Българин и ром на нож заради спрян ток в "Дружба"

От ДРОМ пък твърдят, че скинари нападнали с бухалки
26 фев 2017 14:50, Александър Попов
73
Българин и ром на нож заради спрян ток в "Дружба"
Снимка: ДРОМ

Напрежение между българин и ром е възникнало заради спрян ток в жилищна сграда в столичния квартал "Дружба 1".

"Вчера имаше напрежение в ж.к. "Дружба 1", но се решиха нещата. Беше във връзка със спиране на тока на определена сграда, в която живее и един българин. Той е протестирал, че не могат да му спират електрозахранването заради другите съжители в сградата", коментира директорът на СДВР ст. комисар Младен Маринов пред "Фокус".

Съвсем друга картина обрисува председателят на ПП ДРОМ Илия Илиев, който заедно със свои съпартийци е отишъл в квартала. Заради засилено полицейско присъствие и не се е стигнало до напрежение.

"Вчера около 16:30 часа в кв. "Дружба", в Блок 5, около 15-20 човека, въоръжени с бухалки, ножове и боксове пребиват от бой абсолютно безпричинно беззащитния 38-годишен Илиян Копринков от ромски произход", твърдят от партията.

Малко по-късно на мястото на инцидента пристигна г-н Илия Илиев. След проведената среща с близките на потърпевшия и свидетели на инцидента, утсановихме, че нанесеният побой е извършен от група скинари и е само и единствено на расова и дискриминационна основа. Ние от ПП ДРОМ сме силно притеснени от факта, че през последните години в кв."Дружба" и в други части на София, многократно ставаме свидетели на случаи за нанасяне на побои над беззащитни хора и деца от ромски произход, като досега няма нито един осъден затова, допълват още от ДРОМ.

Във вторник партията организира протест пред Съдебната палата от 16:00 часа, на който ще поискат от Прокуратурата и съдебната система бързо производство и съд за всякакви случаи на расизъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: ДромИлия Илиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
50
 
! Отговори
Сиганин преди 7 години
От какво се оплакват бухалката е екологична най-малко евро7 покрива!