КАТ (ад)-ски му работи – от 3 часа до ден за едната регистрация

Минаваш три пъти през едно и също гише за различни документи
20 юни 2017 07:00,
45
КАТ (ад)-ски му работи – от 3 часа до ден за едната регистрация
Опашки пред каналите в КАТ. Снимка: "24 часа"

Всеки, който иска да регистрира законно колата си в столичния КАТ, трябва да се въоръжи най-малко с 5 часа търпение.

Опашки пред 5 гишета, чакане пред "каналите" за проверка дали са пренабити номерата, после на редичката за номера...

52-годишен софиянец се "похвали", че преди седмица изминал това разстояние, за да узакони своя автомобил, купен чрез лизингова компания, за цял работен ден - 8 часа, като е пристигнал в 8 сутринта и си е тръгнал малко след 16 часа.

Още по темата

В петък правителството обеща този изморителен и унизителен начин на регистрация да отпадне. Вместо това сделката по продажба на кола ще става само пред нотариус.

Реформа ще има и в другите административни услуги на КАТ. Вероятно и самата сграда на пътната полиция ще бъде преместена почти извън София, защото една от причините е липсата на достатъчно място за кандидатите, дошли да се регистрират.

Кога ще изпълнят нареждането на премиера Бойко Борисов, който се възмути от начина, по който КАТ се отнася с гражданите, все още не е ясно.

И вчера пътят беше дълъг и труден. С отиването в пункта човек трябва да се нареди пред каналите в столичния КАТ, за да подаде заявление за смяна на талоните на автомобила. Заради летните месеци и по-малкото хора в София в понеделник опашката там се движеше за около час-час и половина.

Веднъж попълнил заявлението, собственикът на закупения автомобил се нарежда на каналите за преглед на автомобила, което при късмет може да отнеме и 20 минути.

Следващото чакане е на гише за плащане на новите номера. Там отнема най-малко време - 5-10 минути. След това обаче има нови опашки за получаване на табелите.

Хората се извикват по уредба и за да не изпуснат ред, мнозина ходят с компания и един чака на гишето, за да повика титуляря.

В дни с по-малко хора това отнема между 30 и 40 минути. Веднъж сдобил се с табелите, човек трябва да отиде на нова опашка, за да му ги поставят. Там вече е бързо - 10-ина минути.

"Късметлия съм, само за 3 часа си регистрирах колата, приятели са ми разказвали как са стояли по цял ден", разказва пред "24 часа" Константин. По думите му минал 3 пъти през едно и също гише заради различни документи, които се издавали на други бюра.

"Уж съм интелигентен и четох, но на място се оказа, че няма нищо общо", казва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не е ББ в кат ще бъде с преспиване и хоъел ще направят с седмичен пакет по прехвърляне
16
1
 
18
 
! Отговори
гонзо преди 6 години
Очевидно е, че процедурата е направена така с цел корупция. Веднъж чаках цял ден и най-накрая се наложи да се обаждам на някакъв, който наистина за отрицателно време свърши нещата.... срещу 50 лв. И това в държава от ЕС!!!!!!!
15
3
 
8
 
! Отговори
:) преди 6 години
Нали Тиквата ви обеща, че ще става за 2 минути. Чакайте и се надявайте. И не забравяйте пак да гласувате за същите.
14
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МВР никога няма да се оправи!Това е структура, пълна с наследниците на бившите милиционери, ума им е настроен само за далавери и да правят гадости на хората. Връзката миналото си личи и по лозунга на зградата.Полицията на запад е в полза на хората, а нашите са ***!!!!
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да отидат и да видят в КАТ Пловдив какво е.Защо не се поучат как е в белите държави
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като човек стане на тия години трябва да е зрял но явно модата на времето не е зрялост а обратното
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами то братовчед да прави глупости всеки може но пък това е поредното бебенце на 56 господи *** човек
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как бе сподвижника му е лидер на простотии по адрес на обикновенните хора явно трябва бая да е черпен за основанието на бебешките му простотии пък не се пита има ли го или го няма маи напоследък не що ли ами реалното мислене невероятно като да си на 40или на 56 шефа му командващ парада а Радев
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я слугата се бе разгонил снощи с емисарчета си явно събирал кадри да скачат щом са решили така времето на слугата с неговите глупости е изтекло чао мили мои до там си
8
0
 
4
 
! Отговори
Geostorm преди 6 години
За шофьорите,които не спазват правилата на движение,застрашават пешеходците,нагло паркират по тротоарите и замърсяват въздуха трябва да се въведат солени глоби,солени 'такси' за щяло е нещяло,бавно обслужване в рамките на месец и т.н.
7
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В европа се регистрират по шаси/рамаЗащото двигателя е резервен модул и се подменяА тук за да смениш двигател е кошмар
6
1
 
24
 
! Отговори
Иван Йотов ЕСО ЕАД преди 6 години
И после не били платени журналята ! Ами до сега круши ли имахте в устите ?! Ако искате хората да ви уважавата, захвващате се с един проблем и започвате да тръбите за него докато не се реши. Проблема с регистрациите в КАТ е от времето, когато бях с баща ми да регистрираме опел кадет 1998 година - тогава бях на 9 години........
5
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наскоро смених собственост на автомобил с софийска регистрация за 30-35минутиИ ми струваше 11лв за новите талониМалко се преекспонират нещата
4
1
 
9
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Тази огромна бюрократична машина е машина за пари ! Може и да се позасилят , да се забързят - всяко чудо за три дена! Първо -те трябва да изкарват собствените си заплати,униформи,оборудване, екипировка и прочие теЙники за правенето на пари и второ -/много важно- нищо, че не създават никакви материални блага/ трябва да пълнят хазната !!!Това, ВТОРОТО,е важно!! До сега нито една административна инстанция не пресмята загубата на време от гражданите. Другото - прах в очите !!!!
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не ми отразява гласуването при мобилната версия, а вместо това ме премества най-отгоре?Уволнявааай!
2
0
 
7
 
! Отговори
Чакам да си преди 6 години
изпълнят обещанието! Тик-так, тик-так...
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уволнявай некадърника направил мобилната версия! Незабавно!