Тигранян видял взривения си бус и долетял, разпитват го!

Арменецът търгувал с козметика и бил по бизнес дела до Белгия
3 дек 2015 15:02,
74
Тигранян видял взривения си бус и долетял, разпитват го!
Снимка: архив Bulphoto

40-годишният Арташес Тигранян е собственикът на буса, който изправи на нокти службите за сигурност у нас преди два дни. Той и единият от спътниците му кацнаха в София с полет от Брюксел.

Представители на службите чакаха мъжа и го отведоха, за да даде показания по случая. На този етап няма основания за неговия арест.

Припомняме ви, че бусът беше буквално разглобен от спецотряда за борба с тероризма, като в крайна сметка бомба в него не беше открита – въпреки реакцията на две служебни кучета и два различни уреда. Терминал 1 остана отцепен 12 часа.

Още по темата

Геворг Геворгян, който е пътувал заедно със собственика на буса, разказа пред bTV, че те разбрали за ситуацията от новините и затова се прибрали предсрочно.

По думите му Тигранян е търгувал с козметика и това било първо негово излизане от Армения по бизнес дела. Преди да отлети от София, той минал през Бургас, за да вземе важни документи. По същата причина бил и в Брюксел през последните два дни.

Третият арменец, Арсан Геворгян се е прибрал в Ереван през Москва, защото е имал неотложна работа. Тепърва ще стане ясно и дали собственикът на буса ще бъде обезщетен за повредите.

За момента е ясно, че бусът е бил паркиран си около 1 часа през нощта на 1-ви декември, на платения паркинг пред Терминал 1.

Двама души слезли от возилото и излетели в две различни посоки около 5 часа сутринта. Единият със самолет за Белгия, а другият за Русия.

Според експерти по сигурността има голяма вероятност историята с бомбената заплаха, която изнерви пътници и полиция, да се окаже стрес тест, извършен от терористи, за да бъде изпробвана реакцията на властите у нас при критична ситуация.

Ако това е така, според главния секретар на МВР Георги Костов, службите са работили по правилата.

Засега виновен за хаоса е пресаташето на летището, която заяви пред медиите, че в белия бус има бомба. Тя вече е освободена от службата си.

Вчера стана ясно, че срещу нея е образувано досъдебно производство за подадената невярна информация за наличие на взрив в белия бус. Тя ще бъде разследвана по чл. 326 от НК: Който предава по радио, телефон или по друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, се наказва с лишаване от свобода до две години.

Даниела Велева, която бе експерт "Връзки с обществеността" на аеропорта обави преди два дни следното: "Има наистина взривно устройство, но до момента службите не са приключи всички свои действия, които трябва да направят и нищо повече за съжаление не мога да кажа... Това е което ми е казано да ви кажа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С нашите служби, джихадистите,ако дойдат ще умрат от смях преди да се взриват.
51
0
 
1
 
! Отговори
Тео преди 8 години
За пореден път се убеждавам, че българина изпитва огромно удоволствие да мрънка! Колкото повече-толкова по-добре. Не се притеснявайте, буса на хората заедно със стоката ще бъде оценен и платен ... от парите от ВАШИТЕ данъци. От парите от МОИТЕ данъци, г-жа Меркел при аналогичен случай евакуира цял стадион със зрители и мач не се игра!А тези момчета, които ровят из буса, си рискуват задни ците заради форумни мишки като нас!За това - подкрепям на 100% направеното, а Борисов не ща да го коментирам.
50
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставил си човека буса и *** о взривили сега Тиквун да му го плати щото ако не го направи ще станем за резил. И няма как арменци да правят атентат. Арменците са ортодоксални християни едни от първите дори. Повече тачат християнските обичаи от нас. Виж ако бяха азербайджанци(мюсюлмани) защото там са привърженици на исляма можеше да има основания за бомбен атенат или стрес тест. В Армения има поверие че в Планината Арарат е заседна Ноевия ковчег и оттам се е разселил народа(от земята на армен
49
4
 
0
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! преди 8 години
медиите да купят микробуса - руссия, ще плати сметката! - Т'ВА Е ХИБРИДНА ВОЙНА!!!
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пълна тъпнячовека не е виновен за нашите грешкивидно е че е взел билет за връщане и се е върналчисто нахалство си е да го арестуваш и държиш 4 часа като си му съсипал стокатановят щетите и да се спре с излагацията и нашите да си гледат работата щото не е малкотихо да си му възста
47
8
 
6
 
! Отговори
До умниците преди 8 години
А ако беше гръмнал микробуса какво щеше да стане с паркинга и първи терминал и какво щяхте да пишете тогава.
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 63 .Паркинга е платен по 3 лв на час !
45
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А, това се очакваше....оставил си е човека буса на безплатен паркинг, при това и охраняем понеже е имал стока и му се е наложило да пътува в чужбина.....и нашите се ***
44
1
 
2
 
! Отговори
БЕЗ ДА ИСКАМЕ преди 8 години
КОМЕНТАРИ МНОГО ИЗХОД ЕДИН ...................... ЗАОБИКАЛЯЙ
43
4
 
19
 
! Отговори
ееее гаси преди 8 години
Лелеее . много са смотани тези нашите , ужас . Направо да се преквалифицират начело с ръководителите си :D А този микробус е някъде около 15000 лв горкия човек
42
1
 
18
 
! Отговори
Един преди 8 години
Безобразие, срам......нямам думи. Наградите ювелирната акция.
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Sobstvenik na Belgiskia bys tigranian koito do sega ne e napyskal armenia???????????????!!
40
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бидонът с фекал/ии да се извини публично на службите за сигурност за обидните квалификации!Дори трябва да го осъдят ефективно за подронване на авторитет!
39
2
 
27
 
! Отговори
Ako преди 8 години
анализите покажат, че в БУС-а не е имало взривни вещества, трябва да се плати на човека. А той, другият път да си избере заобиколен на България маршрут.
38
2
 
39
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Първо, бушона се оказа тази жена, която е казала това, което са й наредили да каже. Този, който й е наредил да каже, че има взрив в буса, е .. невинен.Второ, имаме разбиване на бус от хората от МВР, което е грубо нарушения на Конституцията, Чл. 17.(3) Частната собственост е неприкосновена. Както и на друг текст от КонституциятаЧл. 7.Държавата отговаря за вреди, причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица.Само дето няма да плащат виновните от МВР, а ние
37
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до38 , не ми обяснявай ка кучетата, а кой ще плати на невинните граждани за унищожения бус!
36
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
К'ви са тия милиционери?Автомобил с законни номера и VIN- не знаят на кого е, багери и блдозери по за половин моилион, разораха витоша- пак не знаят на кого са....Иначе да лапат парите и обещретения и да реват по площадите-- могат! МИЛИЦИОНЕРСКА ДЪРЖАВА,КАКВОТО БЕШЕ ПРИ ПРАВЕШКИЯТ ХИТРЕЦ, СЪЩОТО Е И СЕГА! ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ... И НАСЛЕДНИЦИТЕ ИМ.
35
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как така се е прибрал предсрочно. Нали е имал двупосочен билет и точно днес му беше полета към София. Значи не се е прибрал предсрочно. Чист тест на службите ни е това.
34
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а за престой на паркинга ще плаща ли?
33
1
 
32
 
! Отговори
обзалагам се преди 8 години
че следващия път, когато на арменския тигър му се наложи да лети до Брюксел, ще предпочете през Пекин вместо през София.