Пак протест в "Младост", този път блокираха движението

Недоволните искат да се спре строителството в квартала
44

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пореден протест събра тази вечер жителите на столичния квартал "Младост".

Недоволни от презастрояването на квартала този път блокираха движението в час пик по ключовия бул. "Ал. Малинов" до едноименната метростанция.
Още по темата
Над 100 души се включиха в протеста.

Според организаторите, в този район е планирано да се реализират голяма част от предвидените 430 000 кв. м. нови застроявания.

Протестиращите настояват за проверка на процедурите, по които са възстановени или продадени имоти и да не се застрояват съществуващите паркинги, междублокови пространства и околопарковите територии.

Те настояват и за незабавно спиране на строителните дейности в парка до голям магазин в "Младост 3".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
9
 
0
 
! Отговори
Соломон Израел Анжел преди 5 години
До bahuroМирен Балкане, че в изкопа на твоята с подходящите инвеститори цял град на мечтите може да се построи.
16
14
 
13
 
! Отговори
Динко преди 5 години
Колко трябва да си пр...т за да искаш да живееш в мизерната дупка наречена столица на България?!То в този град няма абсолютно нищо като хората,ама нищичко!
15
41
 
9
 
! Отговори
Соломон Израел Анжел преди 5 години
В младост има бая свободно пространство за строежи предвидено още от соца. Там трябва да се строи за да има жилища за всички новодошли в София. Къде другаде да се строи?
14
8
 
16
 
! Отговори
Kirlifon преди 5 години
До АнонименМа те тия навремето подаваха молби да им разрушат къщите и да им вземат нивите и да им дадат 2 апартамента в Бъкстон... *** ги ти тея мурафети...
13
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Следват дела в чужбина срещу общината, позволила строителство в нарушение на санитарно- хигиенните норми. Обезщетения. Изоставяне на клоаката и сбогом завинаги! Ако щете си направете и свинарници върху нивите и си живейте в тях, все ми е тая!
12
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Извън темата Младост но пък е в темата София-НА ДОРИ ОЩЕ НЕЗАВЪРШЕНИЯ РЕМОНТ ОКОЛО ПЛОЩАД СЛАВЕЙКОВ КЛОШАРИАДАТА ВЕЧЕ ОТНОВО ЗАПОЧНА,БИТ ПАЗАР НА СТАРИ ОБУВКИ,КАРТИНИ И КОЙ КВОТО СИ ИМА В КАШОНИ ЗАПОЧНА!!СЕЗОНА Е ОТКРИТ!Мога да си представя в какво ще се превърне ремонтирания и не само той площад след епохалните реновации,сега ще имат и повече поле за изява драскачите защото има нови стълбове а и щендери за книги.Йори русата е само камуфлаж,друг го управлява тоя град и той си печели от битпазара
11
4
 
24
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Ми то по тая логика *** и Ердоган като наследник на султана може да дойде с тапиите и да поиска да му възстановим земята. Нивите ви са на полето, не в Младост. Вие ли построихте квартала, че сега искате да цоцате инфраструктура на аванта?
10
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затваряйте ги и тия при Иванчева, и ги обвинете в същото като нея
9
5
 
34
 
! Отговори
SpaceX преди 5 години
Реституцията в реални граници е пълен булшит - има дядо му нива някога си в пущинака, обаче сега иска в града да му дадат земя, да сади кукуруз до входа на метростанцията. Айде марш селяци, нива за нива, не нива за небостъргач в занния двор на някой
8
38
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато протестират, собствениците на панелки да покажат и документ за собственост на земята върху която са панелките. В противен случай да си взимат панелките и откъдето са дошли. Имат право да протестират само истинските собственици, тези, на които навремето им разрушиха къщите и взеха нивите.
7
7
 
30
 
! Отговори
Вуте преди 5 години
Важното е да не се плашите. Строежите ще спрат като изчезнат еврофонтаните. В последствие и банкянския ще мине в забвение. Па па гласувайте за талпата!
6
10
 
35
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Ми като са били ниви, да им дадат пак НИВИ на полето, а не насред града под терасите на хората. Ай сиктир от герберизми.
5
5
 
33
 
! Отговори
месара преди 5 години
Какво сега - и тези ли са платени, черевени, гастарбайтери, пенсионери? На овчия българин и да му бръкнат отзад пак ще се поколебае дали да протестира или да си трае да не стане по-зле
4
44
 
14
 
! Отговори
Нов преди 5 години
Като не искате строежи, що не си стояхте на село. Със зъби и нокти сте драпали да се докопате до жилище в Младост. И други искат. Много от тях в имотите си
3
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До кога 99% от населението ще търпят издевателствата на 1% ***?! До кога?!
2
9
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затпва кметичката е в затвора - за да може да се строи
1
10
 
43
 
! Отговори
ай сик преди 5 години
Крайно време е герп да се разкара.Веднага.Не се траят и само като ги чуя,повръщам.