Биячът от "Пирогов": Безработен, здравно неосигурен, пиян...

Ще избяга в Гърция, прогнозира проф. Миланов
Обновена: 13 сеп 2016 12:42 | 13 сеп 2016 09:30,
39
Биячът от "Пирогов": Безработен, здравно неосигурен, пиян...
Снимка: архив, Bulphoto

Мъжът, нападнал медиците в "Пирогов", е безработен и здравно неосигурен. Това съобщи проф. Милан Миланов.

Той уточни още, че лекарите не са взели алкохолна проба от побойника, но по дъха му се усещало, че е бил пийнал.

"Двама от охранителите не са могли да го удържат. Сега той е на свобода и ще избяга в Гърция", прогнозира той пред Нова тв.

Още по темата

"Пирогов" е на специален режим и този нападател може да бъде осъден до 10 години, но това няма да се случи, защото безнаказаността продължава да се шири. Какво трябва да се случи, да убият някой министър, за да се усетим докъде сме стигнали? Стигнали сме до дъното", каза още професорът.

По думите му, ако имаме нормална държава нападателят веднага е щял да бъде заведен при дежурен съдия и след това - в затвора. Но "Пирогов" не е върхът на айсберга. Той е върха на пирамидата. Това е ежедневие", коментира Миланов.

Медикът заяви, че България е пред хуманитарна криза заради чувството на безнаказаност. "Ние ще се избием по шосетата, не от катастрофи, а заради побоища", констатира той.

Вчера медиците от Спешния институт излязоха на спонтанен протест срещу насилието над лекари. Те поискаха да се сложи край на посегателствата срещу съсловието и повече сигурност на работното място.

Повод за символичното им недоволство стана поредния случай на агресия срещу медици от болницата. През уикенда пациент в нетрезво състояние започнал да бие на дежурния екип, който се погрижил за него. Една от медицинските сестри е със счупен нос и комоцио, а лекарят е с рани на главата и ръката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да има газова камера в мазето на Пирогов и дойде ли безработен, социално слаб или беден - направо там! Защо да се мъчи човека и да бие докторите!? Те в Пирогов са "богове" така или иначе! Западът ще вземе пример от нас за момента! Няма повече да ни критикуват че страдаме от нарцисизъм, социопатия и психопатия а ще се приеме като световна стандартна практика при това MADE IN BULGARIA! От жалка държавица ще станем държавата на социално-силните и перфектни люде!
26
2
 
2
 
! Отговори
1 преди 7 години
ако беше ром ,коментарите биха стигнали цифрата 400,но сега е ***.по-малко са.
25
2
 
5
 
! Отговори
Правий сектор преди 7 години
Дано биячът му прилошее някъде по пътя за Гърция и пукне в страшни мъки!Дано!В краен случай му желая дано да попадне НЕОСИГУРЕН в гръцка болница и там да се опита да се прави на БАБАИТ и да бие гръцките лекари!
24
0
 
5
 
! Отговори
Анон преди 7 години
А е толкова просто- този не е усмирен/ заключен на пода на Пирогов? Глоба/ уволнение за охраната. Не е арестуван/ повдигнато обвинение? Уволнение на шефа на смяната в районното. Не е осъден според закона? Сезиране на съдията по делото и уволнение. Да ама нали всички са оплетени като свински черва? Как да стане...
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАЙ-НАГЛИ СА ТОЧНО НЕОСИГУРЕНИТЕ. ОБИКНОВЕНО ТЕ СА ***, КОИТО ВСЕ ЧАКАТ ДЪРЖАВАТА ДА ГИ ХРАНИ
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един социален *** трябва да бъде веднага изолиран, той е обществено опасен.
21
0
 
19
 
! Отговори
сталкер преди 7 години
"докъде сме стигали" ли!?Минахме третото дъно отдавна. Вече се чуват грохот и стенания от Ада. Температурата се покачва. Още малко остава.
20
0
 
12
 
! Отговори
до 123 преди 7 години
Ооооо, дубрутруууу!
19
2
 
14
 
! Отговори
БХК преди 7 години
Смиреност и толерантности
18
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мой роднина работеше в бърза помощ на времето. С такива типове се оправяше лесно - маркуча със студената вода и газ докато не изтрезнеят. Уволниха го понеже не било хуманно. Сега да ядът хуманен бой от алкохолиците
17
0
 
18
 
! Отговори
аца преди 7 години
До АзПринципно си прав, но само до някъде. Защото за да се стигне до тук държавата и институциите на си вършат работата, във хората е насадено чувството на безнаказаност и ето го и резултатът.
16
4
 
33
 
! Отговори
123 преди 7 години
Аз сега, като убеден демократ вече от 7-8 години се питам сериозно, кое беше по-малкото зло социализмът с безплатното здравеопазване, кадърни и хуманни медици или "побългарената" демокрация с алчни и безскрупулни лекари. Да не говорим, че по онова време, побойникът щеше да получи присъда от 5 годни нагоре.....Е аз ще продължавам да се питам, някой да ми помогне с отговор.
15
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Какво трябва да се случи, да убият някой министър, за да се усетим докъде сме стигнали? Стигнали сме до дъното", каза още професорът.туу най-сетне някой да го каже
14
16
 
11
 
! Отговори
. преди 7 години
Където живея сега лекаря ми се кара , ако нещо ме е заболяло , в България лекар ми се е карал , че искам да се прегледам , толкова за лекарите в България ...без да искам да засягам услугите , остарелите лекарства и апаратури , те не зависят от тях , но нормалното поведение - да , така че майната им , нека ги бият.
13
0
 
25
 
! Отговори
др.сак ат куц преди 7 години
Повечето спешни болни са не осигурени пияни или дрогирани.Днес ме изписват от болницата ,нагледах се на какво ли не ,най вече на мръсотия.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 12същото би могло да се каже и за всеки от коментиращите, както и за някои определени представители на голяма част от професиите в днешното общество и на всички политически партии. И е най-вече въпрос на мерак, тъй като образованието, възпитанието и семейната среда отдавна не са фактор. Но идва и резонният въпрос, след на човек му иде изотвътре да кютечи избирателно или наред, с какво си мисли, че е по-добър от обектите на неговата любов?
11
2
 
38
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Все някога ще осъзнаем, че проблемът ни не са политиците, президентът, главният прокурор, кметът, попът или даскалът, а самите ние...Цялата *** около нас е пплод на няколко поколения тарикати, които да прецакат комшията, държавата или роднината си е цел в живота. Всички ги виждаме всеки ден да паркират на инвалидни места, да бият лекари или учители, или да се предреждат на опашката в магазина...Докато не променим собственото си мислене няма да живеем нормално!
10
0
 
34
 
! Отговори
Веско преди 7 години
Абе, някой ще ме светне ли, по кой закон показват снимки и интервюта с жертвите, обаче бичите винаги са съз засекретени физиономии?
9
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
проф. Миланов , никой не отива в Пирогов за да бие лекарите , отива с болка да търси помощ за ,която цял живот си плаща , а среща арогантно поведение,подигравки, търговийки и тн. Аз съм твърдо против насилието над докторите - насилието не решава проблема,а проблем има .
8
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ето такива пациенти като вас не заслужават никакво внимание и здравеопазване от страна на тези лекари!