Фандъкова иска уволнение на шофьора, отказал да качи инвалид

"Който си позволи подобно отношение да бъде санкциониран"
17 авг 2016 14:07,
42
Фандъкова иска уволнение на шофьора, отказал да качи инвалид
Снимка: Facebook

Кметът на София Йорданка Фандъкова поиска уволнение за шофьора на автобус №72, който е отказал да свали специална рампа, за да може гражданин в инвалидна количка да се качи в автобуса.

Шофьорът е посочил като причина ниската си заплата. Според Фандъкова това е недопустимо.

"Запознаха ме сутринта с този случай. Тази линия се обслужва от един от частните оператори, но въпреки това ЦГМ си има механизмите за санкции в такива случаи. Новият директор е запознат. Надявам се да предприеме максимално спешни мерки", каза Фандъкова пред БНР.

Още по темата

По думите й тя лично е препоръчала на директора да поиска освобождаването на този шофьор, защото всички трябва да знаят, че това е недопустимо.

"Това е ангажимент за обслужването на гражданите. След като автобуса има такава възможност, от там нататък вече човешкият фактор трябва да изпълни тези задачи. Шофьорите трябва да бъдат контролирани и всеки, който си позволи подобно отношение да бъде тежко санкциониран", допълни кметът на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Аз съм преди 7 години
До ВеселинКогато мога винаги се возя гратис а най обичам когато видя да слиза контролата от превозното средство на което трябва да се кача,и дори тогава се провиквам ,ехаа сега няма да дупча билет.
31
0
 
2
 
! Отговори
ANONIMEN преди 7 години
Da, uvolnjvat tozi nagal 4ofior. Za jalost takiva sa pove4eto po liniite na gradskij transport -po linia 11, 22 - tramvai ; avtobus - 83 / koito se ma4at da sma4kat horata po spirkite nai-ve4e na bul. K.Veli4kov ili Stamboliiski/ i mnogo drugi.
30
0
 
1
 
! Отговори
vilenita преди 7 години
браво на кметицата
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Механична платформа с хидравлика, платформите на турските БМЦ са една тънка ламарина не по тежка от 10тина кила. Говорите, но знаете ли колко е гадно шофьор на уж нископодов рейс така да спре на спирката че ако тръгнеш да качваш количка тя пропада между рейса и бордюра, но водачие са нагли и не им пука не чакат бабите с бастуните не приближават бордюурите, дори не накланят машинете, дори въпросните скапани БМЦта са оборудвани с такава хидравлика
28
8
 
1
 
! Отговори
рускиня преди 7 години
Веднъж наблюдавах сценка, как един човек - от малцинственна група в инвалидна количка пробвал да се качи в трамвай 12. Човека бил мръсен и миришел лошо. Никой не пожела да му помогне. Никой не раздул случка на цяла страна. Къде бяха тези възмутени граждане,които сега плюят по шофьора? Къде е била кметица - да подаде ръка и да помогне на инвалида? Интересно , каква е разлика в двата случая?
27
0
 
10
 
! Отговори
софиянец преди 7 години
Госпожо кмет! На кой да искаме оставка за линия на трамвай 11 , в който температура стига до 45 градуса? Билет 1,60 ви обяснихте с нови коли, с климатици. За какво плащаме ние в трамвай 11? Иначе популизъм ви е пословичен
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи поочвам да си записвам номерата на всички рейсове дето не са спирали на спирка. Ама като искам да се оплачем на телефона на СКГТ и там оператор на запис ми казва да пиша оплакване на някакъв мейл адрес, с две думи "оди за зелен хайвер". Та каква става тя? Трябв аобезателно всичко да се заснема и после да пусне в интернет и белким някой се сети да накаже шоферите ***. Щото реално контрола на СКГТ не работи.
25
4
 
