250 млн. чака от длъжници "Топлофикация", съди ги

В тази сума влизат и натрупаните върху дълговете лихви
26 авг 2016 08:00,
20
250 млн. чака от длъжници "Топлофикация", съди ги
Снимка: flickr

"Топлофикация София" има висящи съдебни дела към неизрядни платци за над 250 млн. лева. Това става ясно от публикуваната в Комисията за финансов надзор (КФН) допълнителна информация към междинен финансов отчет за дейността на дружеството за първото шестмесечие на годината.

От "Топлофикация" обясняват пред "Труд", че в тази сума влизат и натрупаните върху дълговете лихви, а заведените дела са както срещу граждани, така и срещу фирми с неплатени сметки.

От месеци омбудсманът Мая Манолова се бори за премахването на юрисконсултските възнаграждения, които дружеството си начислява за всяко дело. При започнато производство на потребителя се начислява около 300 лв. такса за юрисконсулт.

Само от началото на годината монополистът е завел нови 5000 дела срещу неизрядни платци, но тенденцията е да се увеличават споразуменията, обясниха от компанията.

"Топлофикация София" очаква загуба в размер на 63 млн. лв. към края на 2016 г., става ясно от документа, подаден в КФН.

За първите шест месеца на годината приходите от топлинна енергия намаляват с 27,88% спрямо 2015 г. Като причина от дружеството посочват както намаленото производство, така и по-ниските цени, определени от Комисията за енергийно и водно регулиране.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
ПРОТИВ преди 7 години
Цял живот и след смъртта дори,на Топлофикация длъжник оставаш ти!Независимо,че внасяш всеки месец сумати пари,трупат ли се трупат лихви до зори!Но да беше само тоз проблем в държавата ни сбъркана-от всички,лудите се са най-непобъркани!
18
1
 
0
 
! Отговори
бг преди 7 години
Закривай измамното дружество Топлофикация!
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 11съгласна съм,има стойност,НО при един нормален живот и доход,не така и не сега.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АЗ не мога да разбера КОЯ е тая майка,дето си съди децата???аман от тая държава,да национализира всичко,и да почне да се грижи за децата си,че ни ПИСНА.
15
0
 
3
 
! Отговори
Az преди 7 години
до 5 и Joko"кореняците" са в Центъра в стари сгради / ако изобщо са топлофицирани / и там са най-високите сметки за топло"Провинциалистите: са в нови сгради, с нови абонатни станции, изнесени в общите части вертикални щрангове, с топлоизолация и монимални загуби и изобщо не са недоволни от услугата за отопление / със сигурност им излиза зимния сезон по-евтино , отколкото на ток./
14
0
 
3
 
! Отговори
vlady преди 7 години
До АнонименНай-добре да потърсят съдействие от архиерея на арменската епархия архимандрит Исахак Похосян.
13
5
 
2
 
! Отговори
До 8 преди 7 години
Ти поне научи на какво се казва провинция.... не беше ли - всичко далеч от морето.....!?
12
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Топлофикация кога ще ми върне парите които ми е надписала??? Аз да я съдя ли?
11
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко има стойност. Всички искат безплатно. Няма как да стане.На всичкото отгоре нашенецът хич не му се и плаща. Омагьосаният кръг си става вечен.Идеята за комунизъм не е лоша, но както видяхме трудно се осъществява и пак се прибягва до парите.
10
2
 
13
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
Направете го като в Перник. Един лев на квадратен метър без значение колко си консумирал. Масово си плащаха задълженията и даже имат нови присъединявания.
9
2
 
10
 
! Отговори
до 8 преди 7 години
Като те гледам ти си кореняк от времето на хан Крум !Комунистите са ви промили мозъка с това софийско жителство.
8
13
 
6
 
! Отговори
Joko преди 7 години
До Анонимен 5,Половината провеинция се пресели в София !!! Кореняците софиянци се броим на пръсти ! Така, че в случая си много прав.... простаците от провинцията ще плащат ...
7
1
 
24
 
! Отговори
Ут къдя нъ къдя преди 7 години
Тези милиони са натрупани от сметки като:- изразходена енергия - 0,00 - топла вода. - 0,00дължима сума. - 0,88лв.Аз платих 165лв. без да съм потребил нищо, защото те съдят - без съд, плащаш всички разноски по делото и след това, можеш да ги съдиш за неправомерност и да чакаш решение за обещетение, както и евентуално връщане на парите след 3-4 годинки!!!
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оня ден един от чез ми вика плащаите токове аз му казвам редовно си плащам 40 години тока и не ме интересува друг А пропо искам само да попитам що на дъжд спира чез софия а
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Топлофикация София" очаква загуба в размер на 63 млн. лв. към края на 2016 г., става ясно от документа, подаден в КФН.И кой ще ги плати тия 63 млн., пак ли простака от провинцията, дето нито ползва тази услуга, нито получава заплатите в София? И не ми казвайте, че ще са софиянци, че е смешно.
4
0
 
20
 
! Отговори
Шано преди 7 години
Първо трябва да се изритат всички от тази хранилка-(топлофикация) и после да намерят начин да няма толкова главоболия за всяка фактура и така хората ще имат стимул да плащат.
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
250те млн без натрупани към тях адвокатски хонорари и лихви за несъбрани вземания от 1992 до днес саааас.. 4млн лева
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изедници
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се оплаче на арменския поп.