Мозъчен оток, кръвоизлив... това причинила на Никол акушерката Ковачева

Бебето било в несъвместимо с живота състояние, твърди лекарка
20 окт 2016 13:22,
105
Мозъчен оток, кръвоизлив... това причинила на Никол акушерката Ковачева
Снимка: архив, Bulphoto

Малката Никол е била приета в "Токуда" в състояние, несъвместимо с живота. Това съобщи д-р Радка Масларска на днешното заседание на съда по делото срещу акушерката Емилия Ковачева.

По думите на д-р Масларска бебето е било в нарушено съзнание, оток на главата, дишало е трудно. Направен бил ултразвук и е установен мозъчен кръвоизлив.

Още по темата

"Колегите бяха решили да го поставят на вентилационно дишане, да се поиска кръв за преливане и да започнат процедури по установяване на причините за тежкото състояние на новороденото", сподели тя, цитирана от Нова тв.

Час след пристигането на детето в болницата е назначен скенер и ядрено-магнитен резонанс, но той е бил невъзможен предвид тежкото му състояние.

"Направен е скенер, който потвърждава мозъчен оток и мозъчен кръвоизлив", добави д-р Масларска.

В следващите дни се правят изследвания за причините за състоянието на детето, свиква се и комисия. Юристът на болницата дава становище да се уведоми Агенцията за закрила на детето и МВР.

"Детето беше изписано след близо два месеца, с препоръка да бъде наблюдавано, както и домашно лечение, тъй като има опасност от гърч", заяви още лекарката.

За възстановяването на малката Никол е помагала и нейната баба, която е акушерка.

"Към днешна дата бебето се развива нормално, но наблюдението от специалисти ще остане за цял живот", заяви още експертът.

Адвокатът на обвиняемата призова за отвод на съда, тъй като по думите му съдебният състав е незаконно избран. Искането му не беше уважено. Делото продължава с разпит на още трима свидетели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
7
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 7 години
До Just meБрат доказано е че плача на бебето е най дразнещия звук на света. Еволюцията нарочно е направила плача такъв(дразнещ), за да предизвика задължителна реакция у този до когото достигне. Това си е аларма.
47
0
 
11
 
! Отговори
Хахаха преди 7 години
Този случай ако беше в usa или друга развита страна, болницата щеше да е осъдена и фалирала, управителния й съвет в затвора, акушерката в санаториум със свободен режим и няколко милиона обезщетение, родителуте и бебето и те с няколко милиона обезщетение. Ако бяхме в африка досега акушерката да я бяха изгорили. Накъде сме тръгнали ние?Примера със спарта беше за да кажа че бебетата не са кукли да се счупят, а са доста корави и силни
46
1
 
29
 
! Отговори
Наблюдател Оригинал преди 7 години
До Анонимен 56, какви родители и какви майки бе човек! Бебето е на няколко часа, майка му току що го е родила и е в болницата. БЕБЕ НА НЯКОЛКО ЧАСА И ЕДНА ЛУДА ГО БЛЪСКА В ГЛАВАТА ЗАЩОТО ПЛАЧЕЛО! Ти нормален ли си
45
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ни занимавайте с глупости,а пишете повече за Бойко като тази статия горе!
44
3
 
6
 
! Отговори
Just me преди 7 години
....плачели са с глас, скубели са си косите, плясвали са бебетата, а една или две почти са си задушили децата, притискайки възглавницата към лицето им за да млъкнат. Не си спомням колко точно децибела беше силния бебешки плач.Но все пак говорим за изтерзани жени в концлагери, а не за професионални акушерки в първокласна болница. Там е разликата.
43
1
 
12
 
! Отговори
Наблюдател Оригинал преди 7 години
До Хахаха, не разбирам защо правиш исторически ретроспекции. Спаранците отдавна ги няма, в днешна България случващото се е престъпление, за което трябва да има адекватно наказание и съответните виновни а те са Емилия Ковачева и болница София Мед. Болницата - за липса на контрол, акушерката - за деянието. Ако Ковачева има психични отклонения излежава присъда в лечебно заведение за да я лекуват. Ако не - затвор. Болницата - голяма глоба!
42
0
 
