София, бул. "Брюксел": Знак до знака... води до опасност при шофиране

Сигнал за лоша организация на движението бе подаден от гражданин в HelpBook
22 фев 2018 16:30,
33

Сигнал за лоша организация на движението по столичния бул. "Брюксел" бе подаден от гражданин в платформата за сигнали – HelpBook.

"Когато се движиш в посока към летището, ограничението на скоростта в стария участък на бул. "Брюксел" е 80 км/час. И докато караш, спазвайки това ограничение, изведнъж в края на спускането от моста на стария участък, преди новата отбивка за Терминал 1, в изневиделица започват да "изскачат" знаци за ограничаване на скоростта от 80 на 60 до 40 км/час, като отстоянието в тази поредица е около 20-ина метра от знак до знак. Тоест, ако трябва да се спазват ограниченията, налагани от знаците, за около 40 метра автомобилите трябва да забавят скоростта си с 40 км/час, което по моя преценка ще е равносилно на рязко забавяне на скоростта и то по наклон в натоварен пътен участък", разказва в своя сигнал гражданинът.

"Както ще видите във видеото, направено от автомобил, който се движи с 80 км/час към Терминал 2, знаците буквално следват един след друг и не оставят време за нормално и безопасно намаляване на скоростта", подчертава още той.

Според Чл. 14. ал 1 от НАРЕДБА № 18 oт 23.07.2001 г. за сигнализация на пътищата с пътни знаци, пътните знаци и другите средства за сигнализиране трябва да са видими от разстояние, което позволява на водача своевременно да предприеме действия за осигуряване безопасността на движението. А според ал. 2, минималното разстояние за видимост на пътния знак (в m), в зависимост от скоростта на движение V (в km/h), е, както следва:

1. при V до 30 km/h - 50 m;
2. при V до 50 km/h - 100 m;
3. при V до 90 km/h - 150 m;
4. при V над 90 km/h - 250 m.


Гражданинът разчита на компетентна оценка на място от специалисти.

"Надявам се, че в резултат на преоценката на организацията на движението в този участък, ще се увеличат отстоянията между знаците. Апелирам и за поставяне на знак, обозначаващ броя на пътните ленти и посоките за движение по тях", се посочва още в сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
5
 
! Отговори
Знаци преди 6 години
Да огледат и от другата страна на бул.Брюксел около хотела платната се обединяват и знаците за предимство са криви и не се виждат и хора каращи за първи път от там могат да направят беля
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страната на Билбордовете
20
1
 
12
 
! Отговори
българина преди 6 години
половината знаци по пътищата на България са безмислени, грешни, некомпетентни, абсурдни, гротескни и дори опасни! един знак има смисъл ако е видим, ясен и смислен за конкретното място. съгласно правилника един знак отменя предходния специално за скоростта, ако извънградско има 60, то до кога трябва да карам с 60 ако следващите 50 км няма знак 90? абсурди колкото искаш. комисиите посатвящи знаци са от компетентни хора, колкото бб е професор....
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като качвате тези видео материали проверявате ли ги дали тръгват редовно не работят.
18
16
 
12
 
! Отговори
А преди 6 години
Ако караш с 90 км и виждаш ,а ти виждаш от 50-60 метра ,че има знак 60км в час ти трябва да започнеш да намаляваш и при следващият знак 50 ти трябва да си вече на 55-60 км в час и на 40 вече си на 45 км. Я не се правете на "улуви" ,ако спазваме скорста то винаги можем да намалим ,а не да се гоним по пътищата и да се правим на голями шофьори .
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ламаринените работилници нали трябва да вземат пари! Тука наблъскаха всички знаци на 100 метра участък, а там където наистина трябва да има - няма! През 20 метра знак подир знак че пътя е с предимство пред другите, а на няколко тесни участъка извън населеното място където има отстрани мантинели, мостчета, водосточни тръби никакъв знак да се знае кой трябва да пусне насрещния!
16
0
 
9
 
! Отговори
селчо преди 6 години
До ШопИ в столицата много инфрастуктурни проекти са осъществени по същия начин. Отделно София има милиарден бюджет, който в най-добрия случяй се харчи неразумно и хаотично.
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Масов случай е навсякъде из България, да си караш с разрешените 90 км/час извън населено място и изведнъж да се натресеш на знак за ограничение на скоростта на 60, 50 или 40 км/час и колкото и да натискаш спирачки, често не можеш да спазиш веднага ограничението. Мисля, че по-рано имаше някакво ограничение да не се слагат знаци, с повече от 20 км/час разлика, когато ти намаляват разрешената скорост, но не помня дали имаше и минимално разстояние между знаците, т.е. точно това, за което пише тук.
14
7
 
