Москва дари 13-метрова елха на София

Дядо Мраз и Снежанка зарадваха децата пред "Света Неделя"
19 дек 2018 12:45,
174

Снимка: Павел Гълъбов

"Заедно с истинските Дядо Мраз и Снежанка, Посланикът на Русия в България Анатолий Макаров взе участие в празничната церемония по даряване на коледна елха от Правителството на град Москва за град София. Честита Коледа и Нова година", написа във Facebook профила си Посолството на Русия в България.

Още по темата

Красивата елха се намира на площада пред църквата "Света Неделя".

"За мен е огромно удоволствие да присъствам на церемонията по предаването на красивия подарък от Москва за София. Постарахме се "зимната красавица" да зарадва всички жители и гости на българската столица, създавайки празнично настроение", каза Анатолий Макаров.

Дипломатът подчерта, че 2018 година е станала успешна за развитието на двустранните отношения между Русия и България. Макаров припомни, че през тази година се навършиха юбилейните 140 лета от Освобождението на България от Османско владичество.

"С радост приемаме този подарък. Рождество Христово е важен празник за нашите градове. Празникът е свързан и с освобождението на София по време на Руско - турската Освободителна война. Убеден съм, че през Новата година ще изградим много ползотворни проекти с правителството на Москва", каза заместник – кметът на София Тодор Чобанов по време на празничното откриване на елхата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
22
 
32
 
! Отговори
Роса Пл. преди 5 години
Незабавно да се върне елхата! Това е хибридна война срещу мен! Опит да се подкопае демокрацията у нас! Пълен провал за президента!