Тунел за 2 млн. до метрото, а гражданите - по баира!

Тунелът към станция "Цариградско шосе" е готов, но забранен
Обновена: 11 дек 2015 15:00 | 11 дек 2015 14:52,
45
Тунел за 2 млн. до метрото, а гражданите - по баира!
Снимка: в. "Труд"

Напълно изграден пешеходен тунел за 2,1 млн. лева, който води към метростанция "Цариградско шосе", вече няколко месеца е заключен, докато жителите на столичния жк "Дружба" продължават да се катерят по стръмен хълм, за да стигнат до подземната железница.

Още през август тази година, когато тунелът бе изграден, стана ясно, че няма да бъде пуснат, тъй като излиза на кална поляна, вместо на ул. "Обиколна", която трябваше да бъде асфалтирана дотогава, разказва "Труд".

Според общината обжалване на отчуждителна процедура спира строителството на улицата. Пак през август Йорданка Фандъкова обеща да се изгради временна пътека, за да бъде пуснат тунелът.

Преди месец строители направиха такава, като насипаха чакъл до близките блокове, но охрана от пазачи и кучета продължава да връща дружбенци, които напират да ползват новата придобивка.

Засега не е ясно кога тунелът ще бъде пуснат.

Проблемът на жителите на "Дружба" е от години, по-точно от април 2012-а, когато метрото бе пуснато, а хората от квартала започнаха масово да го използват. Постепенно гражданите сами изградиха с дървени трупи трасе през хълма, който ги дели от метрото.

През лятото на 2012 г. от общината пуснаха линия на автобус №114 и изградиха тротоар до спирката. Транспортът обаче минава много рядко и хората се отказаха от тази възможност, а продължиха да катерят калната пътека. То и автобусът спря, промениха му трасето.

В края на 2013 г. главният архитект Петър Диков им обеща създаването на асансьор и пешеходен надлез до метростанцията. Идеята обаче замря с времето, дадоха се пари за тунел, но както стана ясно, той тъне в тъма и забвение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
11
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И в Люлин метрото излиза на разкаляни и разбити улици....*** тъй де, то метрото да не се прави заради хората, важното е да се вземат едни пари, няколко пъти...
10
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поздрави от новата държава Бавария."Премиерът на Бавария: България и Бавария наистина са приятелски държави"
9
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато Томито Дончев ви говори за еврофондове, имайте предвид че това не касае по никакъв начин обикновения българин.
8
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тя мама Данче и трамвай им обеща също и път който през автокъщите да стига до Младост 3.Още,успореден бул. на Малинов да намалее трафика,но уви,....
7
13
 
21
 
! Отговори
чичо митко преди 8 години
"жителите на столичния жк "Дружба" продължават да се катерят по стръмен хълм, за да стигнат до подземната железница". Страхотни сте !!! Гнусни, неграмотни недоносчета
6
6
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
важното е че парите са усвоени
5
5
 
68
 
! Отговори
Пешев преди 8 години
Тунелът ще бъде открит за следващите избори. Тогава Фандъкова и Боко ще му резнат лентата. Ще ги показват по телевизиите и ще се хвалят как са дали от "личните" си пари за да построят тунела. Ех, бедни народе!!!
4
0
 
12
 
! Отговори
коментатор преди 8 години
и какво да коментирам..........и днес мисленето особенно ме затруднява
3
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Бай *** строи тунел".
2
0
 
33
 
! Отговори
b преди 8 години
114 вече не пътува, не пишете глупости.Вече всичкият отвеждащ транспорт върви до МС Дружба, до МС Цариградско шосе, няма транспорт.
1
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фандъкова фащай кирката. На някой изходи на "Цариградско шосе" се кърти новата настилка. Хващай кирката Фандъкова нема само пари да ми крадрте.