Живеещите около Попа се надигат на протест

Хората са недоволни от строителството на метрото
5 май 2016 10:00, Петя Славова
15
Живеещите около Попа се надигат на протест
Снимка: Булфото
Живеещи в района на паметника на Патриарх Евтимий в центъра на София заплашват с гражданско неподчинение.
 
Причината е въведената организация около строителството на столичното метро, която по думите им е опасна.
 
Те са събрали подписка с искания, която е внесена в Столичната община, съобщи bTV.
 
Предложили са промени, които да облекчат движението както на автомобилите, така и на пешеходците, не само за живущите в района, но и за всички жители и гости на столицата, които ежедневно преминават през този натоварен участък на София. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: СофияПопа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
9
 
! Отговори
До 11 преди 7 години
Прав си, но къде да ги намерим тези хора, които стават за кмет на София? Даже и случайно да са родени в София, а не в Самоков, какво разбира от проблемите на градския транспорт човек, който никога не е пътувал с този градски транспорт или не е пътувал с него през последните 20-30 години? Същото се отнася и за организацията на движението - сякаш наистина е правено от хора живеещи в Долно Нанагорнище или в съседното му село - Горно Нанадолнище. Преди време в София затапиха 150 хилядния Младост
10
0
 
14
 
! Отговори
Grom преди 7 години
Подкрепям! Съгласен съм да се строи метро, но временната организация е направена все едно този, който я е правил е от Горно Нанадолнище и никога не е стъпвал в София! По-лошото е, че предложенията на живущите и гражданите биват блокирани и не ги взимат предвид!Един човек, който живее на такова място най-добре знае какво се случва по минути и как се живее там!
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми и при мен по същата причина е затворено движението и бих казал, че е доста натоварено и неудобно. Ама предпочитам да имам метро - това ще го изтрая. Даже още по-кофти ще стане временно докато прокарат Житница под Борис.
8
5
 
14
 
! Отговори
фандъка преди 7 години
ако не им харесва да ходят на село
7
0
 
20
 
! Отговори
От 6 до 7 преди 7 години
Това засяга и мен по същия начин, но реално само това е решението. За а това може да благодариш на хората разрешили презастрояването на София и създали сегашния проблем с движението и паркирането. Нали ти е ясно какво става, когато на мястото на поредица от малки къщи с дворове, изникнат многоетажни сгради с куп апартаменти на всеки етаж? Това създаде проблема в София.
6
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 6А ние живеещите в района какво да правим? Ти хубаво предлагаш това или онова, ама в Центъра живеят много възрастни хора и без такситата или колите на роднините си тези хора ще са направо изолирани. Колко мислиш може да върви 85 годишната ми баба?
5
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По принцип е добре един широк Център на София (Сливница - Васил Левски - Скобелев - Опълченска) да бъде на специален режим на достъп на МПС-та - само градски транспорт през деня за работните дни, а за останалите достъпа да е примерно след 20:30 до 07:30, както и цял ден в неработни дни. То това хубаво, ама няма да стане, защото би трябвало да засегне и депутати, правителство, министерства, олигарсите, агенции и останалите от мафията.
4
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова много проблеми ще отпаднат, и толкова по-нормален и смислен живот ще водят всички, ако центърът бъде затворен за МПС-та, че не знам и аз защо го бавят това решение.
3
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега мрънкат ама като приключи строежа и пуснат метрото ще дигнат наемите с поне 20% все едно те са го правили....
2
7
 
19
 
! Отговори
77777 преди 7 години
Да се забрани движението и паркирането на МПС-та в рамките на населените места в България. Да върнем каручките и файтоните и напред към светлото капиталистическо бъдеще.
1
12
 
25
 
! Отговори
пешо преди 7 години
да се забранят колите в центъра и готово.