Главният архитект срещу спирането на строежите в Младост

Така не могат да се правят детски градини, твърди той
27 ное 2016 14:39,
54
Главният архитект срещу спирането на строежите в Младост
Снимка: Булфото, архив

Подходът да се спре строителството в район "Младост" е много неправилен. Това заяви главният архитект на София Здравко Здравков пред БНТ.

По думите му се разглежда всеки един конкретен случай, като се търси възможност за решение на проблема. "Защото има достатъчно свободни общински терени, където би могло да се разработи подробен устройствен план на терени, които са общинска собственост и да се намери възможност тези проблемни имоти да бъдат обезщетени с общински терен", обясни Здравков.

Той изрази категорично позицията си, че е против замразяването на каквато и да е строителна дейност в този район, защото така не може да се направи една детска градина или дори улично осветление. Това не означава, че инвестициите, които трябва да направи общината в този район и тя ги прави, ще бъдат замразени. Спекулирането с думата "мораториум" е изключително опасно, допълни главният архитект на София.

Трябва да се потърси формата на диалога, каза още Здравков. Формата, под която хората искат да строят да дадат своето място в градската среда - да построят детска площадка, барбекю или някакво спортно съоръжение и затова подхождаме по единично към всеки случай.

"Аз получавам сигнали ежедневно - миналата седмица например, дойде сигнал, че се строи върху тръби на "Топлофикация". Направихме проверка и установихме, че тръбите не работят. Аз реагирам за всеки един случай изключително бързо и не съм оставил случай, който да не е проверен", каза още Здравко Здравков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 30Законите се променят.Има ли желание и създаде ли се течение от хора се променят.Като мрънкаш "ми такива са законите" и чакаш някой да те оправи няма да промениш нищо.Ето тези хора от Младост направиха първата крачка.Разкараха корумпираният кмет,т.е кметица която и тя се криеше за думите "такъв е законът" После се оказа,че са давали по няколко разрешителни за минути в последният и ден.Нее не смърдят от подкупи.Само в цял квартал.
30
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми щом ви кефи ББ гласувайте пак за него и някой ден ще се събудите в долнопробен тирски квартал с блокове *** до *** повечко араби и кафеви човечета.От всички кандидати на тоя свят продадоха терените на турски предприемачи за да населяват араби.Нерде Европа,нерде Стамбул.Ама май повече мяза на някоя дупка в Анадола.
29
2
 
23
 
! Отговори
123 преди 7 години
А редно ли е да садят орехи върху трасето на метрото, около станция "Младост-3" ?Къде го тоя архитект? Затворени ли са му очите?
28
2
 
30
 
! Отговори
А всъщност .. преди 7 години
Тези проблеми са само малка част от "светлото" наследство на предишния много Гладен архитект на София Петър Диков и придружаващата го пасмина в лицето на все още вкопчилите се в местата си Влади Калинов и особено "правистът" Борислав Милчев!Тия повече от 10 години вършаха из София и сега новия гл. архитект трябва да им чисти авгиевите обори.
27
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съдейки по коментарите народа доста има да учи какво означава да се спазва закона...
26
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е как няма да е против,паричките ще избягат от него
25
8
 
24
 
! Отговори
DeDe преди 7 години
Не му се иска да връща рушвета.Боли.
24
4
 
31
 
! Отговори
маймуната преди 7 години
Ей такива пи,шман архитекти ба"ха мамата на архитектурата и на София и на Варна и на цялата територия която по стечение на обстоятелствата обитаваме и водим мизерното си съществуване.Няма нищо конструктивно,нищо градивно ,нищо красиво...Уплътняване,уплътняване..Цялостното им строителство бих охарактеризирал с един безкраен -Парад на Некадърноста
23
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И този има интереси да строи в Младост. На хората им писна от такива наглеци. Младост не иска повече строежи. Архитекта да строи в квартала където живее.
22
2
 
20
 
! Отговори
:-) КАК НЕ ВИ Е СРАМ преди 7 години
КАК НЕ ВИ Е СРАМ :-) ЧОВЕКА ЗАТОВА ИЗКЛАСИ ОТ ВСИЧКИ ЖЕЛАЕЩИ ДА СТАНАТ ГЛАДЕН АРХ.:-) ЕДИНСТВЕНО ЗА БЛАГОТО НА СОФИЯНЦИ Е ТАМ :-)Я МУ ВДИГНЕТЕ ВЕДНАГА ЗАПЛАТАТА.
21
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Здравко е столичанин в повече от Червен брег.Бойко продаде на турците целият терен на бившата Деница.Младост от един прекрасен квартал щие се превърне в боклучарник.
20
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Три небостъргача правите в Младост на Цариградско шосе .Няма достатъчно паркингиВсеки ден след16.30 става задръстване в посока Горубляне самоковско шосе.От Кепитал Форд го направете както преди Еднопосочно в посока Горубляне и там отпада тапата.Пуснете трамвая и успоредно на него път двулентов с места за паркиране.Първо строите после мислите,ако мислите изобщо.Зелените площи в Младост са под всякаква критика мръсни неподдържани с коли по тях.Просто ги намалете и освободете места за колите
19
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айдуци са всички...
18
2
 
19
 
! Отговори
гост преди 7 години
всичко е чудесно. после до младост ще се прибираме не за един, а за два часа с кола. а да се доредиш да се качиш в метрото ще бъде невъзможно.
17
2
 
45
 
! Отговори
Кирчо преди 7 години
Всички главни архитекти на София и кварталите да се разследват до един 15 г. назад и да влизат във затвора. Това едни гадни корумпирани ***. Диков е най-големия от тях и най-корумпирания. Съсипаха непоправимо София.
16
1
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
платете ги тези терени на собствениците по пазарни цени и приключете този проблемзавинаги оставете ни малко светлина и вьздух на запад има вьзможност кьмкалотина на изток кьм пазарджик
15
2
 
35
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Тия главни архитекти, всичките до един са рушветчии и обслужват всеки, който предостави необходимата сума. Трябва да бъдат разследвани поне за едно 15г. назад, да се види кой колко зелени площи и детски площадки е съсипал - за всеки случай по една година затвор.. Няма да излязат до 2135та година!
14
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гладният архитект Здравко Здравков - има ли внуци и внучки да питат след време"Защо претрепахте дедо ми?" А бе момче младо и много ***.о алчно, що ти требва да се пишеш зорлем репресиран?
13
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Асфалт ми дайте, асфалт - задушавам се от трева!? После плачем , камунягите претрепали дедо ми и прасенцата са го излапали кагт топъл геврек..
12
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винаги казват,че ще строят детски градини училища и поликлиники когато почнат да им искат оставките.Между другото господинът къф джип кара?Ауди,Бмв Порше ?