12
 
! Отговори
селчо преди 6 години
Драги софиянци,Посетете някое градче от дълбоката провинция. Вижте потдържаните паркове.Вижте тротоарите с плочки.Вижте изкърпените малки улички. Знайте, че дори на база глава от населението това са градчета с несравнимо по-малък бюджет от столицата. И после питайте иначе миловидната даскалица Фандъкова за какво харчи милиардния ви бюджет.
13
6
 
5
 
! Отговори
Тактика преди 6 години
Това 80-60-40 е за тези които излизат -завиват надясно ,а не за тези които карат направо.
12
4
 
4
 
! Отговори
До 10 преди 6 години
Винаги съм се чудил и чак сега разбирам защо софиянците ( особено когато са ядосани) се обръщат един към друг с "Ей селянино!" :)))
11
3
 
34
 
! Отговори
Шофьор преди 6 години
Знаците бяха поставени във връзка с ремонтните дейности. След отварянето на новите отсечки, табелите просто не са премахнати, което говори за пълно безхаберие и незаинтересованост. В белите страни трябва да последва глоба за отговорните лица.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
- "всеки гражданин разчита на компетентната оценка на специалиста."ТАКАВА НЯМА НИТО ЗА ЗНАЦИ НИТО В ИНСТИТУЦИИ.
9
7
 
10
 
! Отговори
ДО 7 преди 6 години
ПРАВ СТЕ ДА ВМЕТНА САМО ЧЕ ДАЖЕ НА КОЛИТЕ ИМА БУКВА (С)--->СЕЛО *** СЕЛЯНИН...СОФИЯ Е СЪЗДАДЕНА КОГАТО СА ОБЕДЕНЕНИ 28 СЕЛА МОЖЕ ДА ПРОВЕРИТЕ В СПРАВОЧНИЦИ ЗАТОВА И КОРЕНЯК СОФИЯНЦИТЕ СА СИ ЧИСТИ СЕЛЯНИ ПО МАНТАЛИТЕТ И ПОВЕДЕНИЕ...
8
0
 
30
 
! Отговори
Чичо Тони преди 6 години
Пътищата в цяла България са осеяни с абсурдни ограничения. Някои от знаците са "забравени" след ремонти, други са поставени от чиста глупост да се симулира активност и да се оправдае някоя катастрофа станала по съвсем различни причини, трети (близо до населени места) за да могат КАТ да събират глоби без да им се налага да пътуват надалече. И понеже са абсурдни те не се спазват и КАТ събират глоби!
7
0
 
16
 
! Отговори
МИТКО БОМБАТА преди 6 години
ЕДНО ДОПЪЛНЕНИЕ АПИ ЗАЩО НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА КЕЛЯВИ ПЪТИЩА УЖ СТОЛИЦА А КАМЕРАТА СЕ ТРЕСЕ СЪС СТРАШНА СИЛА ВИБРАЦИИ ОТ НЕРАВНА ПЪТНА НАСТИЛКА ...ОБРЪЩАМ ВНИМАНИЕ ЧЕ ПРИ НАВЛИЗАНЕ НА ПРЕВОЗНОТО СРЕДСТВО НА НОВИЯ АСФАЛТ ТРЕСЕНЕТО ПРОДЪЛЖИ И СИЛНИТЕ ВИБРАЦИИ...КАК И КОЙ ПРИЕМА ПЪТИЩАТА ЗА ГОТОВИ СЛЕД АСФАЛТИРАНЕ ТАКИВА ВЪЛНИ И ВИБРАЦИИ ПО ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ....
6
3
 
34
 
! Отговори
сф преди 6 години
За само 100 години София от 20 хилядно градче без улици и тротоари се разраства до почни 2 милиионен град. Проектиран и строен често от хора без нужния капацитет днес представлява едно голяма село.За пример ще посоча факта, че това е населено място с патологична липса на тротоари. във връзка с дописката - ако живееш в жк. Дружба 1 и работиш в района на Нова телевизия, разтояние около 500 метра, няма как да се предвижиш от дома до работата пеша без да те сгази кола или да се окаляш до ушите.
5
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Десет години *** и преди това още няколко пожарникар управляват София вие какво очаквахте?
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
както всички направии на Тикуата и неговата шайка
3
2
 
16
 
! Отговори
?!? преди 6 години
Ограничението на околовръстен път също е меко казано "скандално". За сметка на това пък почти никой не го спазва. Там реално ограничение от 100км. е напълно в рамките на нормалното.