Ларгото отново е за ремонт! Каква е причината?

Проблемът с отводняването е основен, смята журналист
16 мар 2018 14:15, Анисия Иванова
55

Две години след основния ремонт на комплекс "Антична Сердика" се оказа, че част от инфраструктурата е в окаяно състояние. Кой е виновен за поредния ремонт на ремонта и за чия е отговорността за счупените плочки, извадените павета и неработещото осветление?

Още по темата

"Става въпрос за пари. Това не е единичен случай. Налице са редица безобразия от страна на Министерството на културата през последните години. В случая са похарчени 17 млн. и 700 хил. лева и имайки предвид, че гаранцията на обекта е 20 години, всеки сам може да направи изводите си", коментира пред Bulgaria ON AIR скулпторът проф. Велислав Минеков.

По думите му основният проблем обаче е, че се руши културното ни наследство.

Не на такова мнение се оказа журналистът Юлий Москов. Според него това, че няколко плочки са се счупили не е повод за драма.

"Трябва да бъде ясно, че всички средства, вложени в ремонта на aнтична Сердика, са европейски, българският данъкоплатец не е платил нищо от джоба си. Посочете ми място в света, където тротоарите не се рушат и няма счупени плочки?", попита той.

Юлий Москов подчерта, че проблемът с отводняването в строителството е основопологащ и в случая става въпрос за огромна площ от над 5 хил. кв. м., чието отводняване, без да предизвика то наводняване на околните улици, е сложен инженерно-технически въпрос.

"За целта се прилагат нови и необичайни технологии, които в България до момента не са били използвани. Затова е напълно възможно да се появи технически проблем, който не е в резултат от некачествен ремонт или кражба", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква е причината ли? Ами тя е ясна - некачественото строителство и стремежът да се присвоят възможно най-много пари.
31
2
 
17
 
! Отговори
Народен Съд преди 6 години
Праз.ноглавият го каза в Турция,след реставрацията на св София....при нас щеше да струва не 8 а 80 милиона.Ако това не е корупция......и то призната от Главата на мафията.
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде сега да се отпуснат още едни 17 милиона, че костюмарчетата за 2 години ги изхарчиха, като се задели някоя друга стотинка за ремонта... След още 2 години пак!
29
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виновни са бавноразвиващите се гласоподаватели на Гроб.А те са едни по-тъмни,необразовани калинки и бюрократи,които знаят че ако е няма хранилката от Хунтата,са загубени.Кой би наел такива за.губеняци....освен Америка Против България,за да тролят по форумите.
28
0
 
14
 
! Отговори
А стига де!!!!!! преди 6 години
Софиянци ще дадат на Фандъ**а още 17 милиона и готово.Пък ако пак не стане още 17 мил. би трябвало вече да запушат дупката ....... и !
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днесаджии , не вярвах ме дори думата swedish на български ще цензурирате със звездички , срам за вашия сайт! Как да нарека кафевите ни съграждани и "сънародници " /по паспорт де / , ммм?
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 18Не знам на кого и защо отговаряш, но доколкото си спомням правописа, че беше доста отдавна глуБчо се пише с П глуПчо .
25
2
 
15
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 6 години
Управлението на Гроб!
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е нужен анонса "Защо ли?" Знаем икономиката на "демоНкрацията" ремонт на ремонтите!!!!Не може ремонт за 1000 лв. примерно да го правиш за 1,00лв., а разликата се изпарява и няма пари!
23
1
 
13
 
! Отговори
варненец преди 6 години
Причината е лошия прект и изпълнението от " шведите" ," майстори" ! Аз искам в нашата столица да е гранит и мрамор навсякъде , а не тез еФтини турски плочки или павенца не знам как да ги нарека , със скандална цветова гама , чупещи се като вафли ! Витошка е същата трагедия и НДК също , долу ГЕРБ!
22
2
 
19
 
! Отговори
ГЕРБ в действие преди 6 години
ГЕРБ в цялата му прелест. Крадат като за последно. Така и *** не бяха крали.
21
0
 
15
 
! Отговори
До 18 преди 6 години
Ремонта в къщи си го плащам сам,сам си намирам работници и сам си нося последствията.А обществените поръчки са от джоба на всички нас.Не искам моите пари да отиват в джобовете на корумпирани политици и некадърни изпълнители.
20
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква ли е причинара???Много просто - ГЕРБ КРАДЕ, АМА КРАДЕ КАТО ЗА СВЕТОВНО!!!
19
0
 
14
 
! Отговори
1 преди 6 години
Възможно ли е останките под ларгото да го надживеят в следващите пет години ?
18
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 15 Абе глубчо , като правиш ремонт в къщи и нищо не става качествено , ГЕРБ или БСП са ти виновни. Просто няма работници , които знаят какво правят . Това е истината , докато не ти съсипят къщата или апартамента няма да повярваш .
17
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Трябва да бъде ясно, че всички средства, вложени в ремонта на aнтична Сердика, са европейски, българският данъкоплатец не е платил нищо от джоба си."- ние не внасяме ли пари в ЕС, бе ***?
16
1
 
20
 
! Отговори
Всеки знае преди 6 години
Причината-УСВОЯВАНЕ.
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
каква змия е ГЕРБ-ера,, точно като ББ и ЦЦ ,, върту суче ..и нали е добре платен зашитава кражбата на милиони..мръсни гербери,, амо ПУТИН ще ви оправи вас,,шат на патката главата
14
1
 
13
 
! Отговори
akud преди 6 години
тозиНещастник Юлий Москов от къде го спуснаха
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е , че братята от махалите са работници. Как точно си обяснявате , че на всеки работник стои на главата му един технически ръководител . Шведските работници умират от мерак да работят.