След "Младост" и "Люлин" се вдигна срещу строежите

Жителите против нов пътен възел, който ще замърси квартала
20 сеп 2016 10:22,
14
След "Младост" и "Люлин" се вдигна срещу строежите
Снимка: архив Булфото

След жителите на "Младост", които поиска референдум за и против презастрояването, срещу строежите се вдигнаха и в "Люлин".

Хората протестират срещу очаквания нов подробен устройствен план (ПУП) на квартала, според който ще бъдат застроени зелени площи и да ще бъде изграден нов голям пътен възел.

Още по темата

Според един от организаторите на недоволството Дарина Николаева люлинчани искат запазване на зелените площи, планомерно развитие на жизнената среда, съобразяване на плановете с живота на хората.

"Не сме против изграждането на инфраструктурата, напротив, но това не трябва да се прави стихийно, а да има планомерно и концептуално развитие на средата", каза тя пред bTV.

Друг от протестиращите, Светла Йорданова, призна, че е притеснена от планирания пътен възел. Според нея новото трасе ще разцепи квартала на две, ще заръси още повече въздуха и ще се превърне в заплаха за безопасността на децата.

Кметът на "Люлин" Милко Младенов отрече да предстои застрояване на зелените площи. Той потвърди, че в процедура е подробно успройствено планиране, но то не е влязло в сила, макар да е минало на обществено обсъждане.

Младенов показа и самия ПУП и посочи, че се планира в квартала да има голям парк.

Той предположи, че ще има минимум още едно обществено обсъждане. "Много от възраженията са основателни, мисля, че ще бъдат разгледани от експертите и ще бъдат нанесени корекции по плана", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
туТмакоф преди 7 години
С пара от бинго-милионите по лафките .....на няКОЙ дпс-ар
9
0
 
0
 
! Отговори
туКмакоф преди 7 години
...и оливия от храст-комерст
8
0
 
0
 
! Отговори
туКмакоф преди 7 години
На народа му трябват не възли а, примоции от :била ,кауфланд и метро
7
0
 
0
 
! Отговори
sofia преди 7 години
До DiscoveryАбсолютно си прав. Угодия няма. И аз всеки ден се чудя да се смея ли или да плача от тъпотата на българите. Многоооооооо *** народ, ей.
6
2
 
1
 
! Отговори
123 преди 7 години
Ама ми писна от безработни майки активистки ала "Мара подробната". Много разбират от пътен възел и планиране на зелено пространство. Заради такива като тях махнаха някои от така или иначе малкото детски катерушки.
5
0
 
10
 
! Отговори
охахохха преди 7 години
Кмето Милко за 5-6 години освен 10-на легнали полицаи нищо не е направил у квартало, а те се притеснили за презастрояване! То от 10 години една нова детска площадка няма, а 200 000 души плащат данъци като от-качени! Кмето май е от римляните от Надежда, бив шофер на ЛАчо мозъка!
4
0
 
19
 
! Отговори
скънка преди 7 години
не ми прави нов парк, а сложи лампи в западен парк. Парк има, нема поддръжка. Парка е уникат, но през нощта е пълно с шведи и не ги виждаш...камуфлаж..
3
5
 
20
 
! Отговори
оффг преди 7 години
Предии 1989 нямаше такъв проблем в София ,а след масираната атака на селянии в софия то и въздух не остана в града ,от тогава столицата не е място за жувеене само невъзпитани хора и комплексирани "граждни" .Ужас .....
2
1
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
престанете с това застрояване на запад има вьзможност кьм калотина а на изтоккьм пазарджик оставете ни вьздуха и светлината не мога да дишам вече в люлинстига с тези молове и бензиностанции престанете да сечете дьрветата източватеобщината
1
0
 
15
 
! Отговори
Що не идете преди 7 години
да видите студентски град. Всички си мълчат