2 в 1 в София: Луковмарш и контрашествие

Националисти и опонентите им ще протестират в столицата
13 фев 2016 08:45,
132
2 в 1 в София: Луковмарш и контрашествие
Снимка: архив Булфото

Столицата ще е място на две противопоставящи се шествия днес.

Едното - Луковмарш ще се проведе за 13-ти пореден път. То ще тръгне в 17.30 часа от пилоните на НДК. Луковмарш е – възпоменателно факелно шествие в памет на ген. Христо Луков.

Организирано е и контрашествие. То е инициатива на движението ”Антифашистко действие – София“ под надслов ”Без нацисти по улиците ни!“.

Контрашествието ще тръгне в  12 ч. също от пилоните на НДК, съобщава bTV.

Организаторите му категорично се противопоставят на провеждането на Луковмарш. Те припомнят, че ген. Луков е един от последните ръководители на ултранационалистическата и пронацистка организация Съюз на българските национални легиони (СБНЛ) до смъртта му на 4 януари 1943 г.

СБНЛ е организация, която се е борила "срещу масоните, евреите и комунистите", за забраняването на книги и организации, които противоречат на националистическите ценности, за контрол върху печата, национализация на банките, разтуряне на партиите, както и за политическата визия на фашизма и националсоциализма.

Организаторите на шествието "Без нацисти по улиците ни!" се солидаризират с всички жертви на ултранационалистическа престъпност – бежанци и мигранти, роми, евреи и други, и подчертават, че събитието им не е обвързано с политически партии.

В края на януари срещу провеждането на Луковмарш отново се обяви ДПС. От партията поискаха кметът на София Йорданка Фандъкова да забрани провеждането на шествието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ето ви нелепата легенда, съчинна зо "героя" Луков:Командирите не са в състояние да възпрат нашите отстъпващи войници. На позицията останал само майор Христо Луков с четири оръдия. В този критичен момент българските оръдия пад командата му загърмели и страхотен огън обсипал настъпващите сърби. Те били отблъснати. Примирието вече е било подписано. На другия ден подполковник Томич поискал да поздрави българските артилеристи спрели настъплението му. Войниците посочили Луков, който още бил с обгоряло от артилерийската стрелба дим лице. А другите?- попитал Томич. Те бяха няколко овчари и коза
48
2
 
7
 
! Отговори
До Богомил - №85 преди 8 години
Не съм сигурен - тып ли си или само неграмотен. Но си г.а д и.на! Димитър Пешев го познавам лично. Осъден е, че е обявил война на САЩ и UK, че е подписал ЗЗД и за още неща.Не е осъждан на смъ.рт! Лъж.еш!Значи с една лъжа по.*** цялата си тыпа тирада! Просто отиди на "Неофит Рилски" 47 и виж плочата му. За съжаление племенницата му почина, няма да можеш да я попиташ лично. Нищо, на онзи свят ще го направиш!Побързай! Д.Пешев е лежал 1 1/2 години и никога не се е оплаквал от случилото се, беше мъж!
47
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 92 и Проктодокс /93/Гледам как смело крачите по НК и НПК на Р България, сигурно сте много храбри фашета. Ами, тука сме, не сме заминали никъде. Заповядайте! Само си сложете по два чифта памперси най- гомевия размер - трябва да пазим природата! Жал.кари!
46
7
 
10
 
! Отговори
Петър преди 8 години
Идеологията на Съюз на Българските Национални Легиони ми се струва изключително добра и правилна и която би създала силна държава. Виждаме, че нещата против които са били те и ние сега сме против същите неща - не0либерализма, дивашки и престъпни етн0си и емигранти, сатанински тайни общества и масони и т.н. Идеологията им е страхотна, подкрепям!
45
11
 
