Фандъкова зове: Министри, депутати, граждани – без коли!

Денят за по-чист въздух ще се чества утре в столицата
15 ное 2018 15:30, Анисия Иванова
91
Фандъкова зове: Министри, депутати, граждани – без коли!
Архив: Булфото

Служителите на Столичната община няма да използват личните и служебните си автомобили в Деня за по-чист въздух – 16 ноември 2018 г.

Очаква се примерът им да бъде последван от служители на министерства, районни администрации, Народното събрание и Министерския съвет. Покани до всички администрации за включване в инициативата, която ще се реализира за първа година в България, вече са изпратени лично от столичния кмет – Йорданка Фандъкова.

"Каним всички граждани, институции, ученици, бизнеси, да се включат в този Ден за по-чист въздух чрез отказ от личните и служебните си автомобили или чрез други, избрани от тях инициативи. Целта е всички заедно да покажем, че участието на всеки един от нас в преодоляване на този характерен за зимния период проблем е много важно. Нито една мярка и нито една инициатива сама не може да се справи с предизвикателството "по-чист въздух". Всички заедно – и институции, и граждани – можем", коментира инициативата кметът Йорданка Фандъкова.

Участие в Деня за по-чист въздух до момента са заявили над 100 училища и детски градини в столицата, които ще го отбележат с различни инициативи, включително с тематични информационни инсталации, тематичен "Час на класа“, засаждане на растителност в дворовете или писане на есета.

Наред с учениците, сред заявилите участие са представители на различни компании с голям брой служители, между които комуникационни оператори, вериги бензиностанции, банки, ИТ компании.

За максимално улеснение на участниците Столичната община предоставя инструментариум с възможности за участие в Деня за по-чист въздух. Повече информация за инициативата: https://www.sofia.bg/green-sofia

Инициативата на Столичната община се провежда с подкрепата на посолството на Великобритания в България. Идеята за отбелязване на Ден за по-чист въздух идва именно от Великобритания, където този ден се отбелязва всяка година в различни градове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИнтересноКато станат навреме за работа
59
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С 50 лева на месец можеш да обикаляш където ти е кеф, карта за градски транспорт и готово. С 50 лева сипваш 30 литра гориво и караш около 30 километра. Ама мързела не мори а мъчи, бавно но славно. Не искам да смятам консумативи и задължителни разходи по автомобила, а когато са два още повече. Няма ходене, коремите растат, а накрая белодробни заболявания без да си пушил. Няма оправдание за "леснотията"
58
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато Селяндъкова се качи на колело да ми се обади
57
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая па, специално за нея ще си карам колата и отзад ще си тегля още една бракма, щото имам две
56
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А, че аз си се придвижвам с колело всеки ден и без това. Презирам всички шофьори.
55
0
 
9
 
! Отговори
Интересно преди 5 години
Как ще стигнат навреме на работа!
54
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая пак се гласи да ни метне нещо.Без коли, та дигне билета в градския транспорт на 5 лвНе мерси, вече изпитах на гърба си "Зелена София" и повече няма да и участвам в номерата
53
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербер.астите, включая и фандъкова упорито продължават да си зариват главата в пясъка и да не взимат мерки срещу замърсяването причинено от битовото отопление на твърдо гориво. До кога бре? Или ви е страх от революция?!
52
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тая *** фандуркова да иде у факултето,филиповци,татарли и там да Зове ! горят ***,крадът ток,вода,изсякоха паркове, строят незаконно .да иде тая гърча на бул. К.Величков да свали гащето и мрасотиите от тротоара -това е вцентъра на София !Ама не смее да закача Електорато
51
0
 
19
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
смехъ!..Картофката са опитва да си дигне рейтинга....Е,Буцо,как виждаш Мутрьо да са покаже БЕЗ трите бронирани джипа?!И как ЕДИН ден от 365-те в годината ,ако колите станат поне на половина,ще реши тежкия проблем със замърсяването?!?!..подлъгаха та и теб да са зафанеш с работа дето не ти е работа,ама пусто правило секой в Бг да са занимава с това,което не разбира..Па и лакомия голема,трудно й са отказва..
50
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Насила вкараха хората в колите им. След увеличанието на билета на 1,60 на повечето хора им стана по-изгодно да пътяват с колите си. Още повече, че София е несравнима с никой западен град, където с един закупен билет можеш да смениш превозното средство и да пътуваш без да е необходим още един билет. А тук няма електронна система и трябва да дупчиш във всеки автобус, тролей или трамвай. Наложи ли ти се да смениш две или три превозни средства, става безумно скъпо за нашия стандарт.
49
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да бъде още по-ясна идеята на Фандъкова да обещае да направи билетчето 5 лв.
48
2
 
18
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Вместо да ме стимулира държавата и да ми намали данъка,затова,че съм инвестирал в газова уредба и хем за мен е по-евтино,хем не замърсявам,какво се случва?!Излиза Горанов и казва,че замърсявам?!Това е СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ МЕТОД!!!Какво НАДИН за скрап ли закъса?!Няма материал и принуждават хйората да бракуват?!Еми поне стимулирайте да си купим нови коли и ги взимайте тези!Ама не така!Да се редя аз да плащам такси,да монтирам газ и накрая:''Абе зайко ти пак си без шапка!''Аре стига соц номера а?!!!
47
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека да опитаме, ще можем да направим разлика поне за един ден и да си направим изводите. Моят е че ограничат ли се колите въздухът ще бъде друг
46
1
 
19
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Всички министри начело с председателя на велосипеди!Общинарите също!Колко служебни коли има общината?Ама като казвам общината питам за всички!Разни службички,инспекторчета,дали им служебни коли с неограничен бензин!Кой го плаща а?!!!Еми ние всички кой друг?!Да не говорим за служебните автобуси ''Чавдар'',червените с комин по средата,дето като отиде на авария,един работи отвън,а другите се греят на печка с масло вътре!А кой знае още колко служебни шофьори си карат насам-натам безцелно и си харчат
45
4
 
29
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
Сега ако в днес.бг наистина има журналисти, утре отиват сутринта пред къщата на Фандукова и я снимат как тръгва на работа с кортежа от НСО и после публикуват снимките.
44
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи да разбираме, че утре никой от държавната администрация няма да ходи на работа,така ли ?
43
1
 
12
 
! Отговори
Ха, ха... преди 5 години
А не призова ли Фъндъка всички изброени да спрат и да се хранят?... :::)))То така и магерето на НастрадинХоджа таман се научило да не яде, и взело че "опънало петалите"...!!! :::)))Ха, ха, ха... :::)))
42
7
 
3
 
! Отговори
До 43 преди 5 години
Питай kypволяka (***) ***
41
2
 
13
 
! Отговори
до 37 преди 5 години
ти да не би да я придрожаваш, бе слагач ?от крадливата й свита ли си ?не знаех, че пътувате с тролея ?