Ларгото отново е за ремонт! Каква е причината?

Проблемът с отводняването е основен, смята журналист
16 мар 2018 14:15, Анисия Иванова
55

Две години след основния ремонт на комплекс "Антична Сердика" се оказа, че част от инфраструктурата е в окаяно състояние. Кой е виновен за поредния ремонт на ремонта и за чия е отговорността за счупените плочки, извадените павета и неработещото осветление?

Още по темата

"Става въпрос за пари. Това не е единичен случай. Налице са редица безобразия от страна на Министерството на културата през последните години. В случая са похарчени 17 млн. и 700 хил. лева и имайки предвид, че гаранцията на обекта е 20 години, всеки сам може да направи изводите си", коментира пред Bulgaria ON AIR скулпторът проф. Велислав Минеков.

По думите му основният проблем обаче е, че се руши културното ни наследство.

Не на такова мнение се оказа журналистът Юлий Москов. Според него това, че няколко плочки са се счупили не е повод за драма.

"Трябва да бъде ясно, че всички средства, вложени в ремонта на aнтична Сердика, са европейски, българският данъкоплатец не е платил нищо от джоба си. Посочете ми място в света, където тротоарите не се рушат и няма счупени плочки?", попита той.

Юлий Москов подчерта, че проблемът с отводняването в строителството е основопологащ и в случая става въпрос за огромна площ от над 5 хил. кв. м., чието отводняване, без да предизвика то наводняване на околните улици, е сложен инженерно-технически въпрос.

"За целта се прилагат нови и необичайни технологии, които в България до момента не са били използвани. Затова е напълно възможно да се появи технически проблем, който не е в резултат от некачествен ремонт или кражба", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали са усвоени паритe :), какво искате още - качество при обществените поръчки ли хахахаха
11
2
 
16
 
! Отговори
Откактто преди 6 години
ни налази герберастията, всеки стана специалист по всичко, що някакъв журналист да не се изказва по сложни инженерни, според него, въпроси.
10
0
 
22
 
! Отговори
... преди 6 години
Значи ето какво разбират разни *** от нещата: "Трябва да бъде ясно, че всички средства, вложени в ремонта на aнтична Сердика, са европейски, българският данъкоплатец не е платил нищо от джоба си." Абре смотано журналист тия евро пари не са ли дадени от БГ държава на европата бре? Ай да ти се невидяло и на смотаното журналист! България плаща членска вноска в европата бре мискин! Бах ти журналиста бах ти животното ей! Едно виждам аз и тоя също като монтажниците не си рабира от работата!
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква е причината?Що за въпрос.Погледнете плочките и по бул.Витоша,и колчетата в подлеза на НДК,и циментираните дървета и кривите бордюри и дупките след ремонтите и....да изреждам ли още или вече се сетихте???
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Ларгото вече се видя каква я сътвориха следващия хит ще е НДК-то. Там ще къде ,къде по-забавно и пак ще ръсят, че още е в гаранция пропускайки да споменат както винаги кой е ха.пнал комисионните.
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
причината е ББ! Кръстете го на него. НА една неасвалтирана улица гражданите нали сложиха табелка "Б.Борисов" Аз от работа акто се прибирам сега напролет, лавирам между дупките.
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
този "журналист" Москов се изказва компетентно по всички казуси. Последно ръсеше мозък в защита на втория лифт на Банско. Сегашното му изказване е също мега неадекватно. Навсякъде в цивилизованите градове, особено европейските столици, градските центрове са перфектно направени откъм инфраструктура - с качествени и дълготрайни материали, с мисъл и внимание към детайла. Само в София дори "новите" обекти изгледжат като евтина бутафория - пълна безвкусица, некад.ъ.рност и с.вин.щина...
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали знаете как се печели търг за ремонт при обявена най-ниска цена от дадена фирма ?Печели го тази фирма която предложи поне 3 пъти по-висока за да има все пак и с какво да се извърши ремонта.
4
0
 
23
 
! Отговори
тъпчо преди 6 години
Причината е да се "усвоят" едни пари, че предните свършиха.
3
0
 
28
 
! Отговори
zeus преди 6 години
На Витошка плочките също са се надигнали да видят колко кинти е откраднала Картофената принцеса от ремонта ;)
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това да си журналист, значи разбирач по всичко .... ае да ходи на ...
1
0
 
34
 
! Отговори
www преди 6 години
Причината за този проблем, както и за редица други, е, че ни управлява абсолютно неграмотен премиер. Според старата народна приказка "Откъм главата се ввонява рибата!"