищо няма да се промени.
34
2
 
9
 
! Отговори
do 36 преди 8 години
Това е Е-класа, но да, все коли за селски мутри, които не могат да си позволя друго. Явно парите си са ги изяли, съдейки по шкембетата им. А полицаите направо да ги уволняват дисциплинарно. Но няма как да стане. Това е манталитета на България. Цялата нация е такава - мърлява, безотговорна, не мислеща, апатична. Всичко е ден да мине, нов да дойде. Жалка държава.
33
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде сега, оставете КАТ да си почива, преуморил се е, десетина пъти е размахал палката и е попитал Сега к'во праим?
32
3
 
17
 
! Отговори
:) преди 8 години
В Боколенд е така. Научете се да гласувате за честни хора, не за мутри, комунисти и селски тарикати. Научете се да си отстоявате правата, както прави господина направил снимката.И един ден, може би, ще се оправят нещата.
31
3
 
5
 
! Отговори
zxc преди 8 години
А пък в Италия това е практика "За малко не се брои" дори в насрещното.
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
такива най-добре се лекуват с паве по предното стъкло...говнари облечени във власт
29
0
 
17
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Това е просто една от поредните илюстрации, защо в България всеки ден се извършват много милиони нарушения на Законът за движение по пътищата. Има нарушение, но КАТ спи, образно казано или си пие кафето или просто си почива в патрулката, т.е. КАТ прави всичко друго освен да работим както законът изисква от КАТ.