Фандъкова се закани: Плащаме само при свършена работа!

190 машини в столицата били в готовност, но къде са?
29 ное 2016 09:07,
9
Фандъкова се закани: Плащаме само при свършена работа!
Снимка: Dnes.bg

Кметът на София Йорданка Фандъкова даде извънреден брифинг рано тази сутрин, на който предупреди, че ще бъде платено на снегопочистващите фирми само при реално свършена работа.

"Ако някоя фирма не си свърши работата, тя подлежи на сериозни санкции. Миналата година около 1,5 млн. лева не са платени на фирмите заради подобни санкции", уточни Фандъкова. 

В момента работят 89 снегопочистващи машини, а общо 190 са в готовност. Столичният инспекторат контролира процеса. Всички машини са оборудвани с GPS системи, така че в реално време се вижда движението на автомобилите, стана ясно още от изказването на столичния кмет.

По думите на Фандъкова всички машини са добре оборудвани и имат съответните соли. Снегорините няма да се прибират и ще бъдат на терен през целия ден.

"Продължава обработката на трасетата на масовия градски транспорт. Към момента транспортът се движи нормално, почистват се спирки и подходи към подлези метростанции", каза още кметът на София, припомняйки, че собствениците на сгради, магазини и офиси имат ангажимента да почистят сами пред тях.

Йорданка Фандъкова помоли шофьорите и пешеходците да бъдат по-внимателни, защото вече се движат при зимни условия. В райони, в които се налага, ще бъдат почиствани и вътрешноквартални улици.

Светлин Костов, който е управител на снегопочистваща фирма, каза пред Bulgaria ON AIR, че обработката на улиците започва с необходимите смеси, а приоритетни са тези, по които се движи масовият градски транспорт.

Той добави, че момента се извършва само разпръскване на сол. Фирмата му обслужва столичния район "Подуяне" и разполага с 10 снегорина. Всички те са в 24-часова готовност за целия зимен период.

"Всичко е новозакупено, машините са оборудвани с последна дума на техниката. При образуване на киша веднага се пускат и греблата. Заледяването е най-страшно, защото шофьорите вижда черно шосе, но ледената коричка създава голяма опасност при спиране", каза още Светлин Костов.

Той отчете, че има нетолерантни шофьори, които извършват неправилни маневри и се бутат пред снегорините, с което застрашават своя живот и този на околните. Костов апелира шофьорите да оборудват автомобилите си със зимни гуми и да бъдат толерантни на пътя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Evgehiic преди 3 месеца
In fact no matter if someone doesn't know then its up to other visitors that they will help, so here it happens. Вижте и страницата ми https://roodatabase/index.php/6_%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B7%D0%B8_%D0%9E%D1%82_CBD_%D0%9C%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%BE_%D0%97%D0%B0_%D0%96%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%B8_%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0_%D0%98_%D0%9A%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B8 cbd масло 10 =4=7=q
9
0
 
5
 
! Отговори
Изненада ни зимата преди 7 години
Не знам, колко са снегорините и в каква готовност са при полижение, че от вчера вали и прогнозата беше ясна още от петък, но т Овча купел до центъра пътувах един час и поливина с автомобил. Не беше изчистено, изобщо за какво почистване говорим не знам.
8
1
 
9
 
! Отговори
Moi преди 7 години
Нормално се движи само метрото. На Малинов автобусите се движат по 40 минути от спирка до спирка.По тротоарите- коли. Кога отговорните са неправилно паркиране ще влязат в този квартал. Пешеходците са улицата.
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви са тези 190 машини които са в готовност бе ФАНДУПКОВА? По татово време само с 15 триосни зила чистехме цяла София вътрешно кварталните улички и околните селца окколо София. Като имате предвид че едно време като започнеше да вали валеше със седмици. Бачкахме на три смене и почивката ни беше само на бензиностанцията когато дозареждахме машините с гориво. Много сте се изнежили бе другарко ФАНДУПКОВА на тези 190 машини по колко часа работа ще им се събере? Ех дева и капитализма недононосен!
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пешеходците в Младост реално се движат в зимни условия! По пьтното платно тротоарите са заети от паркирали автомобили на Свети Киприян -Младост 2. А новия главен архитект разправя, че имало място за още строежи в Младост.
5
13
 
3
 
! Отговори
sw преди 7 години
Уникална възможност за модерна инвестиция!Пропуснахте ли Bitcoin през 2009-2010 година? Аз също го пропуснах, просто нямаше кой да ми каже за него.Bitcoin цена 2009 0.04 $, цена октомври 2013 1200 $, цена днес над 700 $ !!!Не пропускате и този път!!!SWISCOINНова крипто валута!!!От създателите на Bitcoin. Сега е съвсем в началото, бъдете от първите и купете на ниска цена.Линк за регистрация:https://swiscoin/Register?sponsor_id=166823Регистрацията е абсолютно безплатна
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А нашия шеф,ни сложи GPS-ите в джоба и ни пусна да ловим покемони. Така навъртаме километри и после делчо делев с крадеца на общината.
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тролеите кога ще ги обурудвате със зимни гуми? Че само буксуват на пътя.
2
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази сополивка разсипа София. Що не си стои на село. Мутрьо си отива и ще и се стъжни. Много краде а Мутрьо я пазеше. То и него ще подкарат. Милиарди заеми и нищо. Парите изчезват, резултати няма. А сополанка му беше дясна ръка. Тя очакваше, че ще си я слагат за кмет ди дълбока старост. Уви, Мутрьо ги подведе всички и сега вият, че краднето ще започнат други.
1
5
 
14
 
! Отговори
гост преди 7 години
Че то сняг има ли?