София, трамвай, японец с недупчен билет, контрольор... И?

А какво щеше да стане, ако на мястото на чужденеца седеше ром
170
София, трамвай, японец с недупчен билет, контрольор... И?
Снимка: архив Булфото

История с японец, свален от трамвая заради непродупчен билет, предизвика вълнение в социалните мрежи. Случката от събота бе разказана във Facebook от пътничка, станала пряк свидетел.

Трамваят се движел по линия №5 към Княжево, когато се появил контрольор.

"Пред мен седи доста интелигентен мъж, видимо турист от Азия, който е имал конкретни причини да включи и България в европейската си обиколка и днес беше тръгнал за Витоша", разказа в профила си Дочка Анреева.

Мъжът седял прилежно и си стискал билетчето в ръка.

Още по темата

"Контрольорът го погледна с интерес, взе му билета и на развален английски го попита откъде е. Япония. Поиска му паспорта, който дисциплинирано му бе даден. Разгледа го като невидял и му каза да слезе", продължава Дочка.

Тогава тя се намесила и попитала какъв е проблемът. Контрольорът отговорил, че японецът не си е дупчил билета, а това било указано и на английски. И свалил туриста, а ватманът затворил вратата преди някой от пътниците да успее да направи каквото и да е.

"Честито, госпожо Ангелкова! Поздравления за 400 000-те картички до туристи, посетили България тази година... може пък една от тях да стигне и до този японец и догодина пак да дойде, че и приятели да доведе в родината на Българската роза и киселото мляко!", констатира Андреева.

Тя допълва и че е бясна, защото си представя какво би станало, ако на мястото на японеца стои ром без билет.

"Бясна съм и защото, ако на мястото на японеца седеше циганин без билет, този тъпанар просто щеше да го подмине или да попита плахо за билетче и получавайки обичайната реакция отсреща както всички знаем, щеше да се снижи и да се навре смачкан под седалката".

По-късно ръководителят на "Контрол по редовността на пътниците” в ЦГМ Алексей Фикинчев уточни, че туристът не е бил глобен, а контрольорът го е пуснал да си върви.

"На въпрос дали в подобна ситуация съответният контрольор може просто да продупчи билета на чужденеца, който не знае за правилата у нас, Фикинчев отговори утвърдително. "По принцип да и такъв е съветът към всички контрольори", каза той, цитиран от "Нова телевизия".

Това обаче не е практика и за това свидетелстват редица инциденти в автобусите около летището, където пътуват много чужденци. За проблемите на туристите с българските контрольори писа и Dnes.bg.
 


170
Още от София
Вижте къде в София няма да има вода на 13 септември
Напиши коментар Коментари
162
0
 
1
 
! Отговори
Негър Скиор преди 3 дни
юрданка е назначила всичките си съселяни от село Белчин за контроли в транспорта на Столицата. Заради цензурата..........Тези, както и кметът се отличават с доста Семпъл интелект и възпитание.
161
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До dogo 159
Ами ако японеца не разбира английски? Като българския контрольор-тулуп намя втори! Като българския дребнавец намя по-гол'ем! Като българския *** няма по отличен! България - държавата слънце ама на дънце! :)))))
160
2
 
8
 
! Отговори
още чакам преди 1 седмица
Фандъкова и центъра за градска дебилност да обяснят публично на софиянци и гостите на София, ЗАЩО ромите в столицата се возят безплатно.
159
4
 
3
 
! Отговори
dogo преди 1 седмица
На летище София ясно са дадени правилата да ползване на градски транспорт на английски! Японеца да е чел! Навсякъде в чужбина си глобяват при неспазване условията за ползване на градски транспорт. Що ни занимавате с глупости?
158
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 157
Айде бе! Да не бях ходил че да не знам! :))) Контролите са любезни и склонни на компромиси! Като нашите тулупи няма нигде по Света!
157
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Идете в Австрия или Германия. Там ако не си валидират билета глобата е 103 евро. И никой не те пита откъде си. Най малко да те пусне да си ходиш. Правилата там са железни. Няма разбрал не разбрал.
156
4
 
13
 
! Отговори
Yanakis преди 1 седмица
Ето защо Японеца ще си обикаля цял свят а бг контрольор ще ходи на черноморец цял живот за 3 дена !
Просто , завистливо и ебливо семе са казали хората !
155
2
 
15
 
! Отговори
nkavrakov преди 1 седмица
Оня ден се върнах от Испания.
Там се качваш в автобуса,плащаш си ма шофьора като се влиза само отпред,издава ти се билет ,който не се къса като тука ами се отпечатва от една машина до шофьора.
И това е.Проблема на България е че още не може да скъса с комунизъма...още много народ трябва да измре и ще се оправят нещата.
154
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
някой знае ли, откъде може да се изкара месечна карта за чужденец, от друга страна в ЕС. Все иксамт лична карта, но признават само Български такива, а при положение, че ще ползваме градския по 10 пъти на ден за 1 месец, защо да не си спестим едни 250 лева ?
153
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 148
Не обиждай пъпеша! :)))))
152
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Турист-ентусиаст 151
Обиколил съм много държави и съм се наслаждавал на уместната толерантност спрямо туристите! Но уви, партийното в теб се бунтува, и заради това не можеш да се пребориш с роботизираното си мислене! Ние самите толерантни ли сме един към дръг?! Не сме! Ами какво да очаква един обикновен турист от нас след като сме овълчени до уши! Ще го свалят, ще си плати глобата и ще си тръгне като се зарече да не идва никога повече в кроманьонската ни държава! От един нищожен билет-панаир!
151
9
 
8
 
! Отговори
Турист-ентусиаст преди 1 седмица
Много ми е интерсно, ако аз, в чужбина, не съм с валиден документ/билетче при пътуване в градския транспорт, дали някой местен ще тръгне да се възмущава във Facebook , че контрольора си е е свършил работата. Туристите в България са длъжни да се информират за правилата и да ги спазват. Докога ще продължаваме да подлизурстваме по този начин в мисленето си....щом е турист, дайте да му се кланяме до земята.! Правилата са за да се спазват.....от всички!
150
1
 
26
 
! Отговори
(-_-) преди 1 седмица
Защо просто не му го е продупчил тъпaнра с тъпaнар!? Очевидно човека няма представа от идиотизмa на нашите системи за пътуване и контрол..
149
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До ларш

Тоя пък. Ти не си в ред бе момче. Къде навсякъде по света е така ?
148
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Sasho Polyaka

А бе пъпеш, от къде тоя японец ще знае какво е софииски билет и че трябва да се дупчи. Те там такива остарели технологии нямат.
147
13
 
1
 
! Отговори
Sasho Polyaka преди 1 седмица
Abe stiga gluposti Japonec ili Marsyanin li e, ne ewazno,da si kupil bileta da go dupchi praw e kontrola...
146
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 145
Българинът е силен на масата и по банкетите а когато е сам в тоалетната преживява самостоятелно култът към личността! :))))))
Европейците не са ни виновни че ни е свършила артишката! :)))))
145
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако беше еврогей бих го глобил с най-голям кеф, но японците са велики хора и не заслужават лошо отношение.
144
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Японецът бил възмутен от факта че на перфоратора не било набито "Made in Japan"! Надявал се той да му уважат рекпламацията но останал разочарован!
143
1
 
17
 
! Отговори
ФАКТ! преди 1 седмица
А бе тия тука ми трият коментарите баси комунистическата медия!