В столицата ще никне "Новата гора на София"

120 000 дървета ще бъдат засадени на 225 дка в Суходол
20 окт 2017 19:22, Анисия Иванова
4
В столицата ще никне "Новата гора на София"
Архив: Булфото

Столичната община ще постави официално началото на залесителската инициатива "Новата гора на София", в рамките на която ще бъдат засадени над 120 000 дървета, съобщиха от общината.

Засаждането започва утре от 11.00 ч., като ще продължи всяка събота и неделя до 3 декември.

Дърветата ще бъдат засадени в кв. "Суходол", в близост до рекултивираното депо, и ще заемат площ от 225 дка. По план всичките трябва да бъдат засадени в рамките на три залесителни сезона - до края на 2018 г.

Фиданките за първия залесителен сезон, който ще продължи до 3 декември, са предоставени от неправителствена организация.

"Новата гора на София ще трансформира общински пустеещи земи в гора от липа и акация, обособявайки нов зелен филтър в близост до града. За да се случи това обаче, бихме искали да се обърнем с покана за участие в самото засаждане към всички софиянци и гости на града, както към отделните хора и семейства, така и към представителите на бизнеса и институциите, с призив да се организират и да дойдат заедно да посадят дървета в гората", е заявила зам.-кметът по екологията на Столичната община Йоана Христова, цитирана в съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баш през зимата ли ще засаждате дървета, пак *** работа.
1
4
 
31
 
! Отговори
ром от Сухиндол преди 6 години
Отлично, ще има дърва за огрев за целия катун