На земята, по очи и в белезници! Наказанието за един гратисчия?

Младеж бе закопчан на спирка в кв. "Люлин" в София
Обновена: 18 юни 2018 16:26 | 18 юни 2018 12:00,
226
На земята, по очи и в белезници! Наказанието за един гратисчия?
Кадър: Facebook

Млад мъж бе наказан с белезници и поваляне по очи на земята на софийска спирка.

Видео как двама полицаи са притиснали младия мъж и го закопчават се появи в социалната мрежа Facebook.

Случката се разиграва близо до трамвайна спирка, в района на метростанция "Западен парк", съобщи потребител на Facebook. Той е озаглавил видеото си: "Билети и карти за проверка".

"За един билет!", чува се мъж, който се възмущава зад кадър.

"Хората на спирката, станали свидетели на цялата ситуация твърдяха, че е задари билет. Това се и чува в клипа. Каква точно е предисторията - не мога да ви кажа, започнах записа веднага след като видях случващото се", пише Атанас Янакиев.

 

Клипът, публикуван от него, е получил над 600 реакции и е споделен над 100 пъти само за час. Коментарите са над 200, в които хората се възмущават от тежкото наказание.

"Това момче е от Люлин. Казва се Дидо и има епилепсия и въобще не е добре, получава постоянно припадъци", пише в един от тях.

Според информация на Dnes.bg младежът е арестуван, защото е псувал и обиждал полицаите.

"Опасен гратисчия", иронизира друг, а трети пита дали ако момчето беше син на някой от полицаите, щяха да се отнесат така с него. "Позор за българската полиция", заключава жена в коментара си.

"За милиони няма закони, за кокошка няма прошка...", обобщава друг коментар.

"Убийците са на свобода, а те тръгнали да се правят на велики на момче без билет", допълва трети.

Има и защитници на акцията.

"Правилно! Няма да плащаме всички останали като попове, а други да са големи тарикати. Винаги съм се изумявал как редовни пътници защитават нередовни от контролите", пише потребител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
13
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Не е това начинът, може би трябва да се направи, ако е възможно, да не можеш да се качиш в превозното средство без превозен документ. А не както е сега страхотен ресурс от хора (контроли и полицаи даже). Иначе трябва транспорта да се плаща, но не видях полицаите да слагат белезници на тумбите роми, возещи се без билет. И не е правилно да те арестуват за 1,60 лв. и защо полицаите не арестуват милионерите, забогатели незаконно и много и много други, пак се направиха на мъже за 1,60 лв.
83
2
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонименпреди десетина дни в пространството м/у блоковете една пияна тълпа викаше и крещеше до 24 часа.Беха турили даже и софра...-Много съседи започнаха да им правят забележка да спрат...В отговор получаваха само пс_увни.Някой извика полиция...Дойдоха "униформените" и се опитаха да им направят забележка..Обаче чуха:-"Ти знаеш ли кой съм аз бе?!".....И така,полицаите постояха малко,погледаха ги и....си заминаха...НЕМАШЕ ПРАНГИ,НЕМАШЕ "по очи".Та правете сметка какво става!
82
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 86Има си закони и униформения полицай трябва да ги спазва.
81
3
 
5
 
! Отговори
86 преди 5 години
Ти от БХК ли си? Познах те!А какво ще кажеш за съпротива и неспазване на разпоредби на униформен полицай???А???? Тогава какво се прави? Черпи се с кафе и бяло сладко ли?
80
10
 
9
 
! Отговори
Стегнете се!!! преди 5 години
Андрешковците наскачаха да защитават утрепката. А това, че заради такива като него градския транспорт е ***? А това, че утре този същия ще ви открадне нещо или ще пребие детето ви????И може да сте сигурни, че не е само липсата на билет. Съпротива на полицията е най-вероятната причина. Вие нормален народ ли сте или овце?????????
79
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 81Гратисчията е повален на земята и са му нарушени правата. Никой няма право да бие и поваля другите на земята защото нямат билет.
78
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябваши и една палка да му играят, за назиданиев на останалите тарикати.
77
5
 
4
 
! Отговори
бивш преди 5 години
ПОЗДРАВИ ОТ ДОЙЧЛАНД , БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ :)
76
0
 
2
 
! Отговори
Do 78 преди 5 години
Tva nekoia nova bg marka vodka ili parvak li e "Agressia"?
75
3
 
9
 
! Отговори
WTF???? преди 5 години
Дали пък не е издирван от полицията този наркоман? Дали пък не е оказал съпротива на полицай? Вие журналисти ли сте или селски клюкарки във FB?Искате ред, но когато някой се опита да го наложи, скачате като ощипани госпожици?
74
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно как на подобни клипове все гратисчията го изкарват жертва. А това, че ощетява някого сякаш е редно.
73
0
 
0
 
! Отговори
NEKOISI преди 5 години
До АнонименBRAVO
72
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А аз да питам, а ако имаше билетче щеше ли да стане така ? А представяте ли си какъв панаир е направил, че чак полиция да са викали ?
71
2
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
в кръвта на голяма част от .."българите" бълбука яростна агресия...Най-опасна е тая,която е "легализирана"-полицейската,прокурорската,съдийската...Защото е "защитена от закона" и не подлежи на преследване....."Бай бабо да те не срещне мечка!"..
70
7
 
2
 
! Отговори
въпрос преди 5 години
Дали става въпрос за цената на еин билет или за отношението което има родната полиция към нас? Всички сме ходели в чужбина, някой да е станал свидетел на грубо отношение на полицаи към гратисчии, поднала ни улицата, бездомници....не, освен в Булгаррррристанннн.
69
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ako беше ром ,дали щяха да постъпят по този начин?Силно се съмнявам.
68
3
 
12
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
Заглавието от ново е подвеждащо и във стил "Полицията превишава правата си"... Белезниците не са заради това, че е гратисчия, а заради буйстване и непристойно поведение.Гратисчиите ги глобяват а вторите ги арестуват.Все по-често се появяват мнения от високите етажи на властта, за фалшивите новини и медийната дезинформация и много скоро ще четете и за закопчани журналисти и главни редактори... При тази разюздана журналистика е просто неизбежно!
67
1
 
1
 
! Отговори
Liya преди 5 години
Ami ... na zemiata...kade drugade...na lunata li?! Ili v lokvite na navodnenata aerogara sofia po li e hubavo?!
66
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
""За един билет!", чува се мъж, който се възмущава зад кадър."Ами тоя билет е част от нечия заплата, така че си е чиста кражба.
65
2
 
9
 
! Отговори
payak преди 5 години
Действително всеки трябва да си плаща за ползвана услуга. Сега обаче полицията трябва да обясни адекватна ли е била формата на принуда спрямо момчето. Проявата е с висока степен на обществена опасност ли? И още един въпрос-кога ще започнат да хвърлят по очи с белезници ***, които се возят гратис. Вместо заключение-ако му помогнат добри адвокати всички ние ще платим обезщетение за прътрпяното от момчето. P.S. Вашия работодател търпи ли да ви плаща заплата за некачествена работа?