Пускат шизофреника, наръгал мъж в София, полицията – безсилна!

Мъжът е агресивен и без да се провокира, разказват потърпевши
24 окт 2016 09:15,
41
Пускат шизофреника, наръгал мъж в София, полицията – безсилна!
Снимка: архив, Bulphoto

В полицията са подавани множество жалби срещу Владимир Пенев - мъжът, намушкал свой познат в петък на ул. "Владайска" в София. Извършителят е психично болен, с параноидна шизофрения.

Жертвата на Пенев е с прободни рани - три в гърдите и една в ръката. Случаят не е единичен. Мъжът вилнее в територията на четири районни управления в София.

Още по темата
От болницата, в която е настанен Пенев в момента, твърдят, че той е изключително агресивен. Лекувал се е и в Белгия, но няма подобрение на здравословното му състояние.

Приятел на пострадалия в петък мъж разказа, че тормозът над него и негови приятели продължава повече от година. "От полицията ни казаха да пишем жалби. Последната обаче костваше осем месеца, за да я разгледат и накрая получихме отказ", разказва мъжът. Той е жертва на побой от Пенев.

Агресията у психично болния мъж не е провокирана. А според хората Владимир Пенев ще бъде пуснат от болницата днес.

От полицията обясняват, че според закона нищо не може да се направи, защото психично болните не носят наказателна отговорност. Това, което може да се направи, е да бъде задържан максимум за 6 месеца за принудително лечение. Поради липса на бюджет обаче болните бързо са освобождавани от психиатричните клиники.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
2
 
! Отговори
да преди 7 години
До ареПо време на"лошия"социализъм беше така....
7
3
 
26
 
! Отговори
ба-ти дър-та преди 7 години
а аз ако го утрепам тоя бо-лук трябва да го лежа 20 години?
6
4
 
24
 
! Отговори
аре преди 7 години
инжекцииката и да заминава
5
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И това държава ли трябва да се води??
4
3
 
46
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Ето това е големият парадокс...Ок, не носи наказателна отговорност, защото е невменяем, съгласен съм, не можеш да държиш отговорен някого за дейстив, които вероятно не осъзнава. Но в такъв случай трябва да можеш да го задържиш за принудително лечение до момента, в който екип от лекари не потъврдят, че може да бъде върнат в обществото, или ако този момент не настъпи - до смъртта му. Всичко останало е измиване на ръце и бягане от отговорност!
3
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи, ние сме делегирали права на нещото, наречено държава, да използва сила и да въвежда ред.Срещу това, същата тази държава ни дере сигурно 70-80% от всичко, което изработваме.Какво се получава - държавата пак си ни дере, но не изпълнява първоначалното условие, заради което сме се съгласили да е така - да въдворява ред.При това положение, "държавата" е нелегитимна, и следва правото на всеки ДА НЕ И ПЛАЩА.
2
4
 
27
 
! Отговори
Бе преди 7 години
свитнете го без свидетели и толкоз!Тоя утре и деца ще започне да напада,а като е обезвреден никой няма да си даде зор на следствието!
1
2
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, браво! Не могат да го тикнат в затвора защото е невменяем, не могат обаче и да го затворят в психиатрия защото няма пари... значи човекът да си вилнее както си иска и никой не може с пръст да го пипне! Сега тези умници заслужават да им го пратим в Парламента, че поне да има малко полза от заболяването му!