Медици пред "Пирогов" в подкрепа на уволнения екип

Те смятат, че решението е прибързано, защото проверките още текат
29 сеп 2017 16:37,
70

Снимка: Булфото

Синдикалната секция на Конфедерацията на труда "Подкрепа" в "Пирогов" организира протест срещу уволнението на лекари, заради смъртта на пациент.

Още по темата

Медиците се събраха пред главния вход на най-голямата национална спешна клиника. Сред протестиращите бе и бившият шеф на Клиниката по спешна анестезиология и интензивно лечение в "Пирогов" професор Милан Миланов.

Той беше отстранен от консултантската си длъжност със заповед на директора Асен Балтов в началото на тази седмица.

Причина за днешния протест е уволнението на дежурния медицински екип на кабинет 126 в Спешното отделение на "Пирогов", след смъртта на 74-годишен пациент.

Въпреки течащата в момента проверка в болницата, лекарите са отстранени от длъжност, тъй като не регистрирали пациента в болничната информационна система.

Според синдикатите, решението за налагането на най-тежкото дисциплинарно наказание - уволнение, е взето прибързано.

Д-р Стоян Сопотенски каза, че цялата отговорност по случая е на завеждащия спешното отделение в момента - д-р Асен Меджидиев. Той допълни, че пациентът не е бил върнат, а е бил насочен към лечебно заведение, в което се е лекувал няколко дни, преди да потърси помощ в "Пирогов".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
2
 
! Отговори
Мая Манолова преди 6 години
*** нинова да Узакони ПРОСТИТУЦИЯТА.......и ако случайно е Грамотна, МАРИХУАНАТА. Руснаците са на Допинг, Бойко борисоф е Мутра. Вива Лас Вегас.
60
0
 
2
 
! Отговори
Зелен Гущер USD преди 6 години
Възпитаниците на Висшата Комсомолска школа в Москва, продължават да създават Безумия. Бойко Методиеф Борисофф е избягал от Лудницата. А народа бяга от Интерната България и руският окупатор. ЧАО
59
1
 
2
 
! Отговори
иванова преди 6 години
В гр. Лясковец преди години политици и журналисти обявиха лекарите за убийци. След разследване се оказа, че истината е съвсем различна. Сега отново за часове са постави присъда на деж. екип. Без да чуем тяхното становище. Това бързане на директора на Пирогов да поставя присъди преди да е приключило разследването от МЗ и мед. одит е меко казано съмнително.
58
1
 
3
 
! Отговори
Dr Ludmila Mladenova преди 6 години
Uvazaemi KolegaTakiva kato vas njama da gi vzemat i za SANITARI!Uspeh vi zelaja!
57
3
 
0
 
! Отговори
Dr Ludmila Mladenova преди 6 години
До АнонименUvazaemi GospodineAz sam zivjala 25 godini v Afrika, ne v Evropa!Prez Mart tazi godina prekarah 5 dni v PIROGOV sas bolnijat si basta i bjah iskreno UZASENA!Nai verojatno dalzite mnogo na pokoinijat Prof Zlatarski i drugi koito otavna ne sa v Pirogov.Za men li4no SMARTA e za predpo4itane v sravnenie s taka nare4enoto le4enie v PIROGOV!
56
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Лекар
55
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Позор !
54
12
 
5
 
! Отговори
Лекар преди 6 години
Като чета комемтарите си давам сметка колко *** народ има в България. Чули не дочули нещо, чели не дочели друго и мнението им категорично... Пирогов ми е дал много. И опит и знания. Но не искам да лекувам хора като вас и затова заминавам...
53
6
 
6
 
! Отговори
КРАЛИ МАРКО преди 6 години
Тези в Пирогов не са хора ,камо ли лекари. Изпитвам към тях презрение и ненавист. Корумпирани ,подкупни ***. Много се радвам че им смазват лукавите муцуни. За такива не трябва да има жалост. Пирогов е най неприветливото място за лечение на граждани.НЕКА ЗНАЯТ - ХОРАТА ВИ МРАЗЯТ !!! МНОГО!!!
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Настоящият министър Николай Петров ми постави ултиматум на мен лично да си вземем детето и да напуснем ВМА-то в отделение КАРИЛ, защото му е изтекла пътеката и няма как да остане там и да му се продължи лечението. Тогава аз го попитах: Д-р Петров Вие обричате детето ми на смърт! А той ми отговори: Не философствайте, а в понеделник да го няма разбрахте ли ме!
51
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За протест и интервюта могат да излизат навън, а за човек в безпомощно състояние на 40 метра не могат. Малко ви бият, жалки търгаши и защитници на убийци.
50
7
 
15
 
! Отговори
Ей така, преди 6 години
Както са се накиприли в защита,всички до един с отнети права ,съд и затвор. Убийци. Животът е един и всекиму мил. Отнемат човешки животи и се изтъпанили на протест. И бой с бухалки ще им е малко.Превърнахме се в жалък народ .
49
0
 
17
 
! Отговори
Толкин преди 6 години
Ама то верно сме като в Мордор...и на ваимоотношения и на физиономии го докарваме...а това би трябвало да е интелектуалния елит на нацията....
48
3
 
31
 
! Отговори
Студент преди 6 години
Привет, студент по медицина съм. Не ми е приятно да чета такива новини, не ми е приятно и от коментарите. Все още съм студент - част от асистентите ми са "хора" с емпатия и видни специалисти' други са много добри специалисти (без емпатия)' а трети не са за тази работа.Има нужда от търсене на отговорност, трябва да се отнемат дипломи и в България. Трябва да има съд. Това не важи само за нашата сфера. Стига с това колегиално прикриване!
47
0
 
15
 
! Отговори
Ddd преди 6 години
Интересно ми е ако пациента беше ром дали щяха да го върнат. Май и българите, когато водят болен роднина в здравно заведение трябва да взимат агитката със себе си, и като не се получава - бой.
46
0
 
20
 
! Отговори
Позор ! преди 6 години
Каква пародия: Наказание по КТ - дисциплинарно уволнение, от синдикатите пък твърдят че не е спазен същия този КТ - трябва да има градация на дисциплинарното наказание, а то започва от...мъмрене...позор !!! позор!!! и ще ги върнат на работа , сигурен съм...Наказанието трябва да е лишаване от лекарска практика, а не някакви кодекси, писани от синдикати....., отделно пострадалите дело да заведат.
45
0
 
1
 
! Отговори
Професор преди 6 години
До НикиСтрахотно го казахте!!!!
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докторите намаляват. За съжаление и лечителите хич ги няма.
43
3
 
12
 
! Отговори
Жалка картинка преди 6 години
Лекарите в БГ стигнаха нивото на полицията...не се усеща, кога стачкуват и кога работят...с тях и без тях все тая. Работи се на принципа - они ме лажат че ми плащат, я ги лажем че работим...добре позната картинка от социализЪма, която все още работи в тези системи които някъде в 20 век 80-тте години...
42
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези всичките да се съберат с една фадрома и у Искъра. И с тях и без тях, все тая, оставят хората да умират. Колко нагли са станали, нали? Умира пациент имащ нужда от спешна помощ, те протестират??? И вина няма??? Ако това стане в омразната Америка, с тези доктори е свършено. Ще бъдат осъдени и ще заплащат лично за починалия пациент, при това стотици хиляди. Да има някога осъден лекар? Все се измъкват. Колко родилки изтрепаха и виновен? Бакали станаха, продавачи на надежди.