"Ускорител на елементарни частици" или кацнал на една "зебра"

"Сузики", паркирано на възлов столичен булевард, хит в социалните мрежи
Обновена: 22 яну 2018 13:11 | 22 яну 2018 11:45, Екип на Dnes.bg
39
"Ускорител на елементарни частици" или кацнал на една "зебра"
Снимка: Dnes.bg
Снимки, показващи как автомобил брутално е паркиран върху пешеходна пътека на възлов столичен булевард, станаха хит в социалните мрежи през уикенда.
 
Кадрите, заснети и публикувани в събота на обяд, предизвикаха истински бум в една от най-посещаваните страници във Facebook - тази на "Люлин".
 
На фотосите се вижда как шофьор на жълто "Сузики Алто" нагло е спрял возилото си върху пешеходна пътека и то по нейната дължина, а зад него майка бутаща количка се чуди как да пресече едно от най-натоварените трасета в Люлин - това на бул. "Джавахарлал Неру".
 
Колата е "кацнала" не само върху пешеходната пътека, но е и оставена невъзмутимо върху цялото дясно платно на трасето, по което се движи и тролей №7, чиято спирка се намира в съседство. 
 
Живеещи в тази част на квартала се свързаха с редакцията на Dnes.bg: 
 
"Вие сте най-популярната и посещавана интернет медия в България и се надяваме чрез вас да се вземат някакви мерки за подобни абсурдни неща в района. Подобна бруталност не е новина за това трасе и за тази пешеходна пътека.
"Ускорител на елементарни частици" или кацнал на една "зебра"
 
Инцидентите тук са постоянно явление. Паркира се най-нагло и невъзмутимо, при забележка се търси саморазправа и се правят заплахи и закани. Все едно още живеем в мутренските времена.
 
Пешеходната пътека е тип "легнал полицай" и по нея непрекъснато преминават майки с бебешки колички и дечица от прилежащата ясла, ученици от близкото школо, както и възрастни хора, но дори и това не пречи на нагледците.
 
"Вечер пък този булевард се превръща в трасе за гонки и дрифтове. Полицаите естествено се правят, че нищо нередно не се случва и най-невъзмутимо си лапат понички в отсрещното заведение, написаха ни хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
11
 
! Отговори
възмутен преди 6 години
Ако без различието на полицията бъде нарушено и глобят бързо водача 1000 лева, тои повече няма да спира повече така. Голямата глоба е най поучителната мярка. След нея нарушителите ще бъдат много дисциплинирани. Този водач освен голяма глоба, трябва да бъде и на проверочен изпит. Полицаите в този район когато са били на работа, трябва да бъдат санкционирани за без действието си. От такива глоби за без действие на полицаите на колегите им заплатите ще се увеличават. Справедливо нали.
35
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
MEGDUBLOKOVITE PROSTRANSTVA TREBVA DA SE POLZUVAT SAMO ZA PARKIRANE NA KOLI--ZA RAZHODKA I IGRI NA DEZATA SI IMA GRADSKI PARKOVE.
34
0
 
11
 
! Отговори
1984 преди 6 години
Бла бла....На кой му пука ко стаа от тези дет требе да им пука???Само си чешем клавиатурите..
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КрайЛуд ли си? Естествено, че ще си хвърля материала от *** до кофите, защото няма такъв определен. Кофите за отпадъци нямат капаци, защото са запекли и често не може нито да се отвори или затвори. Фасадите е друга работа.!
32
3
 
21
 
! Отговори
Край преди 6 години
От мен запомнете едно. Народ дето:1. паркира на тротоара/градинката/пешеходката/ площадката;2.си хвърля тоалетните чинии и дограмата до кофите за отпадъци;3. не знае че кофите за отпадъци имат капаци;4.не си събира от кучетата ценностите по тротоара;5.не си маже фасадите и не ги боядиства;НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОПРАВИТакъв народ го оправят.
31
1
 
11
 
! Отговори
Край преди 6 години
Ако това ви утешава в Прищина е същото. "колите" са само мерцедес ако ще и 73 та. употреба. Технически прегледи СЪЩО няма. Само дето там нямаше и номера доскоро. Нормалните хора се изнесоха от България. Остана ...
30
2
 
19
 
! Отговори
Край преди 6 години
Българина подобно на рома е стихия. Попитайте в един блок какво да се направи на мястото до него 85% ще кажат паркинг 10% градинка и сигурно 5% детска площадка.Българина без "кола" не може като ром без кон.За него е НОРМАЛНО да се тури на тротоара "когато няма къде" а в един голям град винаги няма къде. В Истанбул кола на тротоар не можеш да видиш. Оправията е БОЙ.
29
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората се държат ид.иотски, не защото са поставени в ид.иотски условия, а защото така им изнася ! Има доста хора, които въпреки тези условия се държат нормално и отговорно със съгражданите си. Българинът правила не обича ! Както е казал Вуте "Закона е врата у полЕ, само лудия влиза у нея". В Люлин има достатъчно места за паркиране това не е центъра, но като си е решил въпросния нарушител, че го мързи, каквито и доводи да му извадиш, нищо няма да промениш. Трябват си солени глоби !
28
0
 
