Нинова ще обжалва решението на съда за "Г-жа Лъжа"

СГС отхвърли исковете на Нинова и Борисов един срещу друг
6 ное 2018 16:37,
51
Нинова ще обжалва решението на съда за "Г-жа Лъжа"
Снимка: Архив, Булфото

Корнелия Нинова ще обжалва решението на Софийския градски съд, който отхвърли исковете на Корнелия Нинова и Бойко Борисов един срещу друг.

Червената шефка заведе дело срещу премиера заради определението му за нея "Госпожа Лъжа", както и заради твърденията, че е била активист на СДС. Борисов пък се засегна от казаното от Нинова по негов адрес, че "Крадецът вика: "Дръжте крадеца". Днес стана ясно, че съдът е отхвърлил и двата иска.

Корнелия Нинова каза, че в съдебното решение обвиненията, че е била член на СДС са определени като неистинни и няма данни "ищцата Корнелия Нинова действително някога да е била член на СДС". За "г-жа Лъжа" заключението на съда било, че това обвинение е "безлично и безадресно и се касае за жена политик, но не и за Корнелия Нинова".

"На основание на тези мотиви на съда ще обжалвам решението, защото заключението е, че и двете неща – неистинните твърдения, че съм била в СДС и безадресното "Г-жа Лъжа", не би трябвало да са ми причинили обида или притеснения. Но при такива ясни мотиви нямам друг избор, освен да обжалвам това решение на втора инстанция", закани се червената шефка.

Тя обясни, че искът на Борисов също е отхвърлен, тъй като изказването на Нинова е българска поговорка.

"Според съда "Крадецът вика: "Дръжте крадеца" е цитиране на българска поговорка и не е моя обида към него", добави Нинова.

Соцлидерката уточни и че сумата от 1680 лв. , която Борисов трябва да й плати като разноски по делото, тя ще дари на дете с увреждане.

Корнелия Нинова настоя и че нерегистрирането на БСП в пленарната зала ще продължи. Тя обаче уточни, че за дните, в които соцдепутатите не са на работа, не получават заплати.

"Парите не ни интересуват. Така или иначе сме казали, че когато отсъстваме, не искаме заплати и не ги получаваме - вече 2 месеца", обясни Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
5
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 5 години
До ognyanz 19 Че ти къде искаш да ходи Теменужка Петкава ? При руския посланик или при Путин.
22
2
 
1
 
! Отговори
до Ха-ха преди 5 години
Аз не ти сложих минус. Не защото споделям това, което казваш, а защото дори това не заслужаваш.
21
5
 
11
 
! Отговори
Убий червения вампир преди 5 години
Червените вампири наистинна се хранят от нещастието на българския народ.Те целят българина да се чувства максимално нещастен, дори той да си е щастлив по своемо.Но не би - вампирите постоянно му обясняват в каква гадна и несправедлива държава живее, как е ограбван от държава или работодатели.Това нанася непоправими психологически щети у българина, който вместо да си работи и да се весели в нормален цикъл, влиза в цикъла работи по-малко и да протестира, щото имало защо.А червените броят пари.
20
0
 
7
 
! Отговори
Лингвист преди 5 години
Лъжа не е ли синоним на полихик?
19
14
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До месара: Не всички драги, не всички. Поне наполовината българи им е ясно,че изпеченият л'ъжец е Бойко, но за него е толкова обичайно днес да говори едно, а утре на друго място - точно обратното.В четвъртък миналата седмица Теменужка Петкова ходи на доклад при американския посланик, а от вчера и външната ни министърка е в Ню Йорк. Сега очаквам в скоро време Бойко и гербаджиите да започнат да ни убеждават скъпият втечнен американски газ е най-евтин и че АЕЦ Белене няма нужда да се строи.
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
. Така или иначе сме казали, че когато отсъстваме, не искаме заплати и не ги получаваме - вече 2 месеца", обясни Корнелия Нинова.Предлагам по този повод, да се внесе предложение в парламента, за регламентиране на допустимата отпуска (както за всеки един работник- счетоводител, миньор, учител и т.н.), след което да се налагат ефективни глоби. Как е възможно такова фрапантно недоглеждане!!
17
3
 
16
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
добре де ,защо другарката *** е толкова богата.МилионеркаНали е комунистка и се бори с капитализма?що се не гръмне сама?Ем се бори -ем гепи.аз ли съм *** та не разбирам или прави другите на прости
16
4
 
16
 
! Отговори
месара преди 5 години
другарката провокаторка нинова, трябва да съди цялата държава, щото всички я наричат - госпожа лъжа! е, за мен си е другарка, и още, провокаторка, "спасителка" и "загрижена"!
15
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой опонент, може ли логически да ни убеди, каква е ролята на БСП в парламента и защо има нужда от тях!?И аз това се питам! Това е тяхната работа и когато не ходят на работа, не само не трябва да взимат заплата, а трябва да ги глобяват. Все едно един лекар (защото и те са уж лекари на обществото), да каже:"бе вие ме водете на работа, а пък аз когато искам ще дойда да направя някоя живото- спасяваща операция??
14
2
 
9
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До една жена 10 Вероятно не ти пука и какво ще стане с държавата след това.
13
6
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Може Нинова да не е Г-жа лъжа.Сигурно толкова си може. И така е най добре.Обвиненията взаимно се погасяват.
12
6
 
5
 
! Отговори
; преди 5 години
До българинАко ТИ беше на тяхно място щеше да си гласуваш не 6 000 лв. а 16 000 лв. коледни. Така че недей да лаеш.
11
4
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Тая трябваше да я поканят във Биг брадър.
10
31
 
5
 
! Отговори
една жена преди 5 години
Аз ще гласувам за Нинова ! - Промяна трябва ! не ми изглежда толкова злобна,прУста и арогантна като павлова,цеца,менда,деса,теменушка,горанов ,валери,каракача,сидера и тни не ми пука колко минуса ще ми сложите
9
2
 
17
 
! Отговори
българин преди 5 години
Парите не ви интересуват ,а си гласувахте по 6000лв на калпак коледни - долни популисти .
8
6
 
28
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Господин Бойко Борисов наистина излъга и обиди другарката Нинова, защото тя не е "Г-жа Лъжа", а "другарката Лъжа".
7
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обикновена махленска скандалджийка, издигнала се до лидер на партия, депутат и т.н. Да се чудиш на оная част от българските избиратели, гласували за нея. Може би по същия начин, по който са гласували и за Борисов - без особена мисъл. Но то пък за кого ли да гласуваш в тая "държава"?
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парите не ни интересуват. Така или иначе сме казали, че когато отсъстваме, не искаме заплати и не ги получаваме - вече 2 месеца", обясни Корнелия Нинова.Някой опонент, може ли логически да ни убеди, каква е ролята на БСП в парламента и защо има нужда от тях!? Какво допринасят за облика на законодателната власт, освен с деструктивните си активитети, гейт-ове и Ерменковчета нюз-ове
5
3
 
6
 
! Отговори
Бу ха ха преди 5 години
Г-н Истина и г-жа Лъжа се съдят един друг. Безценно.
4
5
 
21
 
! Отговори
akud преди 5 години
***. ако си капелата. пак си личи .че си от селата