Ден преди скъпото билетче: Полицейско насилие в рейса

Двама униформени свалиха редовна пътничка от автобус №49
Обновена: 31 май 2016 21:04 | 31 май 2016 19:30, Александър Попов
170
Ден преди скъпото билетче: Полицейско насилие в рейса

В последния ден на евтини билетчета в столицата отново се стигна до стълкновение между пътуващи и контрольори. Софиянка алармира за насилие на полицаи над пътничка, независимо, че тя е била редовна. Към случката тя прибавя и видео, от което е видно как двама униформени насила свалят жената от автобус на градски транспорт сякаш става въпрос за особено опасен престъпник.

"Ето на какво станах свидетел днес в автобус 49, на спирката на завод "Нестле" полицай би жена, защото отказа да слезе от автобуса и да си даде личната карта при положение, че не беше нередовна. Две минути след като потеглихме от началната спирка контрола се качи на първата за проверка. Жената тъкмо ми подаде билета си да го перфорирам, защото го търсеше по време на тези две минути, откакто се е качила. Дойде контрольор, започна да вика, че е нередовна, дойде още един, крещяха като луди. Хората я защитихме, защото жената си беше в правото. Ако беше циганка никой нямаше и да я проверява. След това се намесиха двама крупни полицаи от Столична полиция, които не се представиха, и започнаха да крещят (най-вече единият, този, биячът). След като жената отказа да слезе, полицаят, крещейки жестоко, я задърпа грубо и я свлече от рейса. А на нас свидетелите ни беше наредено да не даваме мнения, защото не сме компетентни. Егати полицейския произвол. В каква държава живеем и какви хора сме?!", разказва очевидката.

Тя е категорична, че няма да подаде сигнал в полицията, защото никой нищо няма да направи.

"Не снимах от началото, не се вижда лицето на побойника, току виж и мен ме набият...", завършва разка си тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аман от ''онеправдани'' гратисчии!Айде, да идва следващия тарикат, дето билетчето му било скъпо!
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЕГА ЩЕ ИМА ТОЛКОВА МНОГО АКТОВЕ ЗА ГРАТИСЧИЙТЕ, ЧЕ В КРАЯ НА ГОДИНАТА г-н БОРИСОВ ЩЕ ОТЧЕТЕ ПОНЕ 4-5 МИЛИАРДА ПОВЕЧЕ. БРАШНЕНИЯТ ЧУВАЛ ТРЯБВА ДА СЕ ТУПА, МОЖЕ И С ГЬОСТЕРИЦИ, ТОЙ ВСЕ ПУСКА.
18
0
 
5
 
! Отговори
адвокат преди 7 години
До 20 - Адвокат съм, брато! С тапия! Жертва на родното образование след 90-те. Член на адвокатска колегия! Ама не става сам да се предложа, до това още демокрацията не го е докарала у нас. Трябва да ме наемат, упълномощят и т.н. АЗ и за без пари ще се хвана, защото ще си ги взема от държавата - дотолкова ще си спомня някою и друга лекция и часове от стажа в СГС.
17
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко е глобата за нередовен пътник? 20 лв? Да я плаща!
16
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
държавата е конструкция, която регулира обществения живот със закони и наказва тези, които не ги спазват. За целта има Наказателен кодекс, правилници, наредби.Ако държавата не наказва, ще настане хаос, всеки ще иска да пътува без билет, пък то няма да има с какво да пътува.
15
0
 
14
 
! Отговори
Боколенд преди 7 години
Така е в Боколенд. Но вие явно сте доволни и продължавате да си искате Тиквата.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На 12 - Ами тичай в участъка и поеми нещата в свои ръце, какво чакаш. Само че ти си адвокат, колкото фандъкова е космонавт.
13
29
 
4
 
! Отговори
:-D преди 7 години
Всичките нередовни така разправят - преди све минути се качих, ама не си намерих билетчето навреме... Абе все като дойде контрола ги намират тези билетчета ''току що'' :-DЩом билетът й не е бил продупчен, значи е нередовна. Точка.Браво на полицаите! Следващите нередовни тарикати да си вземат поука!
12
1
 
9
 
! Отговори
gg преди 7 години
Правителството е насилие, законът е заплаха, данъците и таксите са кражба!
11
12
 
2
 
! Отговори
vargas llosa преди 7 години
Тъй като половината българи са американофили, другата - русофили и малка част - туркофили, моля да ми отговорите какво щеше да се случи с тази женица, ако крещеше "ни мъ дърпай, бье" на американски, руски или турски полицай.
10
0
 
11
 
! Отговори
Гюро преди 7 години
Абе, то сега с билетче ако те бият, то от утре за без ка те .... Айде към Т2 Враждебна (да ви имам и името на летището, да ви имам)
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВСЯКО ЧУДО ЗА ТРИ ДНИ, НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗА НЕДЕЛЯ.ЩЕ ПЛАЩАМЕ КАТО ПОПОВЕ, ИНАЧЕ ЖИВОТЪТ СТАВА ТРУДЕН. А ДОГОДИНА ЩЕ ЗАКРЪГЛЯТ НА 2 ЛЕВА - ТАКА МАЛКО ПО МАЛКО. А при комунизма беше 4 стотинки.
8
0
 
21
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Гласувайте за Данчето. Тя е мила жена, толкова е ... евро? Кой е направил повече за вас? Така трябва. В Банановата република, едри мъжаги налагат жена, бичи муцуни татуирани от главата до петите раздават "правосъдие" на Околовръстното и те така. Това е държавата в която живеете.
7
0
 
16
 
! Отговори
адвокат преди 7 години
Я, това е работа за мен: Превишили властта си контрольори, държали се неадекватно въпреки народното - т.е. на мнозинството, мнение, две заблудени ченгета, я на работа, я не - въпрос за уточняване дали има и тук превишение и неправомерна употреба на сила при изпълнение или си е гражданско задържане и ход, отиваме в хипотезата Динката (май така се казваше), свидетели бол, направи си мечтая за такова дело.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НА 3 - Ще те приберат в ареста. Ще ти трябва адвокат, за да те пуснат, той ще поиска 300 лева.Освен това ще те регистрират, а от тези регистри няма излизане докато си жив, че и след това.Глробите не ги слагам. Пък и няма да те хранят - заблуждаваш се. И кютек...
5
0
 
21
 
! Отговори
60 процента преди 7 години
Да и е сладко на Фандъкова
4
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** е свикнал да не плаща - ни тока, ни водата, ни транспорта.Ама комунизма свърши отдавна. Безплатен обяд няма.
3
20
 
5
 
! Отговори
Ицо преди 7 години
въпреки че ще получа 1800 дислайка, ако не искате да сте на нейно място си дупчето билетчето.
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изобщо няма да си дупча скъпи билети...нека да ме арестуват, тъкмо без пари ще ме хранят в полицията.
1
3
 
26
 
! Отговори
ексВътрешна Сигурнос преди 7 години
Ха сега колеги, да ви видя. Тия двамата за колко време ще ги намерите? А на пострадалата жена - подайте опракване в РПУ по местоживеене, копирайте го до РПУ където се е случило, и с копие до прокуратурата. Пък "маймуните" на Фандъкова - тя да си ги оправя, че идат избори ....