Наказват фирмите за непочистения сняг в София

Столичната община им налага 1 230 000 лева санкции
18 яну 2017 15:40, Анисия Иванова
12
Наказват фирмите за непочистения сняг в София
Архив: Булфото

Общо 1 230 000 лв. санкции ще наложи Столичната община на фирмите, ангажирани със снегопочистването до момента, съобщиха от пресцентъра на общината.

Още по темата

Столичният инспекторат няма да заплати направени обработки поради отклонение от техническите спецификации на фирмите по зимно поддържане. Контролът се осъществява от екипи на Столичния инспекторат на място, както и чрез GPS-системата, която следи работата на снегопочистващата техника в реално време, и система за видеонаблюдение.

До момента са наложени санкции на фирмите, които почистват районите "Младост", "Лозенец", "Изгрев" , "Овча купел", "Оборище", "Средец" и други. Санкции се налагат за пътни платна на бул."България", бул."Цариградско шосе", ул."Свети Наум", бул."Черни връх", бул."В. Левски", бул."Евлоги и Христо Георгиеви", бул."Т. Каблешков", бул."Ситняково", бул."Шипченски проход", бул. "Ал. Малинов", бул."Никола Габровски" и други.

Санкции са наложени и за ненавременно почистване на прилежащи пространства към спирки на градския транспорт и подходи на подлези.

Фирми са санкционирани и за забавяне в извозването на битовите отпадъци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво наказват - всяка година е така. Никога не е било снегорините да се справят - къде е проблема не мога аз да кажа, не съм специалист, но е факт, че снегът е на пътя.Даде общината 2 милиона лева за почистване, после ги глоби 5000лв. Ами и 50 000 да ги глоби все им е тая. Стиснали са си ръцете под масата.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
днеска видях снегорин, вдигнато гребло, не хвърля нищо, но по GPS върши работа.
7
0
 
4
 
! Отговори
до 6 преди 7 години
При условие, че им налагат глоби от 1,2 млн - правиш ли сметка колко им се плаща? Та на въпроса, ако сегашните фирми се откажат, може пък да доидат такива които реално правят нещо. Защото реално днес сутринта част от булевардите по които минах не бяха почиствани ИЗОБЩО при условие че снеговалежа е паднал през ноща. Само с яки санкции може да се вкарат в пътя. едва като им бръкнеш в джоба започват да работят. Отделно че почистването се раздава на наши фирми де. Няма отказване...
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Миналата година в наше село хората бяха недоволни от снегопочистването (въпреки че валя веднъж). Тази година всички фирми отсвириха кмета и сега ела да видиш. Хората ходят при местните фермери и ги молят да им почистят, ама след дъжд качулка. Та се чудя ако същото направят в София, какво ли ще стане ?
5
1
 
10
 
! Отговори
rofl преди 7 години
И какво като не им платят мен грее ли ме, че в общината ще откраднат повече? Да платят на хората пострадали в поледицата, застраховатеите на претърпялите ПТП да заведат дела!!!
4
1
 
7
 
! Отговори
Bit преди 7 години
1 230 000/2 000 000=0,615ст., които ще ни бъдат върнати или икономисани от данъци. Честито!
3
1
 
13
 
! Отговори
коко преди 7 години
Нас какво ни интересува кой дава, кой взима милиони? Важното е, че ходим до коленете в каша от сняг, сол и кал! Кой ще ми купи нови обувки?
2
0
 
19
 
! Отговори
Колко платихте? преди 7 години
По-интересното е колко пари ще вземат за това, че голяма част от София въобще не беше почистена.Защото и аз съм навит да ми дадат 20млн за почистване, а пък аз да не си помръдна пръста. И за наказание да ме глобят напр. 15млн лв. Така хем нищо няма да съм свършил, хем ще ми останат едни 5млн лв в джоба.
1
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Nikoi v eu strani sobstvenizi ne islisat da 4istat snega pred kolperazii magasini tova se varschi otv pirtiera na kolperaziata i obschtinite vs kolperazia trabva da ima portier ne domoupravitel tova da gluposti a i kasier. Tova e rabota na saplata portier i obschtina slujitel sadaljitelni domufoni sigurnost v asansiori saklu4eni vanschni vrati tova go kontrolirat polizia i obscht. V eu stranite daje kaneri sa dadaljitelni v prestapnosta v bg e goljama