На земята, по очи и в белезници! Наказанието за един гратисчия?

Младеж бе закопчан на спирка в кв. "Люлин" в София
Обновена: 18 юни 2018 16:26 | 18 юни 2018 12:00,
226
На земята, по очи и в белезници! Наказанието за един гратисчия?
Кадър: Facebook

Млад мъж бе наказан с белезници и поваляне по очи на земята на софийска спирка.

Видео как двама полицаи са притиснали младия мъж и го закопчават се появи в социалната мрежа Facebook.

Случката се разиграва близо до трамвайна спирка, в района на метростанция "Западен парк", съобщи потребител на Facebook. Той е озаглавил видеото си: "Билети и карти за проверка".

"За един билет!", чува се мъж, който се възмущава зад кадър.

"Хората на спирката, станали свидетели на цялата ситуация твърдяха, че е задари билет. Това се и чува в клипа. Каква точно е предисторията - не мога да ви кажа, започнах записа веднага след като видях случващото се", пише Атанас Янакиев.

 

Клипът, публикуван от него, е получил над 600 реакции и е споделен над 100 пъти само за час. Коментарите са над 200, в които хората се възмущават от тежкото наказание.

"Това момче е от Люлин. Казва се Дидо и има епилепсия и въобще не е добре, получава постоянно припадъци", пише в един от тях.

Според информация на Dnes.bg младежът е арестуван, защото е псувал и обиждал полицаите.

"Опасен гратисчия", иронизира друг, а трети пита дали ако момчето беше син на някой от полицаите, щяха да се отнесат така с него. "Позор за българската полиция", заключава жена в коментара си.

"За милиони няма закони, за кокошка няма прошка...", обобщава друг коментар.

"Убийците са на свобода, а те тръгнали да се правят на велики на момче без билет", допълва трети.

Има и защитници на акцията.

"Правилно! Няма да плащаме всички останали като попове, а други да са големи тарикати. Винаги съм се изумявал как редовни пътници защитават нередовни от контролите", пише потребител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
4
 
6
 
! Отговори
България 21век преди 5 години
Първо е не законно единия с жилетката не е полицай а се меша,второ има наредба в какви случай се използват помощни средства,трето тона е позор за българската полиция....
63
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ми пука дали е с епилепсия или не - ще си дупчи билет! Ако налита на бой ще го свалят на земята по очи по начина във видеото! Не ми пука дали е *** или българин! Омръзнало ми е от дребни тарикати! За да извикат полиция, значи е започнал да буйства! Контролите не се движат с патрулки! Напомням, че оня който наръга момчето в 83 беше БЪЛГАРИН!
62
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега да ги наградят тези полицаи със по един медал от трите най дългия.
61
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напълни се и в Солун с кафяви. Ужас. Откакто България и Румъния са в ЕС много кафяви идват.
60
0
 
7
 
! Отговори
Гогата преди 5 години
До Анонимен 51: Абсолютно прав си, пич ! Ще добавя, че в държава, в която редът и дисциплината са пренебрегвани системно, се настанява хаосът и престъпността. От които всички реват...Или не всички, някои плуват в свои води !
59
2
 
22
 
! Отговори
1 преди 5 години
абре *** в чужбина без билети ли се возите? хайде напсувай ватмана някъде другаде да видих как ще търкаш нара...
58
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уточнение от МВР:"Само гражданите от маалата имат право да се возят без билет, моля всички останали да дупчат да не се наказваме..."
57
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В чужбина тези от маалата не могат да се возят гратис. Факт. Ама били розови, пембени, кафяви... На никой не му пука. Само в Абсурдистан всичко им е позволено.А тук продължават да се возят без билет, а българите ги пребиват, като това момче от видеото, и после защо всеки мрази ***.
56
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страшна полиция имаме с дедо полицай с белите коси заради билетче. Ако така действаха срещу мутрите, Румен Ангелов, Пелов, Панчев и още знайни и незнайни подобни би било по добре.Но тоз без билетчето се оказа по страшен. Пред слабите показват " мъжество" , а пред по силните слугинаж.
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 58...ти какъв си...афганистанец ли..талибан че говориш в мн.число...И ти си в общият кюп...демек мъ.ша....
54
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тези от маалата какви са?Зле облечени, лошо миришат, невъзпитани, български не знаят, закони не спазват, битови сметки на плащат, самонастаняват се и строят в чужди имоти...
53
10
 
7
 
! Отговори
Веган преди 5 години
Ако има епилепсия щеше да има инвалидна карта за транспорта.Абсолютно правилна и адекватна реакция на полицаите.Тези гратисчии са научени така в живота, същото правят и с тока и с водата и т.н, а ние останалите "***" да плащаме.
52
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От някъде трябва да се почне, та дори и заради един билет. Но дали така биха постъпили полицайте срещу бабанките заплашвали депутата. Там ще са по-ниски от тревата.
51
0
 
16
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
Де да бяха така адекватни полицаите и при други нарушения...
50
3
 
11
 
! Отговори
Миналата година преди 5 години
бяхме на екскурзия в Амстердам. Първото нещо, което ни предупредиха беше да не си и помисляме да пътуваме без билет в градския транспорт. Глобите били много жестоки. Една вечер станахме свидетели как глобиха един гратисчия във влака. Беше чужденец естествено. Двама изтупани проверяващи в униформи си му написаха фиша, оня си даде личната карта и дори и не помисли да оказва съпротива. Чинно отговори на всички въпроси. Защо ли? И какво ли щеше да му се случи ако беше оказал съпротива?
49
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този щом е стигнал до белезници, значи е буйствал яко на полицаите.Нормално да му сложат белезници а и не само.Дано да е изял после някой ритник за да му дойде акъла на наркомана гаден.Или е наркоман или ром, то друг гратис не се вози.
48
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А в същия момент на убийци,мародери,национални предатели и на любимия електорат се кланят даже всички тези служители и пазители на закона
47
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В чужбина ще видите двоен стандарт, ама друг път, всички си дупчат, а не еднио да ги ритат по земята в белезници, а други само заради цвета на кожата им да не ги проверяват. Айде стига сте лъгали. Проблемът е точно в двойният стандарт.
46
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да дупча билети!Това е моят начин да протестирам срещу незаконните цени.Елате да ме хванете.А скоро и на площада срещу цени на ток, парно, газ.
45
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От коментарите отново се потвърждава, което винаги се е знаело - българина не обича правилата. Не обича да си плаща, не обича да бъдат наказвани престъпници, не обича да кара по правилата.Таа, има да почакате, докато живота ви се нормализира. Или просто да избягате от СЕБЕ СИ, т.е. да заживеете извън БГ и насила да почнете да спазвате правилата.