Нощно рокерско каране: Да почетем своите братя и сестри!

За четвърта поредна година инициативата е на "Sofia Riders"
21 сеп 2018 13:00,
50

България е на първо място по жертви на пътя. Именно и това е причината за масовото нощно каране, организирано от мотористите от най-голямата мотоорганизация в България "Sofia Riders", което ще се проведе утре. Целта е да се почетат жертвите на хората, загинали на пътя.

Над 5000 мотористи ще се включат в тазгодишното издание, а към тях ще се присъедини и един автомобил, управляван не от кого да е, а от рали шампиона Крум Данчев. Той подкрепя събитието с призив за по-голяма толерантност на пътя.

"Утре вечер пред Националния исторически музей в "Бояна" ще направим за 4 поредна година масовото нощно каране в памет на загиналите ни приятели по републиканските пътища. Тази година изтеглихме събитието малко по-рано. Ще опитаме да приключим до 22:00 ч., за да не пречим на софиянци", отбеляза Георги Янчев, който е един от организаторите на събитието.

Участниците в инициативата добавиха още, че културата на каране се подобрява все повече.

"Избрахме нощта, защото през деня има много трафик, на който не искаме да пречим. А нощем е и по-мрачно, именно като повода ни", посочи Николай Богданов.

Пред Bulgaria ON AIR Крум Дончев изтъкна, че България е на първо място по жертви по пътищата.

"Трябва да работим по превенция на катастрофите. Особено в идващите тежки метеорологични условия – нека да бъдем по-внимателни, за да предотвратим инцидентите", заключи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
33
 
! Отговори
Пешеходец! преди 5 години
Рокери друг път! Рокерите карат огромни мотори (като Харли Дейвидсън), които не вдигат особено много (около 100 - 150 км) и в повечето случаи спазват правилата за движение по пътищата! Тия са НЯКАКВИ ТЪ-ПАЦИ, КОИТО КАРАТ ПИСТОВИ МОТОРИ (които по принцип трябва ДА СА ЗАБРАНЕНИ ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА, ЩОТО СА СЪЗДАДЕНИ ЗА ПИСТИ) ЛЕТЯТ КАТО ИЗТРЕБИТЕЛИ И НЕ СПАЗВАТ НИКАКВИ ПРАВИЛА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА! Те самите НЕ СЕ ПАЗЯТ! Обаче другите видите ли ТРЯБВАЛО ДА ГИ ПАЗЯТ!
19
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мамоумието на 5 000 самоубийци !
18
1
 
7
 
! Отговори
С. Алиенде преди 5 години
Братя рокери , при Аугусто Пиночет може да надувате колкото си искате !
17
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само в България, можеш да монтираш на мотоциклета си ауспух, предназначен за състезания на писта, но вместо на писта, да го използваш в града, под балконите на хиляди спящи граждани.КАТ нищо не прави,въпреки закона, защото мотористите са общност и последствията от действията им може да провокират социално напрежение.
16
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АугустоПиночетВсеки път като чуя мотор с пълна газ се моля да чуя как се разбива в нещо. Не мога да ги понасям.
15
0
 
32
 
! Отговори
Унуфри преди 5 години
Погледах 3 минути от клипчето. Е аз друго освен пистови мотори и един зелен спортен автомобил не видях! За какви рокери иде реч? Това са маняци с пистаци. Рокерите са с тежки дебели мотори, бради, коса, чува се рок музика. Не е като да не съм бил на мото събор по света. Това тук няма нищо общо. Кавазакита и нам ко си... Карайте внимателно и се пазете от джигити.
14
28
 
2
 
! Отговори
АугустоПиночет преди 5 години
Искам само да пожелая на всички коментиращи,които пожелават смърт на хората,дано да им се връщат пожеланията двойно на тях и на всичките им близки.
13
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама разбира, се че като дигате врява вечер когато хората си почиват това само ще ги накара да са ви съпричастни.... ГЕНИАЛНО!
12
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да почитате паметта на починалите си братя и сестри,вразумете и тях и себе си,защото повечето мотористи се убиват сами ,а осакатяват и пешеходци.
11
0
 
13
 
! Отговори
Унуфри преди 5 години
И след шествието - куший по булевардите за радост на останалите. Дано няма повече жертви.
10
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
500 мотористи, на които КАТ трябва да тресне по една яка глоба и да им конфискува моторите, заради наднормения шум на моторите им.
9
0
 
17
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Е, вярно е, че мотористите трябва да станат толерантни на пътя, но не е само това. Още много неща трябва да престанат да правят мотористите, за да станат нормални участници в движението.
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да покарат на музея та да разбудят съвсем хората от околните квартали. То и иначе не ги оставят да спят в Княжево, Горна бяня и т.н, а сега като са 500 направо ще е красота.Научете се да карате извън градовете.
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има голяма разлика между рокери и мотористи- *** с пистови мотори не са рокери.
6
0
 
29
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
Да попитам рокерите - когато нощно време, особено след 23 часа, форсират машините по столичните булеварди - трябва ли да им се радвам и подкрепям? И още - какво ще кажете за този ваш колега, който всяка сутрин около 8 часа кара с машината си детето до детската градина и навлиза в срещуположната лента пред Софийския университет, за да изпревари автомобилите на сфетофара? Верно, детето е с каска ... Културата на каране се подобрявала!?
5
0
 
33
 
! Отговори
Смях преди 5 години
С нощно каране почитали колеги ... смях, така не се прави бе още ли не го разбрахте или си търсите просто забавления.Цирк, пълен цирк
4
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЦИHИЦИ СЪР!!!!
3
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не забравите да почетете моторисъа от Варна дето убо момичето на пешеходна пътека и после го изкараха невинен щото пешеходката не му беше дала път. И той посътада малко при тая катастрофа, има нужда от подкрепата ви
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То хубаво ще ги почетете - загинали са, но причините да не са сред живите са основно в самите тях. Някак си...получава се малко неудобно?
1
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И пак ще пилят гуми, както и нервите на хората.