Кражба на кабели остави столични квартали без ток

Посегателството предизвика пожар в проходим инсталационен колектор
4 май 2016 12:17,
9
Кражба на кабели остави столични квартали без ток
Снимка: Архив Reuters

Кражба на медни кабели остави без електрозахранване за 2 часа 1800 домакинства в „Зона Б 19“, „Зона Б 5“, ж.к. “Сердика“ и ж.к. „Разсадника“ в столицата. Още 300 потребители от същия район бяха с прекъснато електроподаване в продължение на 5 часа, съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ България.

Поредно посегателство над съоръжения на ЧЕЗ Разпределение България вчера предизвика пожар в проходим инсталационен колектор

"Въпреки сериозните поражения екипите на ЧЕЗ се справиха бързо и успяха в кратки срокове да възстановят електрозахранването на засегнатите клиенти. Работата по отстраняване на щетите обаче ще продължи още дълго. Освен човешкия ресурс, който ще отделим, в подмяната на кабелите ще е необходимо да инвестираме 25 000 лева. За съжаление не можем да компенсираме неудобството на клиентите, които останаха без ток", каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

ЧЕЗ противодейства според възможностите си на кражбите на съоръженията от електроенергийната инфраструктура. За да се постигнат желаните резултати обаче са необходими законодателни промени, по-строги наказателни мерки и по-стриктен контрол от страна на компетентните органи.

Компанията призовава посегателствата над елементи от инфраструктурата да бъдат третирани като престъпления срещу националната сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
Инсектицидите са единственото средство за интегриране листните въшки и скакалците с културните посеви.