Школо на протест: Дете души, рита... учители и ученици

Искат детето да мине на индивидуално обучение, родителите не дават
Обновена: 26 яну 2017 11:47 | 26 яну 2017 10:37,
110
Школо на протест: Дете души, рита... учители и ученици
Снимка: кадър, Нова телевизия

Учители и родители от столичното 19-о училище в София излязоха на протест срещу проблемен и агресивен ученик. От една седмица съучениците на проблемното дете учат в сградата на общината.

9-годишното дете било прехвърлено от 20-о училище в 19-о заради агресивно поведение.

"4 месеца се борим с бездушието и бездействието на институциите, с проблемите на едно дете и на едно семейство, където родителите не искат да бъдат такива", разказа една от учителките пред Нова тв.

Родителите твърдят, че въпросното дете застрашава здравето на децата ми. Директорката си е депозирала оставката, но учителите застават зад нея. Те искат институциите да решат проблема, като прехвърлят детето в индивидуална форма на обучение, в противен случай ще започнат ефективни стачни действия. Те призоваха всички учители, които се сблъскват с този проблем, да се присъединят към тях.

Родителите на детето обаче отказват да запишат детето си в индивидуална форма на обучение.

Педагозите споделиха, че те непрекъснато са  удряни. Друг техен колега пък е бил душен, скубан и ритници.

"Това е недопустима среда за работа", споделиха учителите. "Замеряна съм със стол от това дете", оплака се на свой ред библиотекарят.

Според тях най-големият проблем идва от родителите, които отричат детето да има проблем и не искат да съдействат за решаване на проблема.

От Агенцията за закрила на детето, която била уведомена за случая, казали, че са предприели действия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
3
 
! Отговори
Лили преди 7 години
Ето още един потенциален сериен убиец... На някои хора трябва да им се забрани да се размножават,след като не желаят да бъдат родители!
75
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Утре сигурно ще си намери и играчка с патрони. Тогава ли ще го спрете? Има проблем , но той не се решава с преместването му в друго училище. Там ще е същото. Трябва наказание за родителите. Преди години имаше такова гаменче и децата от училището го наказаха сами. Не беше правилния начин, но имаше ефект
74
0
 
4
 
! Отговори
гарга преди 7 години
До Един българинСравнението ви е неуместно: децата на Макаренко са били сираци, а това е някакво разглезено, невъзпитано, разгащено гаменче, расло така при родителите си, които навярно са същите.
73
0
 
6
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
това е много смешно------ цирк
72
1
 
10
 
! Отговори
Край преди 7 години
90те години началото - аз върл седесар - скачам на всеки митинг. Обаче ми попада Макаренко - страшно впечатление ми направи книгата. А седесарските ни вождове го плюеха здраво. Това беше една от малките лампички дето ми светнаха за Синята идея.После Бакърджиев, Костов и сие я убиха а пък накрая Любо Пъпката изнасили и трупа и.
71
0
 
12
 
! Отговори
БГ преди 7 години
ДО ТОВА ВОДИ МУТРИЗАЦИЯТА НА ЦЕЛИЯ НИ ЖИВОТ,ДОБРЕ ЧЕ НЕ Е ИМАЛ НЯКАКВА ДРУГА ИГРАЧКА С ПАТРОНИ,ЦЯЛОТО НИ ОБРАЗОВАНИЕ ИМА ТАКИВА СЛУЧАИ,НО СЕ КРИЯТ ЗАРАДИ РАБОТАТА,ЗАПЛАТИТЕ И НОВИТЕ ДЕМОКРАТИЧНИ МЕТОДИ НА"ОБУЧЕНИЕ".
70
0
 
34
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Не си падам по Макаренко, ама понякога ми се иска да му имам номера.Само не разбирам защо ПИТАТ родителите на чифтокопитното дали ИСКАТ да го прехвърлят самостоятелна форма.Автоматично прехвърляне или изключване - това е избора. Ако тях ги мързи да си гледат клефука - техен проблем.
69
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
два шамара ще оправят работата, ама леберастията до там води
68
1
 
