Развъртете крановете: Пускат парното от понеделник

Топлото тръгва първо в столичните детски градини и училища
14 окт 2016 12:25, Красимир Ангелов
33
Развъртете крановете: Пускат парното от понеделник
Снимка: Булфото, архив

Във връзка с очакваното понижение на външните температури през следващата седмица, "Топлофикация София" ще започне поетапно общото пускане на отоплението в столицата от понеделник, 17 октомври, съобщиха от компанията.

Тогава ще бъдат изпълнени двете задължителни според нормативните документи условия, при които се пристъпва към общо включване на парното в сградите.

Първо отоплението ще заработи в детските градини, учебните и здравните заведения, в които то все още не е пуснато. След това поетапно парното ще бъде включено в жилищните сгради във всички райони и накрая - в административните сгради.

От дружеството напомнят да отворим на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверим електронните си уреди за дялово разпределение. Ако дисплеят им е угаснал, трябва незабавно да се потърси съдействие от топлинния счетоводител.

Важно е преди пускането на отоплението да приключим всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация и да запълним източените инсталации. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.

"Топлофикация София" ЕАД дава възможност на хората, които поради някакви причини желаят включване на отоплението в сградата на по-късен етап, да подадат в обслужващия ги топлорайон заявление и подписано за целта решение от общото събрание на етажната собственост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
2
 
! Отговори
ТЕЦ плачат за одит! преди 7 години
Също така, да бъдат показани на цяла България фотографиите и имената на онези, благодарение на които сме заробени чрез безумни договори, на базата на които дружествата-монополисти надуват цените! Отгоре на това, плащаме даже и облеклото на служителите им, а също и образованието на децата на шефовете им!Така наречените юпита от времето на Сакса са много виновни за тези безобразия! Който носи отговорност за тези договори, да плаща неустойки до живот!Дай Боже на България някой премиер като Орбан!
27
0
 
6
 
! Отговори
До 15, 16 преди 7 години
Вярвам ти, че в Италия е добре да си та газ и излиза евтино, но представяш ли си какво ще става в газифицирана изцяло България? С нашенската простотия и нахаканост, има да гърмят бойлери и други устройства, ще се самоизтребим.
26
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Начу, под мене и над мене се греяр спарно у сека стая, у лево и десно същоМи да не съм *** да плащам и я парно. *** си радиаторите и те така че пестим. Който не ме аресва, да си оди на село. Я съм кореняк софиянец.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да парното е единствено спасение за панелни мухлясали коптори,които реално могат да служат само за концлагер, но 2/3 битуваме в тях. Идеята на парното е да се ползва цялостно и е най-евтино, това че ни измъчват И чрез него, защото всяка алтернатива е по-скъпа и по-неудобна и хиляди си затапиха тръби и свалиха радиатори, с което още повече влошиха положението и дадоха уж причина на престъпниците да увеличат ИЗМИСЛЕНИТЕ НЕРЕАЛНИ ЦЕНИ хилядократно е друг въпрос.
24
6
 
3
 
! Отговори
Тик Так преди 7 години
Парното е единственото спасение за социално слаби хора, баби и психично болни освидетелствани хора които получават енергийни помощи и не плащат за парното в едностайните си вмерисани кочини. ЕДИНСТВЕНО ЗА ТЯХ Е ДОБРЕ. ЗАЩОТО Е БЕЗ ПАРИ. Добре е и за тези които крадат и манипулират топломерите както и аз съм правил и бях цар на топлината във входа НО предпочитам да плащам и да си избирам на какво да се топля.
23
5
 
6
 
! Отговори
факт преди 7 години
Няма по-добро отопление от Топлофикация.
22
4
 
3
 
! Отговори
Тик Так преди 7 години
Аз в сегашното жилище нямам парно и съм много доволен. Тока се върти около 100-110 лева зимата за 4 стаи като някои се топлят с духалки климатик или конвектор където каквото има. Преди едни 30 лева на месец си отиваха независимо дали пускам парно или не просто такса насила. НЕ НА пОрнофикация. Това е остаряла и неефективна система. Всеки вход трябва да има котел а не да се пренася ''топла'' вода от майната си и да се претопля и да се плаща заплата на хиляди служители и прочие което оскъпява.
21
2
 
4
 
! Отговори
От страната преди 7 години
Боли ни Х__ кога ще пуснат парното в София .
20
3
 
1
 
! Отговори
Не си прав анонимни преди 7 години
До22Да,но ти не си прав,а по-скоро позицията ти звучи злобно!От къде накъде този,който е със свалени радиатори да плаща,че видиш ли и повече.Аман от такова мислене в Бг.само фа се ограбват хората по долен начин
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До бгПрав си, а който си е откачил парното, трябва да плаща доста по-високи такси, защото засега му плащат тия, които са с редовно парно. И да видиш как всичко ще си дойде на мястоти по най-прозрачния начин.
18
2
 
4
 
! Отговори
бг преди 7 години
До 20 Може би си същия коментатор и 14-Значи това,за което пишеш не е избор.Коментарът е манипулативен.Излиза,че трябва заради Топлофикация човек да си избира и панелката.За мен в днешно време Топлофикация не трябва да е избор,защото е непрактична,остаряла,рекетираща,неефективна и...система за трупане на печалба по непрозрачен и нечестен начин.Точка.
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки има право на избор, избора започва от закупуването на апартамент.Аз съм решил да няма топлофикация и си имам централно газовот. Други са решили на топлофикация, трети на климатик.Избор има, проблема е главно в старите панелки, където има едни 30-45% от хората не плащащи и излизащо солено на останалите.
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименИди на плаж да се поразхладиш още сега. Прегрял си, направо си като горещ радиатор и сам можеш да си отопляваш жилишето. Ще ти съдействам да ти спрат изцяло парното. Но се прегледай, де.
15
4
 
7
 
! Отговори
бг преди 7 години
До коментар 14Не манипулирай хората с мнението си в полза на рекетьорите от Топлофикация!Нямай си скъпи климатици аз пък си имам и не искам Топлофикация да ми налага рекета си!Твоят избор си е твой,а моя мой,така че всеки трябва да има избор,ако не иска да не ползва парно и да не му начисляват сметки за това!ОмбуцМая кво става с Типлофикация?
14
4
 
22
 
! Отговори
чичо преди 7 години
До Анонимен с климатик - плащаш по 70 лева на месец за 1 стая, а в останалите и в банята ходиш с кожухчето от село, нали?
13
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОГА ще има газификация в цяла България?ДО кога ще ни обирате и за това??...
12
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОЩЕ една българска глупост..ще чакам аз да ми пуснат топлото,да да ама не,е в италия си имаш термосифон,в апартамента,всичко е на газ,ток,печка,бойлер,топло,пускаш си сам,ако ще лято да е,и си плащаш сметките на всеки 2 месеца,не всеки месец,за последните 2 месеца за газ платих 78 евро.
11
8
 
17
 
! Отговори
панелка преди 7 години
За 3 радиатора + топла вода сметката ми за миналата година е 670 лв. Студена вода 20лв. ток 25 лв. на месец. Нямам кюмбе, нямам скъпи климатици. Каквото и да зеят андрешковците, няма алтернатива на топбофикация. Прочее жищата в сгради без парно са с 25-30 % по-евтини. Защо?
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 5До тук добре но тока предстои да се дигне и тогава ще оревеш орталъка - нали първо требе да си накупите климатици а после ще имате мебели!
9
5
 
9
 
! Отговори
asd преди 7 години
Рекет