9
 
! Отговори
Пиночет преди 7 години
В никоя работа не могат да ви накарат насила да вдигате повече от 25кг. с ръце.Като стана въпрос за човещина защо пътниците не са му помогнали, ами снимат с телефони сеира???? Щом няма механична платформа с хидравлика шофьора не е виновен.Аз на негово място бих осъдил тая уфсъ кметицата!!!Да кажа още , че не е хигиенично да се допираш до някого(а как да го вдигнеш инвалида)
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А влиза ли в задълженията на шофьора да слиза от автобуса .за да помогне на пътника.От гледна точка на човещината -да.Всеки трябва да помогне.Колко лесно раздавате оставки за обикновените хора.А за отвратителното отношение на държавата към инвалидите чия оставка да бъде поискана.
23
2
 
6
 
! Отговори
Smurf преди 7 години
Частна фирма , Фандулкова няма какво да се меси. Тя трябва да отговаря защо въобще се дават линии на концесия на частници след като ще е такова обслужването. Сега когато колата е обърната пътища много и още по вече оправдания. Оправданието е като *** всеки си го има
22
1
 
13
 
! Отговори
asdf преди 7 години
Абе някъв страшен управленски подход цари в нашата държава. Високопоставените държавни служители гледат ТВ по цял ден заедно с една бригада PR-и и само дават заповеди за оставки при потенциален скандал. А за реформите, които ще подобрят нашия икономически, законов, политически, здравен, образователен и др. стандарт... нито дума. С една спешна помощ не могат да се оправят 2 години пък кво остава за здравна реформа. И така във всички сектори... както му викат те - стабилност!
21
0
 
7
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Аз искам тройка кебапчета, пържени картофки със сирене, две лъжици боб с лютеница и лук, две филийки хляб и едно светло...
20
0
 
5
 
! Отговори
М преди 7 години
Кой е частният оператор, който обслужва тази линия?
19
0
 
2
 
! Отговори
ххх преди 7 години
До тоо сайт ни струа"Може да се пробва не в Чистотата ами в чужбина."Да, там като топъл хляб се търсят шофоърчета в предпенсионна, с начално образование :) Прав му път - крива му пътека.
18
0
 
1
 
! Отговори
ххх преди 7 години
До тоо сайт ни струа"А на теб ако ти дотежи работата- хващай кашона и към Витошка."Работата ми е относително лека и добре заплатена :) не се оплаквам, мерси.
17
1
 
15
 
! Отговори
Веселин преди 7 години
А мен пък искрено ме вълнува, защо днес в 15:00 ч. по линия 84 се возя 30 минути в парник, в който освен да колабираш друго не можешнда очакваш.. Иначе 1,60 билет!? Нито можете да управлявате, нито имате визия - некадърници ненаяли се..
16
1
 
3
 
! Отговори
тоо сайт ни струа преди 7 години
До хххНе му е тежка работата- гадна и ниско платена е. Може да се пробва не в Чистотата ами в чужбина. Не да се среща всеки ден по принуда с хора които са с обременена психика като самия него. А на теб ако ти дотежи работата- хващай кашона и към Витошка.
15
3
 
13
 
! Отговори
ГРОБ преди 7 години
Журналисти!? На тоя шофьор е лесно да се чравиш на голям! Обаче като дойдат тези "важните" им софшорате и омеквате а!?На умряло куче е лесно нож да вадиш!?
14
8
 
16
 
! Отговори
Хетфиелд преди 7 години
До Анонимен: "Не защитавам шофьора ама никак, но бих искал да попитам таз мадам като каква се изживява да дава наклон на х** на ръководителите на частна фирма? (линия 72 е дадена на концесия)."Тази мадам *** и нейните подчинени са тези, които дават лицензите на частни фирми за превоз, каквато е линия 72. И точни те не могат да дават наклон на х** на шефовете на частна фирма, но пък могат да и вземат лиценза. И колко шофьори *** тогава ще се без работа тъпо безмозъчно същество?
13
2
 
25
 
! Отговори
ЕЕЕХ преди 7 години
Данче! Защо не питаш какви са условията за работата в столичния електротранспорт. как се издевателства над хората, какви изверги са директорите .