КАТ с допълнителни екипи в София заради...покемоните

Играта разсейвала и пешеходци, и шофьори
24 юли 2016 18:41,
31
КАТ с допълнителни екипи в София заради...покемоните
Снимка: архив, Ройтерс

Допълнителни патрулки по кръстовищата в София ще дебнат за шофьори или пешеходци, които гледат в мобилните си телефони, вместо към пътя. Мярката се налага заради новата мания по мобилната игра Pokemon Go, обясниха за от пътна полиция пред в. "Монитор".

Само преди няколко дни шефът на столичния КАТ Тенчо Тенев съобщи, че заради новата страст, в София са регистрирани две леки транспортни произшествия, при които шофьорите са се опитали да ловят виртуалните същества в движение.

Тенев допълни още, че в летния сезон шофьорите по принцип са по-разсеяни, но новата игра допълнително е усложнила обстановката на пътя. Затова се е наложило КАТ да подсили екипите си по възловите кръстовища. Униформените са инструктирани да следят за водачи, които карат с наведени глави или се държат неестествено зад волана. Освен за шофьорите, на мушката на катаджиите са и пешеходци, които пресичат неправилно или тичат през кръстовището с мобилен телефон в ръка, обясниха още от пътна полиция.

"В момента глобата за използване на мобилен телефон по време на шофиране е 50 лева, но тя трябва да бъде увеличена", смята той. По официални данни на КАТ над 60% от катастрофите в София са настъпили заради отвличане на вниманието на водача, най-често защото той участва в телефонни разговори. "Той кара, но
не мисли за пътя, а мисли за всичко друго. Застанете на едно кръстовище и ще видите какво се случва. Близо 90 на сто от водачите използват мобилни устройства - телефони, таблети и лаптопи, пишат SMS-и, пращат имейли. А това са млади хора, без достатъчен опит като водачи", допълни комисар Тенев.

За разлика от водачите обаче глобата за пешеходци и колоездачи е едва 10 лв. Освен това тези финансови санкции са почти несъбираеми и нямат сериозен ефект върху глобените, смятат експертите от пътна полиция. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: КАТСофияPokemon Goпокемони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
САЩ се меси в ЕС преди 7 години
Защо закона не земе да забрани тия абсурдни покемони, които са ИЗМИСЛЕНИ ОТ ЦРУ ЗА ПОДСЛУШВАНЕ И СЛЕДЕНЕ НА НАРОДА?САЩ се меси в ЕС отново!
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чък Норис изловил всички Покемони с домашен телефон.
25
0
 
0
 
! Отговори
gias преди 7 години
Като днеска се пудех един какво натягване прави по центъра вече се светнах ами само че се пита тои да нее станал и служител че тогава горко ни
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смях шапкарите само това могат да гонят михаля.Пак се напълниха кварталите с мутренски лихвари и наркодилъри,явно са общественополезни лица но,за сметка на това ще се арестуват покемони.ГОЛЕМА РАБОТА Е МВР-то и рУМЕТО И БОБКО И ВСИЧКИ ТЕ !!!
23
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 7 години
Явно бро лоялноста е ракия но не си я черпил що да е лоялна милата вероятно е некъде на село живееики в провинцията мислеики в зоната на здрача но пък чудно мие аиде тя служител блеяла ми тия шефове за кво са там управителки управители те ко гледат какъв конкурс чия дискретнос са гледали как е допуснато от няма качество работа ние само пари ли ще даваме ние ще търпим още малко и кои отде дошъл а тия днес клиент утре аиде чао место да гледат качество така да гледат
22
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 7 години
Ами явно е за слободясали без работа хит навремето така зарибяваха за фермите сега с това но се пита другото колко недобросъвестни служителки пречат от злоба човек да си ползва услугите зарад такива бебешки глупости щото ги сложили на работа и им дали власт добросъвестно меила ми бе изтрещял от простотии от тия служители на оператор просто се бях изумил хубаво нямаш се с човек ами думата дискретност от нямане какво говори и това няма няма висше аиде гарантност но поне култура да има що ли
21
0
 
3
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Ами аз понякога използвам GPS- а на смартфона си. Сигурен съм ,че има и други колеги които го правят. Ще има ли наказание и за такива като Нас? Или и ние ще плащаме по 50лв.?
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За катаджията покемон е новата двадесетолевка.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво стана с гърмящите ауспухси, затъмнените стъкла и демонстрацията на самотни състезатели .
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А за гонките ще има ли допълнителни екипи? Проблемът с покемоните е сериозен, но се басирам, че 2/3 от състава на КАТ не разбира за какво става въпрос...
17
1
 
11
 
! Отговори
Майор Костов преди 7 години
Кажете си истината, че искате момчетата да изкарат по някоя и друга двайсетуна за да има за отпуската. Заради покемоните било...смях. Ха-ха "да следят за водачи, които карат с наведени глави или се държат неестествено зад волана" Ей, да карате вече всички с високо вдигнати глави и да се държите естествено!!!
16
0
 
3
 
! Отговори
До 16 баба Вуна преди 7 години
Бабо Вуне, недей така. Ще вземат да ти изкопаят наследственото гърненце със злато... Няма да можеш да го преживееш ми се струва ;)
15
0
 
14
 
! Отговори
баба Вуна преди 7 години
Абе,не търсите ли някой заровен покемон в земята? Че имам тука 18 декара лозе.И мотики ще ви дам, да ви е по-лесно.
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Близо 90 на сто от водачите използват мобилни устройства - телефони, таблети и лаптопи, пишат SMS-и, пращат имейли.""В момента глобата за използване на мобилен телефон по време на шофиране е 50 лева"т.е този който трябва да си върши работата казва че 90% от хората не спазват правилото и същият той нищо не прави по въпроса, но иска увеличение на глобата??и каква ще е разликата тогава като пак няма кой да хваща тези които си говорят по телефоните?
13
6
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
666, това честотата, с която се разпространяват електромагнитните вълни, благодарение на които работят смартфоните, но 666 е и числото на звяра, който ще ни довърши! С покемони! Чиста работа!
12
0
 
21
 
! Отговори
Бургас преди 7 години
Полицаи и катаджии да си вършат всекидневно работата и да глобяват наред , не както преди ден помолих двама моторизирани на отидат при неправилно паркирал а те ми се изсмяха и казаха че ще правят каквото си искат. Затова ли им плащаме заплатите? Да си лафят и понякога акция но само за избрани коли. А трябва наред без оглед кой какъв е. И яки глоби.
11
0
 
11
 
! Отговори
Pokemon hunter преди 7 години
Покемоните ще ни довършат...
10
0
 
13
 
! Отговори
11 преди 7 години
***, идиoтииии.
9
1
 
6
 
! Отговори
Lilyt преди 7 години
Жътвата на КАТ започва . Няма да има катаджия с по-малко от стотачка надница. Да ловят ловци на покемони само с камера на ревера,иначе нивото на корупцията ще се покачи рязко.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да има допълнително полицаии. Че може да стане нещастие, невнимателни шофьори да сгазят някой Покемон.