Министър Банов: Софиянци творят европейското бъдеще на града

Столицата предлага все по-добри условия за бизнес и реализация
17 сеп 2017 18:52, Анисия Иванова
14
Министър Банов: Софиянци творят европейското бъдеще на града
Архив: Булфото

В приветствие по случай Деня на София министърът на културата Боил Банов поздравява гражданите на столицата, "които пазят своята история, ценят съвремието и творят европейското бъдеще на своя град", съобщава министерството.

Прекрасният ни град - столицата на България, за пореден път отбелязва своя специален ден, на който почитаме и светите мъченици София и нейните дъщери Вяра, Надежда и Любов. За мен е чест да ви поздравя с този празник, събрал историята, духа и бъдещето на София. Тук можем да се разходим по антични римски пътища, да посетим уникални археологически паметници от много епохи, да се включим в авангардни театрални постановки, да си купим билети за оперни спектакли на световно ниво, да се насладим на стойностни изложби и изненадващи арт изяви, посочва министър Банов

По думите му, с неповторимата си атмосфера и дух на толерантност София привлича все повече туристи. Може би чарът на столицата ни се крие и в контраста между новото и старото, които живеят в невероятна симбиоза.

Днес, вярна на своя девиз, София продължава да расте пред очите ни, но остава млада по дух - древна и модерна, вечна и постоянно обновяваща се. Превръща се във все по-привлекателно място, във все по-модерен европейски град, който непрекъснато се променя, предлага все по-добри условия за бизнес инициативи и нови проекти, за успешна професионална реализация, в това число и в сферата на културните и творческите индустрии, посочва министърът на културата.

Той отбелязва и приноса на столичния кмет Йорданка Фандъкова и нейния екип градът ни не само да се развива и да изглежда все по-добре, но и да разкрива пред многобройните гости на столицата и уникалното ни културно-историческо наследство, с което с основание се гордеем.

В навечерието сме на голямо предизвикателство - Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. Голяма част от събитията, свързани с него, ще се случат в нашата столица - люлка на древни цивилизации, модерен град с хиляди различни лица. Уверен съм, че ще продължим да работим в партньорство, както и досега, и заедно ще бъдем добри домакини, завършва приветствието си за Деня на София министър Банов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европейски град, в който хората ровят по кофите и на всеки подлез просяци!!!
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селенията в София един гейпарад не може да спретне месечно, тоя седнал да говори за култура! Изгониха Азис в Турция и само Слави Трифонов остана единственият културтрегер в столицата!
10
0
 
3
 
! Отговори
gonzo преди 6 години
За мръсната дупка с алчни и подли човечета ли говориш?Няма вече приток на хора от селата и градчетата затова София е обречена.
9
0
 
2
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 6 години
До Европейско бъдещеОписваш днешното наше градче.Ориенталска работа.
8
1
 
8
 
! Отговори
Европейско бъдеще преди 6 години
Град, в който хората ходят по улиците, защото или няма тротоар, или по него са паркирали коли, град в който расовата дискриминация, корупцията и подлостта са на пиедестал. Далаверата е позитивна дума, а на способните хора са тези с кинти, които ч*кат чалга фенките и плеймейтки. Аре у лево, европейско бъдеще, с концертите на Цеца и Мишо Шамара. Само се чудя към колко още по бляскаво бъдеще ще се развие този изключителен град
7
6
 
3
 
! Отговори
Софиянец преди 6 години
София е лицето на България и когато тя върви нагоре постепенно и другата част от България ще се въздигне.
6
0
 
7
 
! Отговори
айде холан моля те преди 6 години
И като кажеш европейско,това не значи божествено.И там има добро и лошо.
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днеска гербавите *** оти явно са натоварени от цар Тиква със задачата да боядисват София в розово.
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя човек имам чувството, че не знае къде се намира, ама пуста Тиква...
3
4
 
11
 
! Отговори
София турс преди 6 години
Драги туристи, столичните статуи са грозни, защото отразяват духовната красота на бившия ни кмет Бойко Борисов. Затова статуята на Света София прилича на хидравличен крик, ударил бухал. А статуята на Алеко Константинов мяза на реклама на марково уйски. Да не говорим за статуята на цар Самуил, който със своя бляскав поглед изглежда толкова пиян, все едно е откраднал уйскито от статуята на Алеко.
2
2
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Хитри българи пратиха децата си да работят и живеят в София.Не може това да продължава дълго, със същия успех.Жалко за красивата ни страна !
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СОФИЯ ви ПОЗДРАВЯВА с ОСТАВКА!