Глоба грози "Топлофикация-София" заради аварията

Засегнатите абонати могат да очакват и план за компенсация
14 фев 2017 15:40,
13
Глоба грози "Топлофикация-София" заради аварията
Снимка: Flickr.com

"Топлофикация-София" може и да бъде глобена заради аварията, оставила на студено хиляди столичани в началото на февруари.

Точният размер на финансовата санкция обаче тепърва ще се уточнява, коментира пред БНР Евгения Харитонова от Комисията за енергийно и водно регулиране(КЕВР).

Още по темата

По отношение на това дали ще се стигне до отнемане на лиценз на дружеството, тя бе категорична, че това няма да се случи.

"Първо, искам да ви кажа, че едно отнемане на лиценз предполага една дълга процедура, след това назначаване на особен управител, което не знам точно как ще стане. Тази процедура трябваше да бъде разписана в Закона за енергетиката, но не е разписана", коментира Харитонова.

Тя допълни, че компенсации за хората, останали на студено повече от 48 часа, ще има. Обмисля се промяна в общите условия на договора на "Топлофикация" с потребителите, така че да се улесни процедурата по обезщетяване.

Припомняме ви, че по-рано днес кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че най-късно до утре очакваме от "Топлофикация" изготвен механизъм за компенсация на клиентите.

По думите й дружеството ще плати на ощетените абонати със собствени средства.

"Те нямат изразходвани средства в тези дни, в които хората не са имали парно, не са топлоснабдявали в този момент", поясни тя.

Очаква се и външна комисия, съставена от експерти от Техническия университет, да направи проверка, с която да се констатират причините за аварията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единственият начин да се сложат нещата в ред е :1.Да се закрие/фалира Топлофикация. Става по елементарен начин. Този сезон вече отмина, но след два месеца почва новия. По закон не могат да те съдят, ако не е приключил сезона. Ерго - чак след юли месец 2018 г. Така че: Спираме да плащаме каквото и да било за сезон 2017/2018 г. Само за няколко месеца Топлофикация, оставена без приходи, ще фалира. И ще се закрие. 2.Идва друг доставчик, и с него вече ще се договарят индивидуални условия.
10
0
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
А защо не измерите каква температура плащаме а каква получаваме на тръбите ли да се кача да се топля.пълна измама и прах в очите
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1Абсолютише. Освен това дължи 500 милиона на булгаргаз разсрочени. Най-мног даскалицата да ги цуне от данъците!
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Питам защо от шахтите около окръжна от една седмица излиза пара, тази авария ще я оправят ли? Обаждах се на топлофикация от там казаха че се работи, но в същото време няма никой.
7
1
 
0
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
Януари/февруари - грешка на езика.
6
1
 
8
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
Пълна идилийка. Първо самата Топлофикация заби барабаните, че сметките за януари щели да бъдат намалени. Е като нямаш топлоподаване повече от седмица, очевидно нямаш и консумация на енергия. Това не е обезщетение. Колкото до глобата - както писаха някои долу - ще им тръснат едни 40-50 000 глоба, но след месец-два след обжалване съдът ще им я намали на 5 000. А тогава всички радини вълнения в обществото ще са отшумели и хората ще са "доволни". Бълха ги ухапала.
5
1
 
8
 
! Отговори
LOL преди 7 години
Първо, искам да ви кажа, че едно отнемане на лиценз предполага една дълга процедура, след това назначаване на особен управител, което не знам точно как ще стане. Тази процедура трябваше да бъде разписана в Закона за енергетиката, но не е разписана... първо - след като не знаеш процедурата - нямаш работа на поста, който заемаш. второ - трябваше да е разписана, ама не е... е наистина пародия на държава сме...
4
0
 
12
 
! Отговори
UGIN преди 7 години
Хахаха. И кой ще я плати? Нали е държавна! Хайде пак данъкоплатците. Отчайващи смешници
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
няма обновения, но пък са на загуба, сега щели да ги глобавят ама пак ние ще го платим :)ей т'ва е пиар на гърба на народа :))
2
2
 
11
 
! Отговори
ля ля преди 7 години
аз съм тази институция да се линчува и публично да се представят харчовете които правят за народа! да се направи одит и публично изявление къде отиват тези пари които ние плащаме и които само се качват нагоре! по мои сметки това са милиони приходи които разходите им не могат да достигнат и 1/10 по мои изчисления!
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно кого,ще глобят?!Топлофикация София е общинско дружество и официално отчетоха 40 милиона лева загуба за 2016 година!! :-)!