13
 
! Отговори
Ортодокс преди 8 години
Добрия комунист е мъртвия комунист. Поздрави
44
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато видя обесени комунисти по дърветата в София ще повярвам, че Луковият марш и всички национални партии са реални. Така само с маршируване не става.
43
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По времето на соца младежта беше възпитавана в патриотичен дух. А и преди това. Днес всички лъжепатриоти пищят, колко сме зле и как децата ни трябва да се спасяват на Запад, всред реки от мед и масло, достойни заплати, стерилно от корупция и т.н. Промити мозъчета, само не ми се правете на големи патриоти и едновременно да говорите за One Way Ticket! След двете национални катастрофи българските жени са народили българчета, съживили са се икономика, отбрана. Луков марш! Безмозъчни неофашистчета!
42
9
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 77 преди 8 години
Значи капитан Петко Войвода е предател?! Национален герой, а не предател! Някого го стиска чепика, че е потушил Сенклеровия бунт! Във варненския затвор го е тикнал да гние Стамболов - родоначалникът на политическите убийства и репресии в България! Онзи, който не е чул турски куршум да свири, а е седял на топло в Руския генерален щаб и е получавал заплата в рубли.А Луков е фаши-ст от най-долна проба - с все сили е драпал да прати български воини на Източния фронт. Съчиниха му смехотворна легенда
41
16
 
6
 
! Отговори
imho преди 8 години
Истината е, че така наречените "националистични" или "патриотични" движения в бг симпатизират на нео-нацистите. Може да се крият зад думи като "родолюбие" и други, но истината е, че те са си чисти расисти които мразят роми, турци, евреи, араби, гейове и са готови с лекота да убиват в името на "арийската" раса. Тва са опасни типажи които трябва да бъдат съдени за разпалване на етническа омраза.
40
17
 
7
 
! Отговори
the end преди 8 години
Национализмът ни докара 2 световни войни. Айде стига вече...
39
11
 
8
 
! Отговори
minuvach преди 8 години
Смешното е, че тези които поддържат Луков Марш са същите които определиха опълченците в Украйна като нацисти.
38
7
 
19
 
! Отговори
1 преди 8 години
Живеем във време, в което да обичаш държавата си е престъпление. Всеки, който участва в тъй наречения контрапротест е за бесилото. Но да, кой в днешно време ще позволи силна националистическа страна, която поставя народа и интересите си на първо място. Това значи много загуби за много хора. Най-тъжното е, че всеки българин е закърмен с историята с пръчките на хан Кубрат, а не може да каже и едно здрасти на съседа си без злоба.
37
11
 
23
 
! Отговори
Богомил преди 8 години
Ген.Луков е родолюбец, за разлика от комунистите.Българските комунисти са слуги на Москва, Червената армия им даде власта и до днес работят за Русия, без нея са нищожни. Комуностите обвинявят ген.Луков в нацизъм и не се свенят от факта, че разлика между комунизъм и фашизъм няма. И как да вярваш на комунистите, когато те осъдиха на смърт Димитър Пешев, спасителя на българските евреи за "антисемитизъм" Невероятно, но факт! Какъв абсурд?! Ето, такава е "логиката" на комунистите!
36
4
 
9
 
! Отговори
Иванов 19г. преди 8 години
Има ли разлика между национал социалисти и народни социалисти?
35
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** са антихристи и интернационалисти т.е нямат родина, т.е не смятат България за своя Родина, т.е защо, по-дяволите, им се разрешава да правят шествия в центъра на столицата ни?
34
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунистите са антихристи. Взривяват църкви и убиват християни. Комунистите са против всичко свято.
33
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Карлуков марш.
32
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунистите най-накрая сами се демаскираха като гейове. Какво само се правят.Отделно ясно е, че всичките приказки на червените терористи против евреи и масони и еигранти са лъжа. Ето, че сега ги защитават.
31
10
 
22
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Фашистите в Германия се наричат ,Национал Социалисти. Национал социализмът е ЛЯВО движение, което по идеология е доста близо до социализма и комунизма. Така, че ЛЕВИТЕ имат много малко право да се противопоставят на фашистите, понеже идват от една и съща работилница. Делата на Хитлер и Сталин си приличат.Да оставим това! Въпросът е, че сега патриотичните движения се представят за фашистки, което е глупост.Да живее България!
30
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги е било така националните герой и защитници на България се обявяват за предатели а предателите за герой.пример кап.Петко.войвода,ичаше опити и.сега за.очерняме.***.Левски за ген.Луков също.