Пиенето разрешено: Без сух режим за вота в София

Ще може да се пие и на 6 ноември и на предходния ден за размисъл
25 окт 2016 08:37,
11
Пиенето разрешено: Без сух режим за вота в София
Снимка: Flickr

Продажбата и консумацията на алкохол в изборния ден на 6 ноември и в предходния ден за размисъл ще бъдат разрешени в София. Това гласи заповед на столичния кмет Йорданка Фандъкова, пише "Монитор".

Така на предстоящия местен вот сухият режим ще подмине отново софиянци след алкохолната амнистия през 2014 година, която наруши традицията. Дотогава в столицата беше разрешена само бирата. Напълно логично забрана все пак ще има, но само на територията на местата за гласуване за президент.

В повечето от общините в област Велико Търново кметовете отново ще издадат забрана за продажба на алкохол преди и в деня на изборите, защото по собствените им обяснения "така трябвало" и "така било вече от толкова години".

Единствен кметът на община Златарица, Пенчо Чанев няма да издава подобна заповед. По думите му "който иска да се напие и да прави простотии, той ще се напие вкъщи и ще излезе да ги прави навън". Според кмета от ВМРО подобна забрана била напълно излишна, тъй като в Златарица и селата от малката община почти всеки си имал вкъщи домашно вино или ракия и можел да си пие колкото си иска, без изобщо да се налага да ходи до магазина или до кръчмата и да пие тайно уиски или коняк в чаени чаши. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.