8
 
! Отговори
вица за казана в ада преди 6 години
Хората са поставени в и0диотски условия и за това се държат и0диотски. На снимка 2 онзи сивия защо не му записахте номера, същия където е кацнал на тротоара с 4те гуми. Имаме пълна анархия, а от нея се облагодетелстват дадени единици и озлобени-озверели хора които също нарушават правилата, защото няма как, но да снимат някой друг(граждански дълг друг път. чисто зверило). Пълна помия е работата.
27
2
 
10
 
! Отговори
Млад шофьор преди 6 години
Нарушенията на правилника за движения в кв. Люлин край нямат. От пет години имам честта да живея в това сборище на родната действителност и всеки ден се изумявам колко изобретателен е "софиянеца"-джигит. Поредната наглост беше паркирането по алеите в градинките предназначени за разходки, а какво остава за спазване на 5 метра от кръстовище или пък 5 метра преди пешеходна пътека ? Един джигит беше спрял точно на пешеходната пътека и като му направих забележка ми отговори с "Ама аз преча ли ?"
26
1
 
17
 
! Отговори
Путев преди 6 години
Край! Тая статия преля чашата! Всичко бях готов да чуя от днес.бг, но да нарекат това жълтото нещо "автомобил" - не, не и не! Не мога да го приема.
25
0
 
25
 
! Отговори
Край преди 6 години
До гражданин - точно така е. Ако закъснееш с 2мин. да си пуснеш есемес за зоната - слагат скоба от Градска мобилност АКО паркираш на тротоара до зоната - проблем няма. Кат трябва да дойде и това я стане в същия ден я не. Абсурдистан.
24
1
 
19
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
До задълженияМинете по Шишман (на 50 метра от МВР!). На всеки ъгъл има незаконно паркирана кола.Това създава опасност и за пешходци и за коли.Много пъти обръщах внимание на полицаи от КАТ за текова паркиране, но те всеки път ме пращатат към "Паркинги и гаражи" на общината. А служителите на общината отговарят, че "ъглите" са извън синята зона и те не отговарят за неправилно паркиране.***!
23
2
 
16
 
! Отговори
Край преди 6 години
Властта допусна в града да има 2 пъти повече коли от законните места на които могат да се паркират - резултата е задръстване на целия град и задушаване в газове от вехти трошки. С Стрелбище на тротоара има катастрофирала джета - на нея пише -продава на части и телефон. Това е от повече от година. Тротоара му е автоморга на човека. Санкция? забравете - тук може всичко.
22
0
 
33
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
Бе стига с тия нарицателни. С ел.яни, та с.еля.ни. Българският селянин, в по-голямата си част е един отруден и честен човек, който е направил за тази държава много. Но селя.ндур е по-правилния темин. Не знам защо, но този термин подхожда повече на голяма част от гражданите, отколкото на тия родени и живеещи на село...
21
1
 
21
 
! Отговори
Край преди 6 години
Не може да успява народ дето не признава никакви правила и ред. Властта му е като него за това не го санкционира. София по начина на паркиране е като Прищина и Момбай. Това е невъзможно в Европа и даже в Истанбул /Белград/ Солун.
20
1
 
32
 
! Отговори
задължения преди 6 години
Полиция и КАТ пак са на протест за високи заплати. Кога ще има наказания за дремещите по район ?.
19
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един от гласоподавателите на ***..... За тях това е нормално.
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В КАТ и градска мобилност има ли сигнали? Ако НЕ значи няма какво да се възмущавате, сами сте си виновни, ако ДА сега работа на журналистите е да разследват какво се е случило с тези сигнали, да се притиснат бюрократите с дебели дупета, да се размърдат и да накажат виновните за действията и бездействията си хора.
17
3
 
28
 
! Отговори
Azov преди 6 години
Четейки коментарите ви осъзнавам една голяма (и забавна) ирония. Всички граждани на България, изк. София, са селяни за столичани. Зли същества, които цапат, мърсят въздуха, езиковата им култура е обект за подигравки, не могат да шофират, всичко постигнато от тях се принизява, защото е постигнато някъде там, на "село". А софиянци като емигрират в чужбина получават същото отношение - подигравки за маниерите им, навиците на шофиране, образованието и ганьовщината им.