Школо на протест: Дете души, рита... учители и ученици

Искат детето да мине на индивидуално обучение, родителите не дават
Обновена: 26 яну 2017 11:47 | 26 яну 2017 10:37,
110
Школо на протест: Дете души, рита... учители и ученици
Снимка: кадър, Нова телевизия

Учители и родители от столичното 19-о училище в София излязоха на протест срещу проблемен и агресивен ученик. От една седмица съучениците на проблемното дете учат в сградата на общината.

9-годишното дете било прехвърлено от 20-о училище в 19-о заради агресивно поведение.

"4 месеца се борим с бездушието и бездействието на институциите, с проблемите на едно дете и на едно семейство, където родителите не искат да бъдат такива", разказа една от учителките пред Нова тв.

Родителите твърдят, че въпросното дете застрашава здравето на децата ми. Директорката си е депозирала оставката, но учителите застават зад нея. Те искат институциите да решат проблема, като прехвърлят детето в индивидуална форма на обучение, в противен случай ще започнат ефективни стачни действия. Те призоваха всички учители, които се сблъскват с този проблем, да се присъединят към тях.

Родителите на детето обаче отказват да запишат детето си в индивидуална форма на обучение.

Педагозите споделиха, че те непрекъснато са  удряни. Друг техен колега пък е бил душен, скубан и ритници.

"Това е недопустима среда за работа", споделиха учителите. "Замеряна съм със стол от това дете", оплака се на свой ред библиотекарят.

Според тях най-големият проблем идва от родителите, които отричат детето да има проблем и не искат да съдействат за решаване на проблема.

От Агенцията за закрила на детето, която била уведомена за случая, казали, че са предприели действия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
10
 
! Отговори
На острото обратното преди 7 години
запишете го художествена гимнастика ,там ги оправят проблемните...
55
0
 
23
 
! Отговори
Съзнан Лоигиков преди 7 години
Хахахахахаха левашка работа.Дайте 10 кинта на някой да тегли един пердах на хубостника мамин .Да види как е да си жертва .Ако не помогне дайте 2 лв на някой сириец .....
54
0
 
22
 
! Отговори
баща преди 7 години
10 хил. години минимум основното възпитателно стредство за децата е бил БОЯТ.Е да ама сега за нЕкви си 30г.изведнъж съзнанието ни еволюира и вече с крещене и друсане се възпитава бъдещето на света.И изумен гледам какви КEЛEШИ градят бъдещето ни!Няма да забравя думите на един баща на мой приятел за боя:"А,аз не бия,аз пребивам!"Аз никога не бях видял в деиствие този баща,щото явно един бой в ранното детство,е държал "влага" моя приятел за цял живот,а момчето си беше хипер активно,но стана човек
53
17
 
9
 
! Отговори
Перко преди 7 години
Браво на детето. Бий за да те уважават, че иначе ще стане същия лигльо като тези дето протестират. Ама не е лошо баща му да му регулира агресията с каиша
52
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поздравявам цялата учителска колегия в 19-то СОУ с песента на група Контрол, "Бий хлапето"
51
3
 
11
 
! Отговори
Шлосер преди 7 години
Прочетох статията и по пътя на логиката стигнах до един единствен извод.Бъдещият лидер на партия "Атака" расте и се учи в 19-то СОУ и показва завидни управленчески умения още от сега. Честито на Реформаторите и лично на Кунева за безценните реформи в образователната ни система. :-)))
50
0
 
37
 
! Отговори
изключване преди 7 години
По мое време или ги детска педагогическа стая и чичко полицай биеше здраво! След, което изключваха или като в този случай директно ТВУ или помощно училище!!!!Както повелява народната мъдрост - злото трябва да се изкорени в зародиш!!!Ако подобно същество сега прави това - като стигне 18-20г - представете си какво ще е?
49
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а не могат ли за всяко лошо държание да искат "следващият ден да се яви с родител"? на 90-тия път току виж на баща му писне и не му забърше някой шамар, да го вкара в пътя.
48
1
 
