Нерви, задух, бой – новата реалност по линия 111 в София

Общината разреди автобусите, пътниците разбработват тактика
27 юни 2017 08:45,
47
Нерви, задух, бой – новата реалност по линия 111 в София
Снимка: архив, Bulphoto

Чакане от между 10 и 25 минути, бутаница, опасно високи температури и липса на въздух – това предлага столичният автотранспорт на хилядите пътници, които използват линия №111. Тя свързва източните със западните квартали на София и за голям процент от гражданите няма алтернатива.

От началото на миналата седмица обаче 30-те автобуса по тежката линия са намалени на 15. Така интервалите на движение стават двойни и в пиков час се чака най-малко 10 минути. В резултат рейсовете са претъпкани, а на всяка спирка се събират десетки чакащи.

"Тактиката е да си адски бърз, автобусът да спре с вратата пред теб и да се шмугнеш между 20 човека", обясни пътник пред bTV.

Друг призна, че не е могъл да се качи на два поредни рейса. Никой не смята, че 1,60 лв. са адекватна цена за предлаганата услуга.

2 минути преди спирането на рейса хората се подреждат като на състезание. При спирането започва бутаница, в която не всички имат шанс.

"Всеки ден е така, питайте тези от Центъра за градска мобилност, това е от разписанието", посочи един от шофьорите.

Ако все пак човек успее да се качи, вътре го чака друга "изненада" – препълнените рейсове нямат климатици. Има хора, на които им прилошава, пътници разказват и за побоища между изнервени хора заради липсата на място.

След като автобусът тръгне от спирката, там остават поне 20-30 човека, част от които в крайна сметка се отказват и хващат такси или решават, че вече ще пътуват само с личните си автомобили. В София, където местната власт непрекъснато говори за намаляване на вредните емисии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Линия 204 е същата работа, за 1,60 лв билетче (при това незаконно билетче) градския транспорт предлага бутане, задух и сауна.
16
0
 
47
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Ето на това му се вика стимул да слезеш от колата и да се придвижваш с градски транспорт. Браво, ще успеете...
15
4
 
13
 
! Отговори
Предлагам преди 6 години
Постоянни контрольори,пътниците да се качват само от 1 и 2 врата,а да слизат само от другите.Така който не смята да плаща сам ще реши да не се качи!
14
7
 
36
 
! Отговори
Joko преди 6 години
За съжаление провинциални навлеци окупираха управлението столицата !Не чакайте нищо от тях. Някой ден могат да махнат и жълтите павета !
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво й е 'новото' на тая реалност, така е било винаги!!
12
4
 
40
 
! Отговори
да преди 6 години
Гербаджийска реалност- пълен хаос навсякъде!
11
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъкова тотално издиша. За да има как партията й да реже лентички с метро, всичко друго е на самотек, за да имат пари. А така рекламираното гласуване павета или не на бул. Дондуков в крайна сметка се оказа грозен пиар - хората не искаха повече павета, ама в крайна сметка това се случи, при все гласувания, анкети ала бала. Пестят се пари за метро.
10
0
 
40
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
пьтниците са от ромите на филиповци качват се без билети и сядат веднага а ниес билетите седим диван чапраз музика ядене и пиене детски плач и никакваконтрола 82 111 и 6 идват наведньж и след това няма никои 20 минути това замен е пьлна безотговорност
9
1
 
41
 
! Отговори
Г преди 6 години
То да беше само в 111... заради ремонтите по Дондуков се чака повече от 20 минути градски транспорт в пиковите часове, тролейбусите са пълни до такава степен, че хора не могат да се качат по никакъв начин, а когато го направят ги очакват псувни, блъскане и караници кой заслужава повече място видиш ли- бабичка на 150 години тръгнала не ясно на къде или майка с 3 деца. Билетът според мен не струва и 50 ст. при тези кошмарни условия. Т. нар. "местна власт" за пореден път е с глава в ***.
8
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Софето имате пара бре хващайте такси.Нии на село бутаме каруци
7
2
 
24
 
! Отговори
Чоко преди 6 години
Имам неудоволствието да ползвам 111 от време на време. Какво да ви кажа, 50% от пасажерите са ман*говци и никога не си дупчат билет. Останалите като ги гледат и те така. Не съм видял контрольори вече 7 години ама те така или иначе няма как да се проврат и проверят който и да е.
6
0
 
22
 
! Отговори
Пламен Михайлов преди 6 години
Идентична ситуация и в автобус 63 за Златните мостове в събота/неделя!
5
1
 
54
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Скъпото билетче отдавна е факт, обаче обслужването не се промени пропорционално, само краденето стана повече...
4
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали услугата стана по-добра след увеличението на билетчето. Защо намаляте автобусите?
3
1
 
24
 
! Отговори
Всезнайко преди 6 години
Да наемат едни япончета с бели ркавици (нали сега е модерно да се наемат чужденици)да ги натъпкват и да вдиганат още билетчето.Няма такава столица!
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
айде сега уволнения, кметицата да си оди, защо се подиграва с хората!
1
2
 
10
 
! Отговори
Учена глава преди 6 години
Решението е да се назначат на щат треньори по тактическа дисциплина за пасажери, нещо средно между Пената и Жозе Мауриньо.