120 машини сноват из София, паркираните коли пречат

Аварийно ще бъдат закърпвани дупки, увери заместник кметът
18 яну 2017 08:30,
16
120 машини сноват из София, паркираните коли пречат
Снимка: БТА, архив

Над 120 машини са заети с чистенето на улиците в София заради поредния снеговалеж от полунощ досега, заяви зам.-кметът Евгени Крусев. Очаква се снеговалежът да продължи и в час пик.

Той увери, че дупките, които са се отворили по основните артерии и булеварди в столицата заради разтопяването на снега и студа ще бъдат аварийно ремонтирани щом спре снеговалежа.

Кърпенето на дупките вече е започнало по основни булеварди, продължава се и към по-малките улички, отбеляза зам.-кметът пред bTV.

По думите му дупки се появяват на трасета, които не са били ремонтирани в последните години.

В малките квартални улици почистването на снега е изключително трудно поради паркирани автомобили, отбеляза Крусев.

Снеговалежите отново обхванаха почти цяла България. За всички райони, без крайните югозападни, е в сила жълт код за обилни валежи. По морето предупреждението е и за силен вятър. От АПИ съобщават, че пътищата са предимно мокри и заснежени, по усойните места – заледени, но почистени и обработени.

Най-много сняг вече е натрупало в Хасковско и Великотърновско – над 40 сантиметра.

Пътната агенция въведе тази сутрин ограничения в област Бургас за всички превозни средства по пътя Миролюбово – Каблешково. Забранено е и движението на камионите над 12 тона през прохода Предела и пътищата Ботевград – Правец, Луковит – Ябланица и Айтос – Ябълчево.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
120 машини са заети, от тях 10 в момента отиват на седянката си и чакат да спре снегана обяд ще направят малко пътни до едно кръчме, следобяд по план ще обиколят по булеварда на който ще снимат някой кмет и вечерта свободно време.
11
0
 
4
 
! Отговори
София преди 7 години
На крива ракета, космосът й пречи.
10
1
 
0
 
! Отговори
Сиганин преди 7 години
Едно време капитализЪма и четирите годишни времена, после стана талибаните и четирите годишни времена. Сега са автомобилите и пак четирите годишни времена. А фандък има нещо общо а?
9
0
 
7
 
! Отговори
Юри преди 7 години
Крадливата учителка по руски език е Осчетоводила 120 машини, а работят 12. Разликата е разпределена. Справка: Травматологията на Пирогов. Тая много Гепи
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малките улици кога ще се почистят???!! Да се въведе нов критерий за изчисляване на данък сгради - в зависимост дали зимата се чисти или не на съответната улица съответно увеличение/намаление!!!
7
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До да бе да! ПО ДОБРЕ 4истят от Тошово време и соца там бе трагедия Но 4е крадат като тогава е също вярно
6
0
 
13
 
! Отговори
sante_dog преди 7 години
То хубаво, ама основни булеварди не бяха изчистени тази сутрин. Разчита се да се намачка снега от колите че е малко. Но като се намачка и става на лед. И се пързаля якоооо. Ама пък ще си плащаме данъците, какво да правим. Вълка му трябват пари за нов макларън...
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Аз Само във Варна са 67 например
4
2
 
7
 
! Отговори
Аз преди 7 години
120 в София, а останалите 20 по цялата страна.......
3
0
 
17
 
! Отговори
Партиен член. преди 7 години
Топенето на снега и ниските температури виновни за дупките.Другари виновни са тия дето поддържат пътя.Ако пукнатините в асфалта и кръпките са попълнени качествено ( мисля че се казваше дзиф тая смес) вода няма да влиза и няма да мръзне в и под пътя.В Словения защо не зейват дупки?И там има сняг който се топи.Тук виновни са ниските и високите температури и тировете.Един пълен автобус тежи колкото едон тир.Да спреме и автобусите???
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами вдигайте ги ако са паркирали неправилно!Или паяците сноват само в синя зона?
1
0
 
19
 
! Отговори
да бе да! преди 7 години
И 35000 да пуснете все-тая. Ще е само на хартия и улиците пак ще са в отвратително състояние.Нали трябва да се "усвоят" едни пари...