Аpp на смартфона смята маршрута с автобуса из София

Ще дава информация и за маршрута на градските велосипеди
29 юли 2016 07:52,
11
Аpp на смартфона смята маршрута с автобуса из София
Снимка: архив, Булфото

Специална интернет платформа ще изчислява как да стигнем най-бързо, евтино и удобно с градския транспорт в София. Така столичани и гостите на града ще си спестяват време и нерви в търсене на маршрут. То ще дава информация и за маршрута на градските колелета.

Това ще е едно от първите неща, с които ще се захване Християн Петров, които вчера бе избран за шеф в Центъра за градска мобилност.

Останалите директори ще са Никола Рогачев и Румяна Милова. Те ще трябва бързо да запретнат ръкави и да дадат зелен сигнал на готвената от няколко години интелигентна система за градския транспорт. Тя ще даде възможност да пътуваме за време и разстояние.

"Надявам се тази обществена поръчка да стартира в най-кратки срокове", обясни Петров минути след като беше избран.

Третият му основен приоритет ще бъде обособяването на нови автобусни ленти, така че градският транспорт да стане много по-бърз.

"Влизането ми в борда на ЦГМ е лично предизвикателство, това е сектор, който ще се променя драстично с навлизането на новите технологии", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Ханко Брат преди 7 години
Проблемът е, че в Столична Община никой не е от Град София и никой не разбира нуждите на този Град. Лошо.................Много Лошо Другари и Другарки......
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Арр...... Ужас!
7
0
 
2
 
! Отговори
Капитан Джак Спароу преди 7 години
Арррррррррррррр!!!!
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами те ЦГМ са си пиратите на софийското поле
5
0
 
4
 
! Отговори
да бе да преди 7 години
Ами чудят се как да източват печалбите от 1.60 за биУетче, и решили да преоткриват колелото хахахахНикога няма да се оправим, за съжаление....
4
3
 
8
 
! Отговори
:) преди 7 години
Какво е тва животно "Арр"?
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До бай Иванпо-дкоро ще са няколкостотин хиляди и разбира се ще са на наши хора..
2
0
 
9
 
! Отговори
Ха преди 7 години
Дори в сайта на ЦГМ имаше точно такава секция, която ти показваше кои линии да използваш при придвижването от 1 точка до друга. Фукцията беше напълно работеща за мое изумление, но НЕЗНАЙНО защо я премахнаха?!?
1
2
 
17
 
! Отговори
бай Иван преди 7 години
Такива приложения има от години също безплатно, дори googleмай имат подобна "екстра". Тия от ЦГМ са много странни животни. Преди години имаше напълно безплатни приложения за разписанието на градския транспорт и тия *** какво ли не направиха само и само ползваш тъпият им сайт. В който по между другото ти трябваха 5-10 мин да си провериш разписанието. И сега ще дадат няколко хил. лв. за нещо което преди им го даваха безплатно.***.