Кв. "Надежда" като "Бронкс": Стрелби, изпочупени стъкла...

Софийският квартал не излиза от крими хрониките
1 окт 2018 10:20, Петя Славова
110

В последните дни квартал "Надежда" се споменава доста често в криминалните хроники. За няколко дни последователно бяха изпочупени стъклата на трамвай №7 и автобус 285 след стрелба по движещите се превозни средства късно вечер.
Още по темата

Часове след двата стряскащи случая, дрифт пилотът Ива Русинова претърпя неприятен инцидент, след като вандали счупиха стъклото на колата ѝ. В събота вечерта обаче става ясно, че стъклата на още най-малко 6 други автомобила са били изпотрошени.

"Бях в квартал "Надежда" на гости на моите родители. След като тръгнах да си ходя, заварих колата си със счупено стъкло. Когато повиках екип на застрахователите ми казаха, че са получили още 6 подобни сигнала за тази вечер", обясни пред Bulgaria ON AIR дрифт пилотът Русинова.

Според нея не е нормално в една европейска столица да стават подобни неща и да няма никаква защита от вандалите.

"Липсват две левчета от пепелника. Нямало е какво да вземат. Влезли са, отворили са всичко и каквото са си харесали, са го взели. Доколкото знам все още няма развръзка със случаите с разбитите коли. Вече хората са приели, че някоя кола или апартамент ще бъдат ограбени и разбити. Това е живот в страх", категорична е тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Tova e demokraziata na drugarite ot gerb smenjat ministri i vse edno i saschto v bg sigurnos sitos ot hrani dostoini pensii saplati njama nula sdravoopasvane nula 4istota
34
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ефективно прилагане на закона, затова .
33
4
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
За ,,Надежда" , няма надежда !
32
8
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
,,Дрифт пилот"...?! Що за професия е това ?
31
8
 
14
 
! Отговори
До 26.. преди 5 години
Я сравни цените на Изток и Надежда, понеже не е краен квартал и е уредена и комуникативна...бленуван сън за ром и селян...
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние сме в ЕС. но на 10г. Още сме малки и ни учат на ценности. Но някой не се и учат, дърпаги Азия и Ориента Голямото ЕС Е НА 70год.
29
2
 
26
 
! Отговори
Жак ла Мота преди 5 години
От такъв квартал излизат велики боксьори!
28
4
 
7
 
! Отговори
??? преди 5 години
Какво е "***-пилот"?
27
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спете в колите няколко вечери и като ги хванете директно в орландовци ги пращайте. Докато не умре някой от тези бандити няма да има спокойствие. Това са от новите приходянци Софиянци без регистрация живееши в провинцията. Преди няколко години имаше такива уж ги откриха заловиха ама май са ги пуснали и пак същата песен на нов глас.
26
7
 
15
 
! Отговори
Каменарчо преди 5 години
Напротиф! Съвсем нормални неща за една столица на капиталистическа България! ,,Ти целият скован от престъпност си, о шумен и разблуден град....."!
25
15
 
37
 
! Отговори
Хахха преди 5 години
София винаги си е била ***. Най мръсната и гадна столица в Европа. Още по времето на соца си беше гето. А като си спомня и каква мръсотия беше докато работеше Кремиковци. Въздуха беше токсичен. Сега Кремиковци няма, но има стотици хиляди дизелови таралясници 3 употреба и печки на твърдо гориво във всяка сграда. Общо взето пак си мизерия.Добре че поне малко правиха централната част че поне да не ставаме за срам пред чужденците и туристите.
24
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 18Объркал си се,ченгене!Надежда не е краен квартал,а една от най-уредените и комуникативни дестинации в София и предпочитано място за живеене от много ром и селян в настоящето.Где си роден?
23
3
 
27
 
! Отговори
бла,бла преди 5 години
Стига писали глупости, Първо, това са някакви "уонаби гангстери" - пишлемета. Второ, полиция има доста в последно време и явно ги следят. Не е толкова лесно да ги локализираш, хванеш и т.н. Полицията ще ги хване накрая, а после? 2 месеца условно и айде наново.
22
6
 
17
 
! Отговори
Честито! преди 5 години
Новите европейските ценности постепенно идват и се настаняват и в България.След време големите градове няма да стават за живеене. Там ще има само шведи.Спасявайте се в провинцията докато можете. И докато все още има хубави евтини имоти.
21
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Леката разлика с Бронкс е, че хората не са въоръжени и не могат да защитят себе си и имуществото си. А относно полицията - на държавна работа са хора, които не МОГАТ да работят нищо. Ако оставиш без пари тия хора - те ще направят повече проблеми, отколкот сега. Затова щата е раздут и се търпят такива. Ако ги оставят гладни - няма нито да се образоват, нито да им се доработи. А мутризацията ще е пълна.
20
4
 
33
 
! Отговори
На всеки километър. преди 5 години
По Бай Тошово време не се крадяха чистачки щото си ги прибирахме всяка вечер в спалните.
19
17
 
24
 
! Отговори
аз преди 5 години
Искахте ЕС и НАТО - на ви ЕС и НАТО!
18
3
 
28
 
! Отговори
Социолог преди 5 години
Няма игрища,клубове спортни зали по кварталите .Децата от скука се дрогират и трошат коли .Батковците се въоражават и стрелят по " големи дракони" под въждействието на евтини китайски химикали-чай....
17
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такава е генетичната обремененост в крайните квартали... Едно време заселваха там куцо, кьораво и сакато от села и паланки...
16
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Париж направо ги палят...