1
 
! Отговори
Хахаха преди 7 години
До outlawТочно в колко часа ти идва кръвта в мозъка, че май е рано още, съдейки пи коментарите ти :) айде спирай със злобарките, че да се качи по бързо
41
2
 
2
 
! Отговори
Just me преди 7 години
Не знам какъв човек трябва да си за да удариш бебе. Независимо дали силно или слабо, дали веднъж или няколко пъти.От друга страна има незаконни опити на нацистите в концлагерите: Затварят в помещение сами майка и бебето й, инжектирайки го с разтвор, който причинява болка и кара бебето да плаче не прекъснато. Отначалото майката го гушка и се опитва да го успокои, но след 16-тия час жените са стигали до лудост ...продължава
40
1
 
4
 
! Отговори
outlaw преди 7 години
da da защото не съм аз потърпевш да видите как арабите от лъвов мояст я опъват
39
0
 
11
 
! Отговори
Наблюдател Оригинал преди 7 години
Всеки може да изпадне в моментно умопомрачение и да направи ужасни неща, които в нормални обстоятелства не би направил. Никой не знае как се отключват психопатиите и въобще всички психически заболявания. Доколкото ми е известно медицинските експертизи са доказали, че акушерката е напълно вменяема. Гледах записите и ще съжалявам до края на живота си, че го направих, действията на тази жена бяха ужасяващи. Има и други подобни случай пак със Емилия Ковачева. За нея или затвор или психиатрия.
38
13
 
1
 
! Отговори
Хахаха преди 7 години
Спартанците са си хвърляли децата в морето и тези които оцелеят стават спартанци. Доста драстично но друго имам предвид - бебетата са доста корави и държат много. *** вижте как ги носят - за единия крак го държи, а чаавето виси с главата надолу. Нищо му няма на това дете стига ревахте за мъст. Ако му имаше нещо родителуте му 100% щяха да изкарат експертиза и да я представят на съда.
37
2
 
3
 
! Отговори
outlaw преди 7 години
След малко ще имам повече кръв в мозъка и тръгвам към парламента, моля защитата да го впише в протокола.А и пътьом ще я гръмна тая.
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 53 Абе жено, защо реши ,че всички дето пишат са жени ? От ограниченото мислене ще да е !Рамта ти е малко !
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
що за *** сикато била неадекватна защо бие само това бебе?каква вина на родителите?че не я е хванала на място да я смели от бой?че бащата не е бил в родилното да я убие от бой?
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на тези дето я защитават им пожелавам на новороденото дете да им се случи същото и после да треперят цял живот дали ще е добре детето
33
1
 
8
 
! Отговори
до 46 преди 7 години
Пиши по темата религиозни фанатико и остави жените сами да решават готови ли са да станат добри майки или ще родят нежелано дете, което да тропнат на баби или в дом. Ами ако са заченали от изнасилване? Ами ако са изоставени от таткото, бягаш от отговорност?
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 46 А да питам , защо изместваш темата от *** ? Да не сте роднини >?
31
0
 
16
 
! Отговори
Чибо преди 7 години
Ако видите каква руина е 5-годишно детенце, което на 40 дни "само" е било тръскано от собствения си баща, защото много плачело, няма да защитавате акушерката. Това дете е получило мозъчни отоци, които са довели до непоправимо състояние и сега е пълен инвалид! Нито говори, нито ходи, а е красиво като капчица. Кел файда, че бащата е в затвора - майката не може да работи, за да го гледа и чакат на социални. Дано Никол има късмет да ѝ се размине...
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 43 Ти да не си ескимос ?
29
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е какво общо има аборт и убийство ? В едното, майката решава , в другото , някой ти убива детето или в случая се е опитала !Пък и тук никой не съди аборта . Искаме справедливо наказание за психопат убиец оставен сред безпомощни бебета !