24
 
! Отговори
Край преди 7 години
Прочетете Педагогическа поема на Макаренко. Оплюта от седесарите /почти и от мен през 90те.г/. Макаренко събира деца от по улиците след революцията в Русия. Деца бандити, крадци и убийци от тези деца прави хора. Без училищни психолози, без Агенция за закрила на детето, и пр. "институции".
67
1
 
25
 
! Отговори
Край преди 7 години
Викайте екзорсист бе - при демокрацията друго не може.При соца щеше да изяде боя и човек да стане - сега обаче всички се предават - след десетина години ще го намерят в некоя канавка.
66
0
 
6
 
! Отговори
Леля ми преди 7 години
АУТИСТИ......поправям коректора!
65
15
 
17
 
! Отговори
Леля ми преди 7 години
Като ви чета коментарите,всичко с бой оправяте....?Има деца хиперактивни,деца артисти,за които е проблем общуването с околните,но аут измама не е болест и е толкова вида,колкото деца го имат...Трябва родителите да търсят професионална помощ и преди всичко да приемат,че те имат ПРОБЛЕМ,защото за в бъдеще той ще се задълбочава,а не -разрешава!?.....
64
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименE taka i triabva da bude.....niakogo triabva da ubie li tova sadistche,che da se trognat direktori, institucii i prochie?????
63
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като ученичка през 80-тте години (6-7 клас )в класа ни имаше няколко момчета които постоянно ме тормозеха с хулиганско отношение, понеже бях най - срамежлива и най - тиха в класа. Срам ме беше даже да се оплача на класната. Случайно директорът ме срещна в коридора разстроена и ме попита какво е станало. Обясних му. За нула време привика в кабинета си тези 3-4 момчета и мен да потвърдя, че са ме тормозели.На др. ден извика и родителите им и им съобщил, че са освободени от училище.... без право да продължат
62
0
 
21
 
! Отговори
Белята преди 7 години
Аз като дете не бях най-послушният и отнасях доста шамари от учителите, но никога не съм таил лоши чувства към тях и! до ден днешен ги уважавам
61
2
 
28
 
! Отговори
Арнаудов преди 7 години
Абе на това дете майка му да не е спала със Супермен.На 9 години пребил цяло школо, че и библиотекаря със столове налагал.Да го вземат да тренира ММА ще прослави България.
60
0
 
21
 
! Отговори
1 преди 7 години
Живея в чужбина и в класа на дъщеря ми имаше подобен проблем, на въпросните родители беше дадено да избират или да го преместят в друго училище или единият от тях да го предружава през учебен процес.
59
0
 
18
 
! Отговори
Дарвин преди 7 години
Помня в трети калс имаше един тъкъв сабрахме се 5 има и го наритахме здраво, кефа да го риташ беше голям.До 8 клас проблеми не е правил после заколи един мексиканец дето закачал приятелката му и го прибраха.
58
1
 
24
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Най-страшно от всичко е,че родителите не виждат,че има ПРОБЛЕМ!?От там се започва......Родителят не желае индивидуална форма на обучение за детето,защото трябва плътно през деня да е ангажирано времето му с детето!....Това споделям от практиката...
57
0
 
37
 
! Отговори
Светлото бъдеще преди 7 години
Една майка беше писала преди време ... ще цитирам по памет:"Като бях малка, ако направех някоя беля, първият чичко на улицата щехе да ме ошамари хубаво и после за ухото и при майка ми, а тя щеше да му се извини и да му БЛАГОДАРИ и после порядъчно да ме опердаши..."Откривате ли разликата с днес? Изобщо може ли да си представите нещо подобно "кощунство" СЕГА? Най-много да си изедете боя ако даже само направите ЗАБЕЛЕЖКА на отрочето на някоя Гражданка!Ами ха да ни е честито светлото бъдеще!