20
 
! Отговори
като от виц преди 7 години
В образователната система всички ли са луди? Чак протести... И общонационална стачка може би? Някакъв ***-третокласник и толкоз педагози, толкова институции, толкова отрудени държавни служители с месеци полагат ли полагат усилия да решат великия казус с един пик.л.ьо...
47
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в средното имахме един даскал по физкултура, с тези се заключваше в големият салон и след това излизаха послушни. Беше много, много убедителен .
46
1
 
31
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
Неолиберализъм в действие- държавата в защита на престъпността-това са новите *** ценности. Как държавата да позволи да се изключи дете, като за предумишлено убийство с цел грабеж ефективните присъди са от по две-три години...Държавата се интересува само от правата на престъпниците, жертвите- да го д......хат!
45
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За това сте и възпитали такива хиперактивни деца и внуци - щото са се отнасяли като с животинки с вас. Хич не е похвално някой да се гордее как са го спуквали от бой като дете...Днешното поколение е огледало на ценностите на предишните! Престанете да обвинявате демокрацията, "запада", телевизията и Макдоналдс за ниската култура на децата днес! Като за пример имаш някакво хленчещо, мързеливо и злобно същество, обвиняващо Световния ред за простотията си, естествено че ще ти липсват ценности!
44
5
 
9
 
! Отговори
tonygl преди 7 години
"Има дете има проблем, няма дете няма проблем"
43
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е образованието и педагогиката днес.... едно агресивно дете върти на пръста си цялото училище и никой не може да го пипне... ако някой от преподавателите му извърти 2 шамара ще го съдят, уволняват и т.н.
42
1
 
29
 
! Отговори
Гост преди 7 години
Толерантността е нещо съвсем различно, и всички го знаем. Толерантни са хората, които познават правата си, а също и отговорностите си, и спазват реда в държавата си. Останалите живеят в джунгла и ги е страх, само дето джунглата има все още институции у нас, което е абсурд и затова се чувстваме странно))). Образователни също институции). Тази конкретно вече няма и глава - директорът си е подал оставката, което своеобразно е нормализирало ситуацията...Жалби до полицията му е майката, поне няколко
41
0
 
38
 
! Отговори
666 преди 7 години
Е дайте една хубава снимка на лекето и "родителите" му.
40
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма ли кой да тегли един бой на детето ? Едно 9 годишно обърна с главата надолу цяло училище... Ако не е добре с главата си има места където да иде.
39
0
 
35
 
! Отговори
Ал. преди 7 години
До Анонимен А как да разбирам, така наречената НАМЕСА на Агенцията за закрила на детето? Да закриля пострадалите и уплашени деца или да закриля малкия негодник - бъдещ голям негодник? Има ли Агенция за защита на учителя - да го закриля от обиди, агресия, побой, закани, унижения???...Плащам в брой на кварталния безработен гамен, за да нашари на голо *** на онова пр...м..атче- добра "педагогическа" мярка, по МАКАРЕНКО!
38
1
 
32
 
! Отговори
Гост, до 41 преди 7 години
Не е толерантност, а страх. *** страх - "какво ще кажат медиите, ако научат, че в нашето училище има такова чудо, ще ни разкъсат, те така правят"; "какво ще кажат от РИО - ще ни скъсат от проверки, и на тях им трябва изкупителна жертва."; "родителите винаги са прави, без тяхно съгласие май, ужас, малолетен побойник не може да бъде обуздан, защото е техен син?! (а се забравя, че родителите на побойника, при жалба, би трябвало да могат да влязат в затвор...)
37
2
 
19
 
! Отговори
чичо Митко преди 7 години
До чичо ЛюбоТака е колега, учителя не може дори да пипне детето с пръст, НО само ако има свидетели. Ако няма свидетели, може не само да пипа, но и да бърка по дупките.